Horoskop vecka 16, 2015

De tuffa tiderna är bakom oss. Den glade optimisten Jupiter har vänt framåt och ger oss mod och tur när vi siktar mot våra stjärnor. Låter inte så tokigt efter alla utmaningar och, framförallt, det spända läge som känts av i luften på sistone, eller hur?

I vecka 16 har vackra Venus precis flyttat in i tjattrige Tvillingarna. Det är bara att förbereda oss på att tala kärlek, skönhet och konst under den kommande månaden. Bara det låter ju härligt.

Nu till vecka 16 och dess planetrörelser:

Fastigheter och det goda livet

På tisdagen den 14 april flyttar Tvillingarnas styrare, Merkurius, alias kommunikationsplaneten, in i Oxens tecken. Oxen är styrd av sköna Venus och älskar allt som har med mat, sköna hemmiljöer och fastigheter att göra. Detta ger än mer fokus på att tala om det vackra i livet. Tal om bostäder, renovering, investeringar, inredning och mat både privat och i affärer är rätt just nu. Varför inte gå på en föreläsning om hur man bäst piffar sitt hem? Nyheter kring hem och fastigheter kan också florera i tidningar och media samt privatliv.

Merkurius är ju berömd för sina retroperioder då han gärna saktar ner skeenden en aning, eller rätt mycket, men just nu är han klarvaken. Han kommer inte börja backa förrän den 18 maj så kommer en chans till att teckna avtal för boende eller köpa inredning eller mark så är det fritt fram. Merkurius är med dig när du skriver under den streckade linjen. Att planera för en solid framtidsgrund är likaså helt rätt just nu. Sakta men säkert bygger Oxen upp sina ägor och vi kan nu göra samma sak- kanske för att vi får så bra idéer och tips via sociala medier, kurser eller bara genom att kommunicera med vänner, grannar och bekanta.

Berätta inte för världen!

Samma dag, på tisdagen den 14 april, möter Venus den strikte Saturnus och det kan bli tal om att arbeta innan man sedan kan njuta. Saturnus sätter alltid arbete och plikt framför njutning. Eftersom Venus slagit sig samman med frispråkiga Tvillingarna gör du klokt i att tänka två gånger innan du öppnar ditt hjärta för hela Facebook och/eller Twitter. Saturnus tycker inte att det är någon vidare idé alls att hålla på med sådana frivoliteter!

Vi är redo och vi vill göra något drastiskt, men det är dags för en sista chans att rädda situationenPå torsdagen den 16 april saktar Pluto ner och kommer sedan befinna sig retrograd ända fram till i september. Detta innebär att allt det som han beskyddar (frigörelse, total transformation och psykologins djup) hamnar i ett fack märkt med ”vi tar det senare”. Pluto befinner sig i Stenbockens tecken och styr över våra ambitioner och våra långsiktiga planer. Nu och fram till och med den 25 september gör vi bäst i att fundera och utvärdera dessa områden. Det kommer inte vara helt klart för de som t ex funderar på ett uppbrott av något slag, att verkligen smälla igen dörren och gå vidare. Troligtvis har det funderats i de här banorna sedan flera år tillbaka och något kommer att ske, att förändras. Det är nödvändigt för att vi ska kunna andas men nu kommer en period då vi först behöver utvärdera alla dolda planer på att ”bara börja om på nytt”. Sommaren är känd som en separationernas tid. Helt plötsligt skall familjer där det finns problem, umgås över solstolar och semesterpicknickar. Det brukar bringa saker till sin spets.  Håll i hatten innan stora beslut fattas. Pluto kan vara behjälplig med äktenskapsrådgivning och att hantera problem såsom begär till alkohol, otrohet och lögner. Om saker och ting inte känns bättre när den 25 september kommer kan det vara läge att ta ett mer drastiskt beslut.

Oavsett om det handlar om kärlek, arbete, flytt eller personliga relationer bör Plutos råd om att sakta ner och fundera tas i beaktande.

Nej, vi ska inte handla sönder något kreditkort!

På fredagen den 17 april kommer impulsive energiknippet Mars på idén att bråka med glade Jupiter. Mars befinner sig i njutningarnas tecken, Oxen, och Jupiter i nöjens tecken, Lejonet. Betydelse? Mars kan få dig att kasta hela sommarens reskassa överbord bara för att köpa dig något riktigt snyggt som du får syn på när du fönstershoppar. Dålig idé! Lås in kreditkortet och försök att tänka på något annat.

Du kommer inte tro dina ögon

Veckan avslutas med en nymåne på lördagen den 18 april i Vädurens tecken. Uranus befinner sig nära nymånen vilket ger oss alla en chans till överraskande nystart. Nymånar är ju rena kickstartsdrottningarna på himlen. Med både månen och Uranus i det första tecknet i zodiaken, Väduren, så är det superfokus på de personliga önskemålen.  Stora, personliga planer kan helt oväntat ta ett superhopp framåt. Den här effekten håller i sig under de kommande sex månaderna men är som starkast 10 dagar efter den 18 april. Nu ska du sätta framgångsfrön! Den som går i tankar på att starta någon form av företagsverksamhet eller nytt projekt ska absolut ha detta datum i åtanke. Det är en lördag men med dagens nätmöjligheter kan man ju faktiskt ansöka om eller skicka in handlingar elektroniskt under helgen, eller ta de första stegen i kontakt med t ex bolagsverket på måndagen den 20 april. Dröm stort nu och du kanske tappar hakan när du ser vad som händer om du agerar!

Jag önskar er alla en härlig, positiv, vecka 16!

Kramar

Helena