Sådan är din svärmor i jul!

Julen närmar sig och det är dags att fira med familjen. I familjen ingår också din partners föräldrar. Frågan är hur julen blir tillsammans med svärmor? Blir det krig under granen eller bara ljuva stämmor över grytorna? Så här är din svärmor enligt stjärnorna:

Väduren vet alltid bäst och tvekar inte att klart och tydligt förmedla det. Var beredd på att djupandas eller bara nicka instämmande. Visa henne att du har ett gott hjärta och ger lika mycket som du får, så kommer ni att komma överens fint.

Oxen lägger troligen beslag på grytorna. Hon måste få sköta det hon alltid gjort tidigare jular. Det blir helt enkelt bäst om hon får ta hand om allt familjärt, inklusive sin son/dotter. Blidka henne med godsaker och delikatesser!

Tvillingarna tar gärna hand om barnbarnens underhållning efter julklappsutdelningen. Det är hon som sitter och spelar spel och frågelekar till sent in på kvällen. När barnen gått och lagt sig sitter hon gärna och pratar om allt det senaste nytt. Få henne på riktigt gott humör genom att ge henne en julklapp innehållande en bok fullproppad med spännande fakta.

Kräftan är drottningen av drama. Försök att vara mjuk och moderlig i din framtoning. Ju mer din Kräftsvärmor ser att du värnar om familjelivet, desto bättre. Skulle någon negativ kommentar komma från hennes mun, försök att ignorera den.

 
Lejonet vill gärna spela spel på julen och hon vill inte heller att du står och diskar och fixar för mycket själv. Hon hjälper gärna till. En glittrande gåva får henne på gott humör. Med smickrande ord har du henne på din sida i ett litet kick.

Jungfrun är petig och kritisk. Har du städat ordentligt? Annars kommer Jungfrun att snegla på dammkornen och rynka lite på sin näsa. Men hon hjälper dig gärna att städa upp. Kanske får du på köpet samtidigt lite goda råd om hur du bäst blir av med fläckar eller bättre tar hand om din egen hälsa.

Vågen behöver stil, klass och harmoni annars sätter hennes inre alarm igång direkt. Duka vackert och se till att ha en radda underhållanden samtalsämnen att dra upp vid julbordet. En gåva från kosmetikaavdelningen piggar upp henne!

Skorpionen kan lura på dig bakom granen.  Tänk efter innan du talar och se till att inte öka på hennes misstänksamhet. Som den passionerade varelse hon är kommer hon att bli imponerad och intresserad om du har ett ämne som du verkligen brinner för. Varför inte tala om den senaste deckaren du läst?

Skytten är slarvig av naturen. Hemmet är den plats där man hänger sin hatt, inte så mycket mer. Om ni spelar spel vill hon troligen glänsa med sina kunskaper. Håll henne på gott humör genom att be henne berätta mer. Att diskutera utlandsminnen vid julbordet är en riktig höjdare.

Stenbocken älskar traditioner och sitt arvegods. Ge henne komplimanger för sitt vackra silver eller armband. Ett dukat bord och en jul à la Carl Larsson tilltalar en Stenbock. Ju mer du visar att du är en god husfru, desto nöjdare blir hon.

Vattumannen är nyfiken. Hon vill veta allt om vad du gör och pillar gärna runt bland blommor och fotografier i ditt hem. Låt henne känna sig hemma och flytta diskret tillbaka sakerna hon placerat på nya ställen, när hon gått. Ju mer nyheter du har att berätta om, desto gladare blir hon. Ge henne en nydanande tekniskt produkt och hon kommer stråla av lycka.

Fiskarna är glada och vänliga. De älskar att känna sig behövda så låt din svärmor få bära förklädet med det broderade hjärtat och lugna henne om hon oroar sig för att pepparkakorna är brända eller lutfisken överkokt. Hon älskar en god flaska vin eller kanske lite bubblig champagne. Prata gärna minnen från förr- det får henne att stråla av lycka!

  1. inger skriver:

    Håller med, och God Jul alla astrovänner

  2. Flipp skriver:

    Sjukt kul inlägg! Att du bara kom på idéen!

  3. Jag sparar tills jag får en svärmor :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..