Hundra år av ensamhet…

… är titeln på en vacker bok men också en fras jag tänker lite extra på såhär i jultider.

Ensamhet kan vara underbart, om den är självvald. Men om man är ensam under julen för att man inte har någon att fira den med, kan den bli en pina. Många skäms och lider i sin ensamhet när andra skålar med tomtegubbar.

Bara en liten påminnelse så här i jultider: Minns de som inte har någon att fira med. Bjud in vänner och bekanta att äta eller dricka något. En dag kanske det är du eller jag som är ensamma när julen eller någon annan högtid står inför dörren. Och visst skulle vi uppskatta om någon tänkte på oss då?

Kramar

Helena

 1. Mycket kloka ord, A. Jag hoppas att du har vänner som förstår och sträcker ut en hand. Men det kan vara fisigt på den fronten tyvärr… Jag tänker på dig och hoppas att du har det bra, jobb eller inte!
  Stora julkramar till dig!
  Helena

 2. A skriver:

  För att slippa den värsta ångesten har det varit mycket praktiskt för mig att de senaste 10 åren jobba under julen. De få gånger jag inte blivit schemalagd är inte direkt stunder av lycka.
  Det sägs ju att man kan skapa sin egen ”familj” av vänner och bekanta, men julen är en högtid som är cementerad för familj av blodsband. Att man ”alltid ändå jobbar” gör inte heller att man står högt i kurs för att få en inbjudning till något trevligt.
  Att jag nu lite bittert skriver det här är för att ge lite vidgade vyer – det är så många som tycks tro att det där med ensamhet är något som typ bara drabbar gamla och sjuka, när det lika gärna kan vara din till synes fullt normala kollega.
  Jag hoppas att en dag få vara en del i ett familjesammanhang, men ju fler år som går desto mörkare ser det ut. Så min uppmaning till er som faktiskt har nära och kära är att ta vara på varandra och låt inte dumma struntsaker komma i vägen för er!

  1. Eva skriver:

   tråkigt med ensamhet på julen. man borde kunna bjuda in någon som inte är släkt. julen är en helg för gemenskap oavsett släkt el vänner. Sen är vi några som har liten släkt och önskar en större

 3. Mia skriver:

  Tävla hos Roomofkarma-bloggerskan och säg grattis till nybakade 40-åringen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..