Hur jag började med astrologi

Jag får ofta frågan om hur jag började med astrologi. Många av er verkar ha samma intresse som jag och det är väldigt roligt. Stjärnorna kan ju faktiskt vara utmärkta vägledare. Man kan rida på vissa energivågor och tursamma flöden och ha lite extra hjälp när man vill lyckas med något. I alla fall är det min erfarenhet.

När jag i helgen rensade i skrivbordslådor hittade jag gamla almanackor och det var rätt kul att slå upp dem. För varje vecka hade jag noterat de astrologiska händelserna. Detta började jag göra år 2002 och har alltså gjort sedan dess. Detta är en bra början. Jag noterade vad stjärnorna sa och jämförde sedan med vad som hände mig i livet. På så sätt skapade jag en personlig praxis eller manual för vad som typiskt sett inträffade när vissa aspekter ägde rum.

Mitt bästa råd till dig som vill lära dig mer om astrologi är att läsa böcker i ämnet och hitta en bra astrologsida som du kan lära dig av. De flesta astrologer tycks vara självlärda även om man också kan gå kurser i ämnet. Var också beredd att låta det hela ta tid.

Jag läste och lärde ända sedan mina tonår. Därmed inte sagt att det behöver ta så lång tid men som en god måttstock kan jag nämna att den duktiga astrologen Susan Miller, som lärdes upp av sin egen mamma i ämnet astrologi, fick lova att inte praktisera astrologisk rådgivning förrän hon följt stjärnorna i tio års tid. Hennes mamma tyckte helt enkelt att Susan, eller någon annan, inte var redo att vägleda om stjärnorna innan dess.

Oavsett vad man tycker om Susans mammas råd så är nyckeln till framgång att läsa och låta det sjunka in, läs sedan mer och jämför med vad som sker i ditt och dina vänners liv när stjärnorna säger sitt. Efter ett tag kommer tolkningarna av aspekterna och transiterna gå som en dans!

Glad onsdag!

Kramar

Helena