ALLT OM YOGA av SHREYANANDA NATHA

Jag har länge känt mig lockad av yoga. Ändå tycks det aldrig bli av. Jag får inte ihop tiden till att bege mig iväg till en yogastudio helt enkelt. Så tanken ”bok om yoga” har istället dykt upp i huvudet. Och som om det vore meningen att jag ska få en extra puff i den riktningen så fick jag nyligen upp ögonen för nya boken ALLT OM YOGA av SHREYANANDA NATHA.

Eftersom jag kan utmärkt lite om yoga, dess historia och olika inriktningar så verkade beskrivningen av boken perfekt, för mig. Dessutom tilltalas min studieälskande Skyttensol enormt av en berättelse om yogans historia:

”Läs allt om de stora yogavägarna:

HATHA, RAJA, KUNDALINI, KARMA, BHAKTI, JNANA, TANTRA OCH AYURVEDA

Den yoga som vi känner till idag har utvecklats som en del ur den tantriska civilisationen som existerade för över 10 000 år sedan. Vissa tror att den första yogin levde ca 5000 år f.Kr. I Indusdalen i Harappa och Mohenjodaro har man genom arkeologiska utgrävningar funnit stensigill och statyer föreställande Shiva och Shakti (Parvati). Enligt myten är Shiva yogans grundare och Parvati hans första lärjunge. 

Boken ALLT OM YOGA beskriver – som aldrig tidigare på svenska, de stora yogavägarna, dess ursprung och mystik på 520 sidor. Boken tränger in på djupet men förblir lättläst och överskådlig. Ett måste i bokhyllan för alla som är intresserade av yoga och som vill veta mer.

Författaren yogi Shreyananda Natha är yogamästare och har skrivit de mest omfattande böckerna om yoga på svenska.  Han innehar den högsta initieringen i tantra och Sri Vidya och är känd för sin omfattande och genuina kunskap om yoga, djupavspänningar och meditation.”

Det jag letar efter är en chans att hitta en källa till kraft och ro och inre läkning. Jag tror ju så starkt på tanken att vi alla är självläkande människor men att våra metoder för att lyckas är olika. Eftersom yogan nu lockat mig ett längre tag tror, och hoppas jag, att den här boken kan bli starten på ett nytt spännande kapitel för mig. Transiterande Pluto viskar det till mig nämligen…

Alla ni som yogar, kom gärna med tips och idéer för hur man börjar yoga hemifrån, trots ytterst lite tid. För visst är det möjligt?!

Glad måndag till er alla!

Kramar

Helena