Horoskop vecka 1, 2015

Stenbockens tid

Vi befinner oss under fortsatt inverkan av alla planeter i Stenbockens tecken. Arbete, traditioner och kontakt med äldre och visa personer kan ge oss mycket att tänka på under det kommande halvåret. Eftersom nymånen ger som bäst skjuts om man sätter fart på något inom 10 dagar från och med det datum den ägde rum, den 22 december, ger vecka 1 fortfarande goda chanser till att man utnyttjar den energin. Vad är det som du förbereder dig för i arbetet?

Planeterna tycks också ha tagit julledighet och mycket av det jag skrev om i förra veckans horoskop gäller fortfarande: Stenbockens planetfest i sitt eget tecken och Saturnus nya arbete i Skyttens tecken.

Stolthet och snabbhet

När vi skålat in det nya året och vaknar på nyårsdagen gör vi det tillsammans med energiske Mars och Jupiter. Faktum är att de ifrågasätter varandra den här dagen. De står mitt emot varandra på stjärnhimlen och deras energier studsar fram och tillbaka mellan dem. Mars vill sätta fart och tänka nytt, nytt, nytt medan Jupiter i Lejonet vill vila, äta lite mer och sedan kanske gå ut för en drink eller en konsert. Men Lejonet vill också svassa lite extra och njuta av att alla tittar på honom. Kombinationen gör att stolthet och höga ambitioner kommer regera den här dagen. Se upp för att bli för stolt i din framtoning. Inte alla orkar med att sätta sådan här fart så tidigt in på det nya året.

Ödmjuk gör jobbet

När lördagen den 3 januari kommer möter Solen Uranus. Livsenergi och kraft möter plötslighet, kan man säga. Solen befinner sig i Stenbocken (hej karriär och höga ambitioner!) och Uranus i envisa Vädurens tecken. Se till att inte gå på för starkt om du talar arbete eller lön med någon chef eller potentiell samarbetspartner. Det är trots allt en lördag så håll dig lugn med att maila iväg frågor i stundens hetta.

Solen befinner sig också nära Pluto vilket antyder att du när måndagen den 5 januari kommer kanske får höra tillbaka från chefen eller någon vars tjänst du behöver. Det du önskar eller föreslagit kanske inte riktigt är vad din överordnade tänkt sig och han/hon är troligen inte villig att förhandla om saken heller.

Färdigt med fyndande på rean!

Veckan avslutas med att Venus möter Saturnus på söndagen den 4 januari. Den sistnämnde höjer ett varningens finger åt njutaren Venus. Nu är det inte dags att springa iväg ut på rea och köpa lyxigheter! Du kan behöva pengarna bättre senare.

Jag önskar er alla en härlig första vecka på det nya året!

Stora kramar

Helena

 1. Hej!

  jag tycker att det är så tråkigt att det inte händer något med kärleken och jag blir så ledsen över det. jag läser mitt horoskop varje dag i flera sidor men det värker som ingen säger något som stämmer. jag blir så glad och längtar efter att det ska hända något varje dag när jag läser mitt horoskop men sedan blir jätte ledsen när det inte händer något. har du något och säga om det? tackar så jätte mycket för svaret och är väldigt glad över din blogg.
  hälsningar skorpionen

  1. Upp med hakan Skorpionen! Saturnus har precis lämnat ditt tecken och du går mot ljusare tider. Din passion kommer återvända. Sök inte efter kärleken, och den kommer!
   Kramar Helena

 2. Tack!
  Jag önskar dig en härlig vecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..