Horoskop vecka 14, 2015

Superkrafter!

Sommartiden startar idag, söndagen den 29 mars, och känslan efter att solen trätt in i Vädurens tecken och signalerat starten för det astrologiska nyåret är befriande minst sagt. Det är som om vi sprungit i luften, vevat med benen och bara velat få sätta fart. Och nu äntligen har vi fått grönt ljus.

Väduren är ett så kallat kardinalt tecken. De är pådrivande och ledande. De är initiativtagarna i zodiaken och de väntar inte mer än nöden kräver. Det är bara att ta sig en extra slurk superjuice och försöka hänga med i svängarna nu!

Jag, mig och mitt

På måndagen den 30 mars träder kommunikationsplaneten Merkurius in i Vädurens tecken och det kommer bli fokus på att tala om personliga projekt och önskemål. Förbered er på jag, jag, jag, både i ert eget tänkande och när det gäller vad ni hör från andra. Väduren förknippas ofta med sporter som är att likna vid någon form av extremism, här gäller det inte bara att träna sig lite svettig utan att ta ut sig rejält. Tänk militärt bootcamp. Dags för en rejäl kickstart i träningslivet? Nu kan du satsa fullt ut! Väduren är också förknippad med ilska och krig. Detta kan spegla av sig i nyheterna den kommande tiden.

Dragkamp

På tisdagen den 31 mars flyttar Vädurens styrare in i Oxens tecken. Mod, kraft och energi rakt in i det så mycket lugnare och skönhetsnjutande tecknet Oxen.  Mars är inte helt bekväm med Oxen som är alldeles för långsam i hans tycke. Oxen är ett fast tecken och sådana vill hellre bevara status quo än att vänta på startskott på tävlingsbanan. Det blir kanske lite av en dragkamp när det gäller fastigheter och ekonomi, som Oxen symboliserar, men även konstnärliga uttryck. Trenden håller i sig till och med den 11 maj då Mars sedan flyttar vidare till Tvillingarnas tecken.

Veckans bästa dag!

Så kommer vi då till torsdagen den 2 april och livet känns så glatt och lätt. Turgossen Jupiter möter Solen och det känns som om ALLT går rätt. Jupiter befinner sig i nöjesälskande Lejonet och Solen i kraftfulle Väduren. Nöje, skoj, passion och lätthet står på schemat. Vi känner oss som om vi bestigit det största berget i världen och bara blickar ut över vidderna och njuter av det vi åstadkommit! Fantastiskt och en riktig 5-stjärnig dag!

Dags för månförmörkelse!

På lördagen den 4 april är det Påskafton men också månförmörkelse. Förmörkelsen äger rum i Vågens tecken, alias relationernas tecken. Månen kommer ha sina tentakler ute åt alla håll och fokus kommer vara på relationer och affärssamarbeten. Nära relationer kommer granskas under lupp och skavanker som man kanske skyfflat under mattan eller helt enkelt inte känt till, letar sig nu fram i ljuset. Det kan bli en riktigt tuff helg. Ta det lugnt och ligg lågt dagarna kring förmörkelsen. Det är mycket starka avslutningsvibbar i luften. Det kan bli superstressigt så försök att hålla schemat så lätt som det bara går. Kika även in här på bloggen för lite närmare information om vilket livsområde som förmörkelsen påverkar för just ditt stjärntecken. Minns också om det blir stökigt: även detta är övergående och det är i stunder av utmaningar, och förmörkelser, som vi verkligen växer.

Kärlek och en positiv, givande vecka 14 till er alla!

Kramar

Helena

 1. Intensiv och spännande vecka! Jag blir lite förbryllad bara för jag tror att du har blandat ihop antingen veckodagarna eller datumen?
  Idag är det iaf onsdag den 1 april. :)
  Jag kollade på astro.com och ser att månen nu passerar jungfrun och min egen natala måne (har den 16 grader i jungfrun) är det månne detta som påverkat min sömn de två senaste nätterna? Har varit helt omöjligt att sova. Supertrött och sjuk blev jag på det, hoppas på friskare tider snart!
  Kram Johanna

  1. Hej Johanna!
   Tackar för den påminnelsen, nu står det tisdag istället för något annat :-)
   Kanske är din måne styrare över ditt hälsohus? Svårt för mig att säga så mycket annat då jag inte ser sina stjärnor men ja, den här annalkande fullmånen och det faktum att vi befinner oss mellan två förmörkelser är minst sagt dränerande av energin. Krya på dig och glad påsk!
   Kramar
   Helena

 2. N skriver:

  Hej Helena! Eftersom du är så kunnig i det här med astrologi måste jag bara fråga dig om en upptäckt jag gjorde idag. Jag och min nya partner har olika soltecken och måntecken men samma ascendent. Idag hittade jag en sida där man även kunde räkna ut vilka stjärntecken man har i de tolv husen. Vi hade exakt samma stjärntecken i vartenda hus! Är det vanligt? Jag blev så förvirrad så jag provade att fylla i ett par kompisars uppgifer och de fick upp helt andra stjärntecken, så det är inte någonting som blivit fel. Dessutom hade jag och min partner olika positioner på planeterna, men just husen var exakt samma. Finns det en förklaring på detta eller är det en otrolig tillfällighet?
  Kram!

  1. Hej N!
   Det är ju verkligen en rolig och ovanlig sak du berättar. Kika in på astro.com och gör det gratis partnerhoroskopet där så kan du få mer och gratis hjälp med tolkningen av planeterna!
   Kramar och lycka till!
   Helena

 3. anonym skriver:

  Jag är just nu mycket, mycket rädd för vad en viss person ska ta sig för. Ber om beskydd.

 4. Helene skriver:

  Tack för v.horoskopet

  1. Tack själv söta du!
   Senaste update på ditt hus?
   Kramar
   Helena

   1. Helene skriver:

    Här har hänt en hel del!! Har väntat med att berätta, har inte riktigt vågat… Inte tagit in det riktigt själv!
    Vi flyttade ifrån huset 2v innan jul ( orkade inte bo kvar)
    Hade huset kvar, dubbla utgifter (tufft).
    Skrev kontrakt på gamla huset i mitten på februari (hurra!! Svårt att våga tro på det)
    På onsdag 1april ska vi äntligen lämna över( lycklig lycka)
    Den nya tomten är vår!!! Fått preliminärt bygglov… Vi är äntligen på G!!
    Jag är då tacksam❤️Kan bara säga Tack Tack Tack❤️
    Som jag har önskar, drömt, fantiserat hur allt ska vara!!
    Blir så glad och rörd att du kommer ihåg och skriver och frågar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..