Horoskop vecka 3, 2015

Hej Fröken Medkänsla!

Veckan startar med att fartfyllde planeten Mars den 12 januari flyttar in i de andliga Fiskarnas tecken. Det är en rätt kul kombination- fart och fläkt möter Fröken Medkänsla. Fiskarna är det sista tecknet i zodiaken och de älskar att vara hjälpsamma och att sitta timtals och bläddra i familjealbum och minnas det som en gång varit. Precis som tecknets symbol visar, två Fiskar som simmar i varsin riktning, har de svårt att ta beslut. De överväger i all oändlighet och vill att allt ska sluta med peace, love and understanding. När Mars flyttar in i det här tecknet kan vi få smaka på ren och skär frustration. Mars vill ju framåt och Fiskarna vill ta det lugnt. Men, istället för att bli tokiga av frustration och få ilskna utbrott kan och bör vi istället använda Fiskarnas fantastiska kvaliteter när det gäller fantasi och inlevelseförmåga. Chansen är att vi kan göra väldigt mycket gott för medmänniskor och behövande djur. Mars sätter fart och Fiskarna håller fram sitt stora, blödiga hjärta. Att alternativt sätta fart på ett kreativt, fantasifullt projekt, är också helt rätt. Gör det bästa av det!

Fartfyllt och skoj möte

På tisdagen den 13 januari möts Venus och Uranus för ett mycket glatt samkväm. Deras möte sker i en så kallad sextil, de befinner sig 60 grader ifrån varandra, och vill inget annat än att hjälpa varandra. Skönhetens planet, Venus, befinner sig i Vattumannen och plötslighetens planet, Uranus, sätter fart i Vädurens tecken. Vattumannen symboliserar organisationer och sammanslutningar, gärna med ett gott syfte, och Uranus och Väduren ger en fart som heter duga. Om du är medlem i en organisation som har årligt kick-off möte den här dagen kan du få se på superfart. Det blir garanterat livligt! Om du inte stödjer någon organisation kanske du bestämmer dig för att börja göra det på tisdagen.

Kläcker du en prisvinnande idé?

Onsdagen den 14 januari bjuder även den på ett glatt möte. Den här gången är det Uranus som möter tjattrige Merkurius. Merkurius befinner sig också i Vattumannens tecken. Merkurius kommer bistå oss med massor av smarta, nytänkande idéer. Skriv ned dem, en av dem kan vara en riktig guldgruva!

Skjut på planerna tills nästa nymåne

På torsdagen den 15 januari kommer det mullra på himlen. Mars skriker åt strikte Saturnus och stämningen är inget vidare för att starta ett långsiktigt projekt eller kanske lägga upp en plan inför framtiden. Låt dagen löpa på bäst den vill. När nymånen i Vattumannen äger rum i nästa vecka , den 20 januari, är det en bättre dag för att sätta fart mot framtiden med drömmar och projekt under armen.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar Helena