Horoskop vecka 51, 2014

Har ni haft en trevlig Lucia-helg? Stjärnorna var på ett särdeles gott humör och gynnade vackra miljöer och mysig samvaro.

Tradioner, kära du!

När vi nu är alldeles rusiga av glögg, pepparkakor och lussebullar är det lika så gott att fortsätta med julfirande till 100%. På tisdagen den 16 december flyttar sociale och kvicktänkte Merkurius in i Stenbockens tecken. Stenbocken älskar gamla traditioner och anor. Samla vänner och familj kring arveporslinet och stryk dukar som du ärvt från farmor eller mormor. Att umgås mer med de äldre är också gynnat. Merkuirus sköter snacket och Stenbocken samlar ihop de äldre och de vise. Vackra Venus befinner sig också i Stenbocken sedan en knapp veckas tid. Detta skänker en extra glans till att hedra det som en gång varit, de gamla och de kloka. Putsa silvret och njut! Det hela känns väldigt mysigt, respektfullt och lärorikt. (Självklart gäller detta även för alla julfirande fantaster!)

Dags för samtal med chefen?

Om du inte alls tycker om julen eller av olika skäl faktiskt inte firar den kan Merkurius och Stenbocken ändå bringa med sig intressanta konversationer med en äldre, vis person. Någon som du har respekt för och vet att du kan lära mycket av. Eftersom Stenbocken styr över karriärshuset kan det alternativt vara så att du får något spännande att diskutera med en chef, höjdare eller VIP:are inom din bransch. Antingen det är din chef på hemtjänsten, i snabbköpet eller på banken så kommer denne vara socialt och välvilligt inställd. Det hela känns som brainstorming. Kanske talar ni om ett nytt kontrakt för Merkurius styr just avtal och kontrakt.

Vecka 51 blir en vecka då vi tuffar på för att hinna med julbestyren och arbetet innan julhelgerna kommer. Många jäktar och stressar för att hinna njuta av julen. Det är arbete contra familjehögtider hela tiden. Anledningen till denna rusch när det gäller arbetet är, enligt stjärnorna, att så många planeter befinner sig i Stenbockens tecken. Som jag ovan nämnde är Venus redan på plats och efter kommer Merkurius. (Pluto har varit där länge.) När veckan närmar sig sitt slut gör sig även Solen och nymånen redo att flytta in.

Planeterna vilar inte på denna söndag

Innan Solen och månens entré i Stenbockens tecken ska vi dock första avverka lördagen den 20 december. Flera planeter skapar aspekter till varandra:

Energiknippet Mars flirtar med Uranus.  Överraskande möjligheter och intressanta idéer kan poppa upp där du minst anar det!

Samtidigt kommer inte skönhetens och relationernas planet, Venus, riktigt överens med Uranus. Relationer kan kännas som om de hamnat i stillestånd och mer tid behövs för att få smälta det som pågår. Försök att inte dras med av Uranus ”nä-nu-tar-jag-min-väska-och-går”. Mjuka ord och medkänsla kommer ta dig, och relationen, mycket längre.

En fin gåva eller inredningschock?

Som om Venus inte hade det tillräckligt så kommer hon också ställa sig nära Pluto. Deras möte är glädjande nog vänskapligt. Pluto, denna psykologiska planet, vill gärna riva ned innan han sedan bygger upp nya, bättre omständigheter. Pluto styr också över stora pengar och stort folk. Venus förknippas även hon med pengar och lycka. När de både planeterna nu möts i Stenbockens tecken kan flera olika scenarion utspela sig. Mycket hastigt kan du få en fantastisk gåva eller se till att vända upp-och-ner på hela hemmet för att skapa rätt ”Carl Larsson-jul”. Relationer kan överraskande också få sig en nystart genom att man tar nya tag och fokuserar på kärleken. Venus och Plutos möte är positivt, om än transformerande.

Skakningar i privatlivet och/eller i jordens mark?

På söndagen den 21 december vaknar Uranus upp efter att ha tagit time-out sedan i juli. Uranus och Pluto befinner sig i en aspekt till varandra som gör att man får en känsla av att det bubblar under varje människas yta. Det är som om vi trycker ned inre behov av förändring. Vi har troligen velat skrika nej, men har istället anpassat oss och svalt ilskan. Det ligger en irriterade underton i luften. När nu Uranus vaknar till och ställer sig upp är det slut med att trycka tillbaka det som inte passar. En Uranus som sätter fart är förknippad med att man säger ifrån eller rent av får ett utbrott. Eftersom Uranus befinner sig i eldige krigarplanetens tecken, Väduren, kan vi såväl på det globala området och som på det personliga komma till en gräns.

Vad är det du tryckt tillbaka sedan mitten av juli? Har du backat till förmån för andra fastän du egentligen är den om borde ha fått hjälp i första hand? Nu är det dags att ändra på den saken.

På en global nivå kan jorden skaka i samband med denna dag. Jordbävningar eller vulkanutbrott kan bli något som det rapporteras om i nyheterna på, eller kring, söndagen den 21 december. Låt oss hoppas på det bästa.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

 

 1. Så härligt att höra Jeanette och Helene!
  Vår lilla familj var på glöggbjudning tillsammans för första gången. Väldigt mysigt!
  Kramar till er båda!

 2. Jag har haft en härlig helg!
  Tack för horoskopet!

  Önskar dig en fin fin vecka!

 3. Helene skriver:

  Underbar lucia kväll hade jag vacker sång från luciatåget i kyrkan och min dotter var med och sjöng.värmer ens hjärta ❤️
  Tack för veckohoroskopet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..