ANNONS

Valentin och den magiska drycken av Jessica Hardiman

/

Idag kan jag berätta en historia som jag verkligen har längtat efter att få dela med er. Det handlar om en annan skrivardröm än min egen, ändå är den mig så kär.

När jag för några år sedan funderade över hur jag skulle publicera mina böcker var alternativet att publicera via ett självpubliceringsförlag intressanta. Jag sonderade terrängen och letade efter någon som skrev och gav ut barn/ungdomsböcker på det sättet. Jag hittade Jessica Hardiman och hennes bok Valentin och den magiska drycken.

Jessica hade varit så mycket modigare än jag och satsat allt av sina pengar och sin tid för att publicera boken om ängeln Valentin som kommer till jorden med en kärleksdryck som ska få människorna att sluta bråka. Det är både underfundigt, skoj och spännande skrivet om allt som Valentin råkar ut för när han kommer ner till jorden.

Jag mailade Jessica och hon svarade mig snabbt. För att göra en lång historia kort så blev våra mail till varandra längre och längre, personligare och personligare och idag är hon en av mina bästa vänner. Våra horoskop är väldigt lika och vi har stött varandra på vägen mot det som jag idag ska berätta. Jessica har nämligen gjort DET- det som så många drömmer om: hon har skrivit avtal med en amerikansk litterär agent för att sälja sin Valentin till länder långt borta. För att göra honom till film, produkt, bok och musikal på andra språk.

Jessica har hela tiden gått sin egen väg. Hon åkte för flera år sedan ensam till barnboksmässan i Bologna med bilder av sina änglafigurer uppstickande ur sin väska, på jakt efter möjligheter för sin ängel, och nyligen åkte hon till barnboksmässan i Shanghai för att leta litterär agent. Bilden ovan är tagen från en dokumentär som samtidigt håller på att skapas om Jessicas jakt på sin dröm. Vad som är riktigt roligt är att bilden är från Jessicas och hennes agents första möte, som skedde av en slump. Eller kanske var det änglarna som hade något med saken att göra?

Idag saknar Jessica ett svenskt förlag men hon har mycket spännande på gång långt över landgränserna. Jag vågar gissa på att det svenska förlag som satsar på Jessica Hardiman och hennes ängel Valentin knappast kommer bli besviken. Att ensam ha åstadkommit det som hon har på gång är imponerande (önskar så att jag kunde berätta mer, men aj, aj, är belagd med tystnadsplikt här!)

Dagens boklördag tillägnar jag Jessica Hardiman och alla de som tror att drömmar kan bli sanna. Lycka till på barnboksmässan i Bologna Jessica och må du komma hem med många fler spännande kontrakt i din väska!

Glad lördag!

Kramar

Helena

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00