Så påverkas stjärntecknen av dagens Solförmörkelse

Det är andlighet på temat när Fiskarna är inblandade. De är det sista tecknet i zodiaken och markerar slutet på en utvecklingsprocess som pågått ända sedan det första tecknet, Väduren. I Fiskarna kontemplerar vi, vi fantiserar och vi känner in. Den intuitiva rösten får komma fram och vi använder oss gärna av musik eller konst för att komma i kontakt med inre vägledning, healingpotential och känslor. Med Fiskarna är det toppen att åka på retreat, ta igen sig och avsluta ett kapitel i livet för att låta ett annat ta vid. Alla former av aktiviteter i eller nära vatten är toppen. Att idag släppa Happytown kändes också som ett naturligt val!

Detta är färgen på förmörkelsen, kan man säga,  men var den äger rum för de respektive stjärntecknen är det som visar på inom vilket livsområde som vi kan få se förändringar äga rum. Ha alltså Fiskarnas ämnen i bakhuvudet när ni sedan läser lathunden nedan.

Det handlar om en nymåne, vilket innebär nystartsmöjligheter. En förmörkelse innebär att sådant som vi kanske inte har vetat om, nu kommer till vår kännedom och vi får en extra kick, eller anledning, att faktiskt ta det där steget rakt ut i det blå. En förmörkelse är faktiskt en utmärkt fortsättning på den pågående Uranus/Pluto-kvadraturens uppmaning till världen att förändra och tänka i nya banor. En förmörkelse är en stark kraft och kommer ofta med en mycket stor överraskningseffekt. Var beredd på det oväntade och ta emot puffen från stjärnorna- nu är tid för att ta ett rejält språng framåt!

Nedan finner ni min lathund till vilket livsområde som berörs för de respektive stjärntecknen vid förmörkelsen. Saturnus är på god fot med månen vilket betyder att det du bestämmer dig för att starta i samband med denna nymåne/solförmörkelse har en mycket god chans att få ett långvarigt resultat. Fiskarna (andlighet, fantasi, skapande, helande) och Saturnus (ambitionernas och karriärens tecken) tillsammans tyder på goda chanser till struktur och möjligheter till god utdelning för arbete med koppling till Fiskarnas områden. Sätt fart med din nystart inom 10 dagar from den 20 mars för bästa stöd från månen.

Fiskarna-Det första huset

En nymåne som äger rum I ens första hus är en stark och härlig kraft. Det finns stora möjligheter till att förnya sig själv från och med idag. Du kan se resultatet vid den korresponderande fullmånen om ett halvår. Med fokus på ditt ego, dina personliga mål och ditt utseende, kanske du beger dig till frisören, startar en diet eller satsar allt på en personlig dröm som verkligen personifierar den du är. Man är oftast rätt framåt och närmast kaxig när man sätter igång. Väduren är den naturlige styraren av det första huset och han är inte direkt blygsam av sig.

Vattumannen- Det andra huset

En nymåne I det andra huset fokuserar på hur du tar tillvara på dina personliga tillgångar, såsom pengar, men även dina talanger. Det handlar om inkomster och självvärde, skulle man kunna säga. Med en nymåne här är det mycket möjligt att du sätter fart för att förbättra din ekonomi på olika sätt. Vad behöver göras om eller startas nu för att det ska kännas bättre vad det gäller ägande och pengar? Idéer om hur du kan få en bättre ekonomi kan komma till dig från och med idag. Resultatet av dina nya planer eller ansträngningar kan du se om ett halvår, vid den korresponderande fullmånen i samma tecken.

Stenbocken- Det tredje huset

Kommunikation står på agendan! Information om olika typer av kurser, information, nyheter, skrivande och sociala medier kan ge dig en rätt galen vecka från och med idag. Kanske hinner du inte ens svara färdigt på alla mail i din inkorg, förrän nya störtar in. Det blir till att agera bläckfisk med tentakler ute åt alla håll. Telefon, mail, brev och sms kommer gå heta! Det är mycket möjligt att du ägnar dagen och den kommande veckan åt att fylla i ansökningar gällande kurser, skriver brev och kanske sätter dig i skolbänken för en tentamen. Resultat av det du gör i samband med nymånen kan du se om ett halvår när vi har en fullmåne i samma tecken. Spännande!

Skytten-Det fjärde huset

Det är fokus på ditt hem, din familj och din emotionella trygghet nu. Vad din magkänsla säger dig är den viktiga ledstjärnan i ditt liv just nu. Att finna lugn och ro är högt på din prioriteringslista från och med idag. Kanske fokuserar du extra mycket på att skapa en plats i hemmet som känns trygg t ex genom att bestämma dig för att skapa nya rutiner för familjen, sätta ut huset till försäljning eller möblera om så att det känns ”nyare” hemma. Att fundera mycket över känslomässiga band bakåt i tiden, kanske ända tillbaka till barndomen, kan också bli aktuellt. Du bygger självförtroende nu också. Om ett halvår ser du resultatet av det du startar i samband med den här nymånen.

Skorpionen- Det femte huset

Är det dags för en särskilt rolig fest? Att fira kärlek, barn och/eller kreativa projekt? Med en nymåne i det femte huset ligger betoningen på nöjen, glädje och underhållning mer än något annat. Lejonen styr över det femte huset och förknippas gärna med flirtande och kärleksaffärer. Kanske träffar du en ny spännande kärlek dagarna kring nymånen eller kanske sätter du dig ned med en helt fantastiskt kreativ idé för TV, teater eller bokform. Glädjen lyser igenom och vad du än påbörjar inom 10 dagar kan du se ett resultat av, eller en kulmination av, om cirka ett halvår. Kul! Njut!

