Kärleksastro Februari-Mars 2015, Lejonet

Dags för DIN tid!

Jupiter befinner sig i ditt eget tecken sedan förra sommaren. Det är som om scenen är din på så många sätt, kära Lejon. Hur vill du nu spela ut ditt register? Är det kärleken som du vill satsa på eller de personliga drömmarna? Eller kanske båda två? Du har grönt ljus för att helt vända blad och starta på nytt. Det var tolv år sedan sist så använd det här året fram till och med den 11 augusti väl. Det är DITT drömår!

Jupiter i det första huset gör att du kommer vilja satsa på dig, dig och dig i år och det är mycket möjligt att du inte har lika mycket tid för en partner eller kärlek som i vanliga fall. Saturnus befinner sig sedan i julas i ditt femte, kärleks-, hus och kommer göra att du under de kommande två åren kommer vara mer krävande i kärlek. Om en dejt eller partner inte kan ge dig det du önskar får att må bra och känna dig trygg i en relation så är du hellre singel. Fördelen med Saturnus hårda skola är att du inte förlorar tid i kärleken och när du väl väljer att satsa så är det för att din kärlek har klarat ditt test.

Dessa var de övergripande tendenserna för Lejonen men självklart har vi datum då kärleken får alla möjligheter:

Funderingarnas tid är nu förbi

Merkurius har precis vänt framåt efter flera veckor av retroläge. Du kan ha funderat över viktiga beslut i kärleken under perioden 21 januari- 11 februari men nu har alla funderingar troligen gett dig tillräcklig klarhet för att veta i vilken riktning du ska gå. Eftersom Merkurius befunnit sig i ditt äktenskapshus var det inte en ultimat period för att gifta sig, men nu kan du gå vidare med planerna på bröllop eller annat som påminner om att gifta sig: bli sambo, tillkännagöra ett förhållande eller köpa ett hus tillsammans.

Dubbla nystartschanser i  kärlek

I januari och februari händer en spännande och ovanlig sak: vi har två nymånar i Vattumannens tecken. Den första har redan ägt rum, den 20 januari, och den som väntar oss infaller den 19 februari. Vad är det då som är så speciellt med dessa nymånar i Vattumannens tecken? Vattumannen styr Lejonets kärlekshus, det sjunde huset, där man finner äktenskapspartners och seriösa kärlekar som t ex samboskap. Med två nymånar får Lejonen inte bara en, utan två, chanser att starta på nytt när det gäller kärlekslivet. Att diskutera giftermål, förlovning och att flytta ihop kan mycket väl vara något som Lejonen ägnar tid åt under det närmaste halvåret. Lejonen i en fast relation har en bra chans för att sätta upp gemensamma mål inför framtiden och sedan under det kommande halvåret aktivt arbeta för att nå dem.

Allas blickar på dig!

Lejonen äntrar alltid en lokal som om de vore kungligheter. De har charm, karisma och tycker om att synas och berätta sina historier för de som lyssnar. Och så är de självsäkra i kärleken. När så Venus, kärlekens planet, bestämmer sig för att slå sig samman med Lejonet blir effekten att Lejonen blir det hetaste tecknet i zodiaken. Markera datumen 5 juni- 8 oktober i din kalender. Blickar kommer vändas efter dig, VIP-folk och tunga namn inom din bransch kan flirta vilt med dig och du kan vagga med svansen lite extra. Allt samtidigt som du håller ett glas champagne i din hand så klart! Wow, vilken sommar och tidig höst det ser ut att vänta dig i kärlek! Lejonen älskar solen och värmen och hjärtan som står i brand. Gissa om du kommer trivas med livet, kära Lejon!

Kärlek från förr?

Venus kommer ta sig en liten funderare under perioden 25 juli- 6 september. En f.d partner kan då komma tillbaka in i ditt liv igen. Kanske fick ni inte den chans som ni var värda tidigare men nu får du en chans att satsa igen om det känns rätt. Minns dock att även om det förflutna kommer tillbaka till dig så betyder det inte att det är meningen att du ska inleda en relation med denne person igen, bara att du är fri att ge det en ny chans i tanken. Känns allt rätt, kan ni testa på nytt. Om inte, så var glad att du fick en möjlighet att faktiskt komma fram till att, nej, det var inte rätt person för dig. Sådana insikter kan vara fantastiska för att läka ett sårat hjärta.

När Venus backar är det en tid för utvärdering av kärleken så undvik att säga ja eller inleda viktiga förändringar som att flytta ihop under den perioden.

Februaris bästa dagar för kärlek

Nu tillbaka till februari: rita ett stort hjärta kring helgen den 21-22 februari. Då slår sig stjärnhimlens kärlekspar, Mars och Venus, sig samman i ditt nionde hus. Kärleksmöjligheter kan komma i utlandet, på en semester, eller med en utlänning eller annan person som har en bakgrund som är mycket olik din egen. Likaså kan en advokat eller kanske någon form av religiös ledare få ditt hjärta att slå dubbelvolter i bröstet på dig. Kanske känner du igen temat från de händelser som väntar dig på Alla Hjärtans Dag. Månen befinner sig också då i ditt nionde hus. Firar du kärleken utomlands eller kuttrar du över telefon med din kärlek som befinner sig utomlands? Amore, amore!

Glad fredag kära Lejon!

Kramar

Helena

PS Min astrologi/selfempowermentbok Happytown går nu att förbeställa för 129 kr hos Adlibris.

  1. Oj, stort tack för detta positiva, skall kampen äntligen få ett slut! Jag är öppen för förslag :) Tack Helena!

    1. Tack själv Lejoninnan!
      Håller tummarna för att du hittar rätt i kärleken!
      Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..