Mingel på Amelias redaktion

Idag blir första dagen som jag går till kontoret, kan man säga. Det nya kontoret för min del. När jag arbetade med juridik satt jag i ett av kungstornen på Kungsgatan i Stockholm. Mitt emot mig satt Ameliaredaktionen och jag brukade trånande titta in genom deras fönster. Det såg ljust och kreativt ut. Lite som känslan på en reklambyrå. Efter en kurs i copywriting på Berghs, runt hörnet, på Sveavägen, höll jag på att längta mig tokig efter att få träda in genom portarna till ett kontor som hade kreativitet som högsta prioritet.

När det var vår brukade jag äta sushi på ”Pong” på Kungsgatan och sedan ta en promenad upp till Johannes kyrkogård. Det låter hur trist som helst eller hur? Men det var det inte för längs med Stockholms gator och torg finns minnen av mycket spännande saker som mystiker, spågummor och övernaturligheter. Och runt de spännande historierna spann jag mina bokhistorier. Och lustigt nog är det just de historierna som gjort att jag ikväll knackar på dörren till Amelias redaktion för att mingla och ta mig en drink med mina nya kollegor. Nu behöver jag inte tråna utanför huset längre.

Med energierna från nymånen i Vattumannen är dags att följa dina drömmar- vad önskar du dig? Tänk nytt och innovativt och att inget är omöjligt!

Glad torsdag!

Kramar

Helena