ANNONS

Horoskop vecka 8, 2015

/

Florence Nightingale är tillbaka!

När en del i landet befinner sig på sportlov träder Solen in i Fiskarnas tecken. Det är dags för summering av det som skett sedan förra året i mitten av mars, det astrologiska nyåret. Har du fått det du önskade dig då? Eller har vissa delar uppfyllts medan andra fortfarande väntar? Nu är tiden för att göra dig redo för en årlig nystart men ge dig själv först tid till introspektion. Det är som om du måste sortera alla dina upplevelser och känslor i olika fack innan du kan öppna dörren till det nya året som väntar.

Den andra nymånen i Vattumannen

Den här veckan väntar den andra nymånen i Vattumannen i år. Den förra ägde rum den 20 januari och nu får vi ännu en chans att startat nytt gällande alla ämnen som Vattumannen älskar: socialt liv, nätverk, de stora drömmarna och nytänkande idéer för hur vi vill lyckas med det vi företar oss. Många av oss fick fart redan i samband med januaris nymåne och nu kan liknande energier få oss att öka takten ännu mer. Härligt!

Fiskarna är med och sätter tonen

Veckans nymåne äger rum på torsdagen den 19 februari.  Eftersom månen äger rum i den sista graden av Vattumannen kommer faktiskt inte bara Vattumannen att färga den här nystartsenergin, utan även Fiskarnas omhändertagande och nostalgiälskande energier är med och påverkar oss. När Fiskarna är med i leken handlar mycket om andlig healing. Man kommer tillrätta med det som varit och empati regerar. Nymånen befinner sig nästan 90 grader bort från Saturnus, vilket skapar en kvadratur. En kvadratur anses vara en påfrestande aspekt då planeterna inte kommer överens. Saturnus vill ha struktur och månen känner. De är som varandras motsatser. Månen befinner sig nära Fiskarnas styrare Neptunus vilket ger en risk för att man inte ser verkligheten för vad den är. Behov av ordning och organisation behövs men alla känslor är så starka att man har svårt att få ändan ur vagnen. Men, det ger sig, som allt annat. Om man nu sysslar med konst eller upplevelser som ska förföra sinnet på något sätt, är Neptunus och månens möte perfekt. Nu kan man inspireras till att skriva, måla eller drömma ihop något riktigt vackert framtidsscenario.

Mars är hemma igen!

Den 19 februari händer även en annan spännande sak på stjärnhimlen: Mars flyttar in i Väduren. Mars styrs Väduren så att han nu får fullt spelrum här gör honom på ovanligt glatt humör. Efter sin tid i Fiskarnas, känsliga, tecken, är han färdig med att tänka på det som varit. Han har velat agera men har varit bakbunden i Fiskarnas tecken. Gud så gråtmilt, har han beklagat sig och slitit sitt hår! Goda nyheter: det är över nu. Mars i Väduren är framåt, framåt och han har så förbaskat mycket att göra att det är lika så gott att vi alla sätter på oss joggingskorna för att kunna hänga med. Väduren och Mars styr det första huset vilket stavas EGO. Vad drömmar jag om? Vad vill jag ha? Och hur länge ska egentligen jag få vänta på min tur? Nu får vi en chans att sätta ned fötterna och börja springa mot våra drömmars mål.

Planer med långt hållbarhetsdatum

Som om det inte vore nog så har torsdagen den 19 februari även ytterligare en aspekt att notera: Kommunikationsplaneten Merkurius har vaknat upp efter sin retroperiod och på torsdagen signalerar han till Saturnus. Idéer och kommunikation som äger rum denna dag har en mycket god chans att leva länge, länge. Ska du planera, skriva på kontrakt eller tala med någon om t ex försäljning, pr eller marketing är detta en superdag! Tankarna som kläcks kan finnas med dig för lång tid framöver.

Amore, amore – Stjärnhimlens kärlekspar möts

Venus och Mars möts flera gånger i år och till helgen i vecka 8 år det dags. Markera dagarna 20-22 februari med ett stort hjärta i era kalenderar. Varför inte fira Alla hjärtans dag lite senare i år? Mars och Venus i Vädurens tecken gör oss modiga i kärleken, vi vågar berätta vad vi önskar oss av vår partner. Full fart och kärleksförklaringar dominerar helgen! Varför inte boka en romantisk middag och övernattning på ett fint hotell eller se till att få ”vi-tid” med din partner över en kärleksmiddag hemma när barnen somnat?Om du är singel är det möjligt att du tar mod till dig för att deklarera din kärlek för någon du tycker om. Eller så är det du som får reda på att någon trånar efter dig…

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS Min astrologi/selfempowermentbok Happytown går nu att förbeställa för 129 kr hos Adlibris.

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00