Ge dig själv en chans- Fantisera och dröm fritt nu!

Det är dags för nystart. Nej, det är inte nymåne riktigt ännu men efter samtal och mail med läsare, vänner och bekanta är det så tydligt att det ligger en energi i luften som tycks fullkomligt dallra. De som är i behov av förändring har länge nu försökt att acceptera situationer och beteenden i relationer som de inte alls borde. Men de har gjort det för att försöka ge maximalt av sig själva ändå. Kanske för att de personerna inte vill riskera att få höra ”det lyckades aldrig, därför att du gav upp”. Sanningen är den att det har försökts i flera år. Man har försökt acceptera ett boende som inte känns bra i magen, leva med en partner som det alltid är något gnissel med och med en arbetssituation som tär. Många försöker att få till det trots dessa omständigheter men nu tror jag att det är dags att hitta helt nya målbilder och visioner. Snart träder Solen in i energiske Vädurens tecken och det astrologiska nyåret tar sin början. Nu är det dags att tänka fram helt nya, roliga scenarion. Minns bara, vi behöver inte ha lösningar på hur dessa nya situationer ska bli möjliga att förverkliga. Vi behöver bara få nya målbilder och få kontakt med känslan av gläjde och förväntan. Den är oerhört produktiv och magisk!

Har du slitit ditt hår gällande ditt boende? Dröm dig då fram till hur du skulle vilja leva, hur ditt nya hem skulle se ut och hur du skulle må bra i känslan i hemmet igen. Vilka bilder får du? Var är ditt boende? Möblerar du om eller flyttar du?

Om ditt aber har varit känslor och kärlek, gör samma sak där. Föreställ dig hur du lever i en lycklig relation. Hur det är vårkänslor i relationen s a s. Nyförälskat rent ut av. Är du med samme partner eller på en helt annan plats med en helt annan person? Våga drömma och fantisera. När du hittat en bild som ger dig lugn i magen har du hittat rätt målbild.

Och så till arbetet. Vad gör dig glad att arbeta med? Sänka lönen för mindre jobb men roligare uppgifter? Något otippat som att plugga en period? Söka nya tjänster på samma företag eller bara nya miljöer i arbetet. Satsa på din hobby? Dröm på tills du känner dig glad i magen,

Det är dags att hitta nya vägar till lyckan. De rådande omständigheterna, om de inte har lyckats ge dig lugn de senaste åren, måste omvärderas helt. Inget kan vara för alltid. Relationer, arbete och bostad kan säkert bestå, om man vill, men om de krånglat är det innovativt tänkande för att hitta nya lösningar som gäller. Lösningar som inte redan försökts hundra gånger och som man känner sådär halvhjärtat för innan man ens försökt.

Känslan i magen ska vara: WOW, nu KÖR vi! Superglädje!

Jag tänker ägna den kommande veckan till att fantisera fram nya spännande skeenden i livet. Är det någon annan som känner för samma sak? När målen är satta är det dags för att sätta en förverkligandeplan i verket: lagen om attraktion, tankeknep och vägledning från stjärnorna och den inre vägledaren OCH självklart gammal hederligt sunt förnuft. Sen är man på banan. Operation Ge dig själv en chans startade just!

Kramar och glad fredag till er!

Helena

 1. Det var en härlig utmaning, tror vi behöver tänka om och nytt (fast i lite mindre doser) lite då och då hela tiden.
  Önskar dig en härlig dag!

 2. Jag funderade lange pa hur jag ville leva for att bli lycklig. Konstigt nog kom jag fram till att ”jakten pa lyckan” kanske inte var den basta vagen till ett battre liv. Jag insag till slut att lyckan inte har sa mycket att gora med VAD jag jobbar med, vem jag alskar eller vad jag gor utan mer att gora med HUR jag gor vad jag gor. Fran och med nu tar jag mig ann allting i livet med en helt annan passion an tidigare.

  Jag har insett att nar livet en dag ar over kommer det inte handla sa mycket om VAD jag gjorde under mitt liv utan mer om HUR jag gjorde allting. Nu vill jag ta mig ann allting i livet pa ett nytt satt. Jag har insett att allt sist och slutligen handlar om karlek. Om jag gor det jag gor utav karlek kommer det att leda till lyckokanslor som varar mycket langre an da jag gor nagonting endast for att det ar roligt. :)

 3. Ulrika skriver:

  Vilket underbart inlägg, tack, precis vad jag behövde läsa idag!!

 4. Hej allihopa!
  Jag tillåter mig ett gemensamt svar. Det är lika roligt varje gång ett inlägg gör att ni tar er tid att skriva till mig. En del av era kommentarer gav mig idéer till ett nytt inlägg: kort beskrivet ”min lycka finns där jag gör mest nytta”. Får återkomma till det under veckan som kommer.
  Tack igen för att ni skriver och ge inte upp hoppet om att rätt arbete och flyt kommer till er, ibland måste man bara vrida på huvudet lite för att se andra möjliga vägar. Vid tvivel glöm inte att våga lita till och använda magkänslan för väledning- den är fantastisk!
  Glad helg till er alla!
  Kramar
  Helena

 5. Jag har idag fått veta negativt om mina jobb så för mig måste det bli nystart.
  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..