Vågen- Det sjätte huset

Är det dags för en ny diet, en ny hälsosammare livsstil eller bara bättre organisation kring ditt dagliga arbete? Det är mycket möjligt att du startar på nytt inom alla dessa områden dagarna kring nymånen. Healing och återhämtning står på schemat.  Likaså på ditt arbete. Följ de nya reglerna och ditt dagliga arbetsliv blir bättre och mer effektivt. Du har troligen en stor lust att ”få ordning på saker och ting”. Effektivt värre och om cirka ett halvår kan du troligen njuta av både en mer hälsosam kropp, ett lugnare sinne samt en imponerande ordning på kontoret.

Jungfrun- Det sjunde huset

Det är dags för nya tag när det gäller relationer. Både i kärlek och i affärer, faktiskt. Det sjunde huset är ett starkt socialt hus och att ha goda kontakter åt höger och vänster är något som nymånen i detta huset nu vill att du uppmärksammar. Syna ditt eget sätt att relatera till andra för en god vägledning för vad du kan ändra på om någon beter sig underligt mot dig. Det vi ger ut, kommer ofta tillbaka. Nya kontakter och sociala evenemang kan bli aktuella under de kommande 10 dagarna. Att starta ett gemensamt företag med en partner, gifta sig eller ingå någon form av ny relation på ett socialt plan kan bli aktuellt. Du ser resultatet av ditt nystartande om cirka sex månader.

Lejonet- Det åttonde huset

Känner du en enorm inre kraft? Som om du just rest dig ur ruinerna efter en tuffare tid? Det åttonde huset älskar pånyttfödelse på det psykologiska planet. Det handlar om frågor som har att göra med djupt personliga relationer, trygghet och erfarenheter. Hur du hanterar inre begär och undviker att domderas av andras viljor. Du är väldigt stark och modig nu. I förhållande till din partner eller andra som du kan tänkas dela pengar med, såsom bank, bidrag, testamentstagare m m, kan det vara dags att lägga upp en ny plan. Oavsett om du startar ett nytt sparkonto, slår samman din ekonomi med din partners eller ser till att slå ett slag för din egen styrka, kan du se resultatet av dina ansträngningar om cirka ett halvår. Heja dig!

Kräftan- Det nionde huset

Det är dags att få fågelperspektiv, eller kanske filosofens perspektiv, på livet. En nymåne i det nionde huset älskar självinsikter som känns närmast upplysande. Men här finns också juridik, utland, skrivande, TV-och radiosändingar samt högre studier. Idag och de kommande 10 dagarna kanske det blir aktuellt att inleda en rättsprocess, ansöka till universitet och/eller högskola, planera en utlandsresa eller sätta dig ned för att skriva en bok om alla dina kloka iakttagelser vad gäller livet. Ordet ”Guru” och ”Kunskap” förknippas med det här huset. Vad du än sätter fart på, kommer att nå sin kulmination om cirka sex månader.

Tvillingarna- Det tionde huset

Från och med idag och de kommande 10 dagarna är det fokus på din sociala status och ditt rykte inom din bransch. Använd den här nymånen till att sprida information om dig, dina kunskaper och för att utveckla nya företagsidéer och samarbeten. Din omvärld ser på dig med gott öga och nyheterna om det du gör och din karriärnisch kan få en otrolig fart som ger dig fler och mer åtråvärda projekt på ditt bord. Du har inte kanske inte tid för familj och privat så mycket just nu. Det står bara KARRIÄR över hela din agenda och du är verkligen i förnyelsetagen när du nu sätter nya spännande mål inför framtiden. Arbeta på och du kan se resultatet av dina ansträngningar om ett halvårs tid.

Oxen- Det elfte huset

Det är mail åt höger och vänster, samtal och snigelpost med inbjudningar till olika sociala evenemang. Nätverk inom dina intresseområden och aktiviteter kopplade till ditt arbete. Nymånen i ditt elfte hus ger dig fullt upp. Det är som om alla dina kontakter i din smartphone bestämmer sig för att plinga till på samma gång. Många intressant förslag och idéer kring samarbeten är på gång. Välj det som känns närmast ditt eget huvudspår. Man kan inte vara överallt. Din fokus är på andras väl och ve mer än på egna personliga projekt. Men allt gott man ger ut kommer tillbaka till en. Om cirka ett halvår kan du skörda frukterna av dina ansträngningar vad gäller föreningsliv, nätverk och välgörenhetsprojekt just nu.

Väduren- Det tolfte huset

Det är dags för dig att släppa vissa saker. Det är nödvändigt för att komma vidare. Kanske använder du de närmaste 10 dagarna till att dra dig undan omvärlden en stund. För att reflektera och på något sätt landa på ett spirituellt plan. Det tolfte huset förknippas ofta med känslor och upplevelser man håller ifrån omvärlden. Saker man minns från tidigare eller sådant man inte vill att vem som helst ska veta om. Att inte tvätta sin smutsiga byk så att andra ser, är ett sätt att sammanfatta det hela. Det behöver dock inte vara dåligt, bara högst personligt och känsligt. Du arbetar för att finna förståelse och nå ro och satsar du på dig själv och din inre styrka nu, kan du se resultatet av dina ansträngningar om cirka ett halvår.

Trevlig helg till er alla!

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..