Merkurius saktar ner

Vi är snart där, den 21 januari, då Merkurius går ner i ett lågenergiläge. Min erfarenhet av Merkurius (och då menar jag vad jag samt personer i min närhet upplevt) när han backar är att det går evinnerligt trögt att få svar från folk. Man mailar och ringer och ber om besked i olika frågor. Personerna man talar med verkar med på det hela men, ändå, det är som om något inte går fram. Antingen missförstås hela samtalet eller så glömmer personen av att höra av sig igen. Nästan som magi brukar dock alla svar på frågor och papper man väntar på under en Merkurius retro-period, trilla in genom brevlådeinkastet eller i mailboxen så fort Merkurius fått fart igen.

Det finns bra saker med en backande Merkurius också och det är de som jag nu råder er att kika närmare på:

Merkurius gynnar att du ser över dokument, uppsatser och handlingar du arbetar på för närvarande. Ett kontrakt kanske behöver formuleras på bästa sätt innan det skrivs under eller en ansökan till ett arbete kan bli ännu vassare om du slipar på det en vända till. Att se över det man redan har liggande och ”på gång” är helt rätt. När Merkurius sedan vänder framåt kommer du känna dig nöjd och redo att visa upp det du arbete gjort.

Merkurius benägenhet att röra till saker och ting kan också falla ut väl. Ett exempel jag själv varit med om är att en budgivning på en lägenhet som borde gått i taket, istället var trög som klister. Slutsumman blev väldigt mycket lägre än normalt. (Tyvärr var det inte jag som vann budgivningen men trots detta minns jag att jag noterade att något helt klart verkade ”onormalt”.)Om man, som kanske i exemplet ovan, vill eller måste skriva under ett kontrakt när Merkurius backar kan man ha i åtanke att situationen kanske snart ändras (man vill eller måste snart bo någon annanstans eller söka ett annat arbete etc).

Var också noga med att dubbelkolla att alla uppgifter i papper och dokument stämmer. Det är mycket möjligt att det annars måste skrivas nya när Merkurius vänder framåt igen. Det kan vara enkla saker som ett personnummer som är fel eller en adress som måste ändras, men det är krångligt likväl.

Nu till sist, perioden då ni ska se över det ni redan påbörjat och förfina det till perfektion är:

Den 21 januari- 11 februari

Planera era resor väl och ta god tid på er i allt ni tar er för, så kommer detta vara en bra och givande period!

Kramar

Helena