Horoskop vecka 52, 2014

Vi har en händelserik vecka framför oss. En stor och viktig planethändelse kommer äga rum under årets sista vecka och vi är många som kommer välkomna denna förändring. Mer om det nedan.

Nymåne!

Julveckan startar den 22 december med vintersolståndet och en nymåne i Stenbockens tecken.  Vi har redan flera planeter i Stenbockens tecken: Pluto, Venus och Merkurius och snart även Solen. Nymånen hejar på oss alla för att ta nya tag när det gäller arbete, de äldre och visa, gamla traditioner och anor samt karriär. Alla dessa ämnen styrs av Stenbocken och det tionde huset. Inom de följande sex månaderna kan vi komma att se resultatet av det vi startar från och med måndagen. En del av oss kan få äran att gå i lära hos en äldre, vis person. Mentorer och företagsledare med många år på nacken inom sin bransch kan ge fantastisk vägledning till ungt eller oerfaret folk. Alternativt kanske det är dags att hantera arvegods såsom porslin och silver och att hedra de äldre i din familj och traditioner från förr. Sist, men inte minst, kanske det du tackar ja till inom ditt arbete från och med den 22 december, ge dig fullt upp på arbetet under det kommande året. Om något nytt kommer till dig vad gäller arbetsuppgifter eller nya projekt i samband med nymånen så kan du under de kommande sex månaderna arbeta in dig inom det nya. Uppgifterna skulle troligen kännas som lite av en drömchans för Stenbocken styr just utmärkelser och att cheferna visar att de noterat arbete man tidigare utfört.

Press och stress som släpper

På tisdagen den 23 december, dan före dopparedan, är det så dags för den ytterst goda nyheten att Saturnus lämnar Skorpionens tecken efter att ha domderat där i drygt två års tid. Saturnus flyttade in i oktober 2012 och har krävt ordning i leden och disciplin inom alla de områden som Skorpionen berör: gemensam ekonomi, skatter, arvsfrågor, psykologiska spel samt sex och passion. Skorpionerna själva, som vanligtvis visar upp en så brinnande, passionerad natur, har troligen känt sig en aning, tja, gråare än vanligt. Den där livslusten som alltid brukar finnas där har känts lite svårare att komma åt. Men nu är det över. Detta är goda nyheter för Skorpionerna som nu kan få en chans att komma på banan igen. Alla vi som har Skorpionvänner kommer se en förändring i dem. Vi kommer att känna igen dem igen.

För oss som inte är Skorpioner kommer också en förändring, frågor kring gemensam ekonomi, lån och skatter, kommer troligen att lätta rejält. Om vi har gått på knä i en ekonomisk situation sedan hösten 2012 kommer det att bli lättare från och med nu. Eftersom Skorpionen också styr över det dolda och psykiska kan en relation där vi utåt sett verkar ha det bra, ha varit helt annorlunda innanför hemmets dörrar. De som tampats med en partner som styrt och ställt där hemma och kanske varit ovanligt svartsjuk, har fått gedigen träning i att stå ut under de här dryga två åren. Men den prövade personen har också, lite i taget, styrt om skeppet. Det kommer bli lättare att undgå att bli en bricka i psykologiska spel när Saturnus flyttar vidare.

Nya regler inom politik?

Med organiserade Saturnus i optimistiske Skytten blir påverkan en annan. Frågor kring livsfilosofi och moral i samhället kommer istället att sättas under lupp. Som vanligt när Saturnus sätter igång sin skola vill han mana till disciplin och ansvar. Han vill att vi, när han lämnar huset, kan känna oss nöjda och stolta över vår insats. För att vi verkligen har kämpat med allt det som han lärt oss. Politiska frågor kommer att präglas av att vi tar vårt ansvar och gör rätt, även om det innebär hårt arbete. Visst låter det som en lättnad med en ny typ av energi?

Skyttens nya liv

Skyttarna kommer under kommande åren att låta sig hejdas innan det springer iväg till resebyrån. Det Saturnus kommer fråga det glada tecknet är alltid: finns det någon nytta med det du gör? Om Skytten bara vill roa sig hela dagarna kommer inte Saturnus att ge sitt medhåll. Men om Skytten strukturerar upp sitt liv så att han först arbetar av alla sina plikter och sedan unnar sig lite semester eller nöje är Saturnus med på noterna.  Saturnus kommer arbeta i Skyttens tecken fram till och med den 19 december 2017.

Planera din resa

På julafton befinner sig kommunikationsplaneten, Merkurius, och överraskningarnas planet, Uranus i konflikt med varandra. Om du ska resa på julafton försök då att ha god tid på dig i trafiken. Förseningar eller problem med fordon och/eller vägar kan bjuda på överraskningar.

Vad grävs fram?

Samtidigt som Merkurius inte kommer överens med Uranus så flirtar han vilt med Pluto. Något som sägs på julafton kan få dig att gräva dig djupt ner i ditt minne och du kan komma på något riktigt bra som resultat. Likaså kanske någon fin sak från förr ger extra mycket glädje till julfirandet. Jag tänker då på en fin skål eller annan sak som man kanske trott varit borta eller som glömts bort.

Njut av något vackert och underhållande

När annandagen kommer, den 26 december, är det en utmärkt dag för att sträcka på sig och ge sig ut för att se den klassiska julbion eller kanske en teateruppsättning. Solen och Neptunus håller händer och vill att vi ska njuta av fantasi och vackra påhitt.

Satsar du?

Minns att du under hela julveckan har nymånen med dig gällande det jag skrev inledningsvis. Släng dig i soffan och fundera för över det som kommit till dig. Nymånen vill att du agerar inom 10 dagar från och med det datum den ägde rum. Även om du tar det lugnt under juldagarna har du tid att agera.

Jag önskar er alla en härlig julvecka!

Stora kramar

Helena

  1. Fjärde advent menar jag ;)

  2. Tack!
    Jag önskar dig en härlig tredje advent och en underbar julvecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..