ANNONS

Förmörkelsen den 4 april. Tuffa tider för nära relationer.

/

Måndagmorgon och jag är tillbaka vid skrivbordet och datorn efter en underbar, datorfri helg. Jag vill inleda med att tacka er alla för en härlig förra vecka då så många av er skrev till mig och kom och träffade mig på både Vattumannen och Nytorget 6. TACK!

Bilden nedan är från en bloggläsare som kontaktade mig på ”Helenas Horoskop” på Facebook-känns så overkligt när man ser sin egen bok på det här sättet. Men också så underbart! Jag minns att jag alltid tyckte att det var så fint när författare som jag följde fick bilder från sina läsare när de sett vederbörandes bok i bokhandeln eller, som här nedan, i ett privat foto. Så himla kul! Tack Fia för bilden!

I fredags skickade jag iväg manus för Fortunatas Profetia till förlaget och efteråt infann sig en sort fjäderlätt känsla i hela bröstet. Den där som man minns från skolåren då man precis släppts ut på lov eller långhelg.

Jag måste landa och ta hand om mig, det är oerhört viktigt för mig. Och för många andra också. I dessa multitaskande dagar är det så ”rätt” att jonglera massor av projekt, familj och husrenovering och hobbies på samma gång för att sedan inte glömma hela livet man ska upprätthålla i sociala medier. Inte undra på att vi är så trötta och utbrända.

Självstudier

I helgen besökte jag min väninna som arbetar på Yogayama i Stockholm. Jag köpte boken Nya självläkande människan och spontanbläddrade i den- en helt underbar upplevelse! Så många kloka ord och goda tips. Jag läser ofta på känsla i den här typen av böcker: slår upp en sida som känns rätt och ser vad den säger. Ofta är det något som känns väldigt träffande. Gör ni också så ibland?

Nu och framöver kommer jag lägga mycket fokus på att läsa in mig på intressanta områden och givetvis koncentrera mig på mer skrivande och astrologi för att kunna bidra med något kul till er som läser här. Och apropå det så är det dags att flagga för den kommande månförmörkelsen på Påskafton:

Mest stressiga på hela året

Ja, det kan bli livat minst sagt. Den här förmörkelsen är den starkaste, mest stressförknippade vi har på hela året. Den äger rum i Vågens tecken och det som är unikt är att Solen samtidigt befinner sig mitt emot, i Vädurens tecken. Och vem befinner sig även där? Jo, Uranus, överraskningarnas mästare. Som ni kanske minns så har ju Uranus och Pluto samtidigt kontakt, även dom de nu sakta börjar släppa varandra och den stress vi känt av på sistone. Så summa summarum så har vi alltså en förmörkelse, en fullmåneförmörkelse, bara det ger oss ett superfokus på avslut och en ände på saker och ting som varit på gång det senaste halvåret. Fokus är Vågens ämnen: nära relationer; goda vänner, släkt, affärspartners och äkta makar. Släng sedan in Uranus och Solen i Väduren: jag, jag, jag och plötslighet i hela kalaset och så lite Pluto: låt oss riva ned alla gamla invandra mönster och göra uppror! Och simsalabim så har vi Påskaftons energier år 2015!

Väduren som har Solen och Uranus i sitt eget tecken kommer känna av skakningarna rejält. Merkurius befinner sig dessutom också i Väduren så det kommer verkligen talas vitt och brett om de personliga önskemålen.

Hemligheter

Förmörkelser är ofta förknippade med att svagheter bringas fram i ljuset. Deras nyheter kan komma som en hink iskallt vatten och skölja rakt över en men när man väl hämtat sig och hittat fokus igen, brukar man faktiskt vara glad för det man fick reda på. Med tanke på att fokus för förmörkelsens är nära relationer misstänker jag att sådant som legat och grott under ytan i t ex äktenskap och seriösa relationer nu får en chans att komma ut i det öppna. Det kan bli tal om otrohetsaffärer, behovet av en supertransformation av relationen eller kanske ett uppbrott. Startskottet är förmodligen någon typ av information som varit dold sedan tidigare. Kanske för att någon dolt den för oss eller för att man missat något viktigt. I ett affärssamarbete kan t ex en ynka liten glömskemiss ställa hela kontoret på ända.

En kvinna kan göra sorti

Månen symbolisera det kvinnliga och när det gäller förmörkelser kan det ofta bringa med sig att någon kvinnlig person försvinner ifrån ens liv. Kanske deklararerar en affärskollega att hon flyttar till en annan ort och att ni inte kommer se varandra på samma sätt som du trodde först. Kanske visar det sig också att denna person planerat sin flytt det senaste halvåret men att det är först nu som du får reda på det. Eller kanske är det en nära, kär vän som gör något liknande.

Med Uranus och Pluto är det hastigt och helt upp-och-ner som gäller. Rusta er för förändring och försök hålla påskschemat öppet för kvicka händelser så slipper ni förhoppningsvis sätta äggen i halsen! På Påskafton kommer jag skriva mer om hur förmörkelsen påverkar de olika tecknen.

Glad måndag till er allihopa!

Kramar

Helena

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00