Horoskop vecka 12, 2015

Wow, eller kanske, puh? Detta blir en vecka att räkna med när det gäller höga energinivåer!

Allting har ett slut, tills det förändras

Måndagen den 16 mars ger oss Pluto och Uranus sista möte på många år. De befinner sig i kvadratur till varandra vilket ger en stress och press. Underjordskungen Pluto befinner sig i Stenbockens tecken (gamla, konservativa mönster, ambitioner och status) och Uranus finner vi i hetlevrade Vädurens tecken. Detta möte är det sista av sammanlagt sju som ägt rum dem emellan sedan sommaren 2012 och det har tärt på många. Förändringsbehov, revolution och press som gnagt på oss har legat i luften. Nu ska den här pressen äntligen få kulminera för att sedan inte komma igen förrän om 80 år igen. På måndagen kommer lusten att göra revolt, säga ifrån och skrika ut sitt hjärtas mening, att ligga i luften. Det är som om den gamla världen möter den nya och ett enda stort ”krack” hörs genom himlavalvet. Det är dags att bryta upp från gamla mönster och istället bygga broar till nya världar. Det kan bli en oerhört spännande dag. En sådan som kommer omnämnas i historieböckerna, både i våra personliga historieböcker och världens.

Pluto och Uranus möte kommer hänga kvar i luften hela mars ut men i alla fall så kommer energin vara i avtagande. Det kan vara en tröst ifall det känns som om du har god lust, eller faktiskt redan, marscherar genom hemmet eller kontoret med en ilsket röd flagga märkt ”personlig revolution pågår”.

Piffa, njut och förförs av det vackra

På tisdagen den 17 mars flyttar vackra Venus in i sitt eget tecken, Oxen. Här trivs Venus utmärkt. Det är god mat, vackra dukningar, tal om fastigheter, pengar och förskönande av sådant man äger. Satsa på att lägga krut på att ta hand om dina ägodelar, dina pengar och ditt hem, medelst skönhet eller med det i åtanke. Då har du Venus, alias den lilla lyckans planet, med dig och resultatet kan bli både grandiost, vackert och superlyxigt. (Hej Andrea!)

Artistens flyt

På onsdagen den 18 mars befinner sig tjattrige Merkurius nära Neptunus. Är det som sägs verkligen hela sanningen eller finns där något annat, outtalat, under ytan. Var försiktigt med det du hör, Neptunus är alltid en aning luddig och oklar. Om du skriver eller talar om något artistiskt projekt där fantasi och slöjmoln bara är tillgångar, har du utmärkta chanser till att nå ut med dina tankar och talanger den här dagen.

Solförmörkelse och det är dags för ett språng

Så kommer då fredagen och nu är det riktig fart på stjärnhimlen. Det är dags för solförmörkelse i Fiskarnas tecken. Förmörkelsen, som är en nymåne, kommer bringa fram hastiga nyheter och händelser. Det är en sådan där stund då livet vill att man ska snabba på en aning med sådant man faktiskt borde göra istället för att bara vänta och vänta på rätt tillfälle. Nu kommer en knuff i baken som gör att man bara hoppar rakt ut, oavsett man vill det eller ej. Se fredagens solförmörkelse som en fantastisk chans till en superstart. Förmörkelsen äger rum i det andliga och omvårdande tecknet, men också det fantasifulla och nostalgiälskande tecknet. Medkänsla regerar i Fiskarna, liksom en svårighet att ta beslut. Med ett superfint stöd från organiserade Saturnus så är detta dagen då kreativa och artistiska men också starkt andliga projekt får en superchans till att ge stor lönsamhet. Saturnus jobbar aldrig i onödan och med hans stöd kan det som vi startar i samband med förmörkelsen komma att vara för lång tid framöver, kanske till och med resten av våra liv. För mer information inom vilket livsområde som solförmörkelsen påverkar just ditt stjärntecken, kika in här på bloggen på fredagen den 20 mars. De 10 dagarna efter förmörkelsen är bra för att sätta fart med förändringar och starta på nytt.

Bästa sättet att använda helgen 21-22 mars

Under helgen den 21-22 mars kommer vi redan ha fått en försmak av att vackra Venus och drömske Neptunus möts tidigt i vecka 13. Det svävar en känsla av glamour, violinspel, blodröda rosor och romantik i luften. Använd helgen till att gå på ett vackert event, besöka en utställning, gå på date eller lyssna till musik. Det kan bli fullkomligt magiskt. Som i en annan värld som är så mycket vackrare än vår.

Det som dolts 

Söndagen den 22 mars lämpar sig väl för lite efterforskningsarbete om man letar efter sanningen. Merkurius som styr alla former av information  slår sig samman med Pluto som älskar att rota och leta i folks soptunnor efter avslöjande och, kanske, komprometterande, material. Det som kommer fram kan vara smutsig byk. Inte så skoj kanske men ibland kan det vara att föredra att se sanningen i vitögat än att gå omkring med den där känslan av ”jag vet att något är galet men jag vet bara inte hur jag ska bevisa det”. Detektivsöndag alltså.

Jag önskar er alla en positiv vecka, full av modiga språng!

Kramar

Helena

  1. Becka skriver:

    Ja Pluto/Uranus har spökat en hel del. Tänk att det känns som att någonting verkligen vill bryta sig loss från det gamla. Det drar och sliter i en. Det ska bli så skönt när mars är över, tre år av prövning kanske äntligen tar slut och något nytt kan börja!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..