Pluto retro- dags för själslig rening

Idag vänder Pluto, kungen av psyket, till ett retrograd läge.  Han befinner sig i ambitionernas tecken, Stenbocken, och kommer fram till och med det datum han vänder framåt igen att ha backat tre grader tillbaka i Stenbockens tecken. Just nu befinner sig Pluto 16 grader i Stenbocken och när retroperioden är över, den 25 september, kommer han alltså att befinna sig på grad 13.

Det finns en del astrologer som menar att den som fötts med en Pluto som backar har en allt större tillgång till Plutos helande kraft. Att dessa personer har lättare att logga in i det inre och ta användning av Plutos alla livsförnyande energier och att de på så sätt klarar tuffa hälsoutmaningar mycket bättre än andra.

Oavsett var eller hur vår natala Pluto ser ut så kan den kommande perioden fram till och med den 25 september blir en mycket stark period av själslig läkning. Vi är beredda att ta till vara det inre för att bygga styrka. Det är något som jag förespråkar och tror på mycket. Nu kommer medicinsk yoga, healing, detox, psykologisk rådgivning och meditation blir väldigt starka vänner på vägen ut ur själslig, såväl som kroppslig, obalans.

Förvänta er viktiga insikter som sedan håller er i handen när ni bättrar det som gnager på er. Det kanske inte alltid är så kul innan man vågar se sanningen i vltögat, men när man gör det, kan det blir ett fantastiskt resultat. Själ och kropp hör samman så samtidigt som man t ex befriar sig från ett arbete man inte mår bra i, kan hälsan få ett uppsving också. Toppen!

Glad torsdag till er alla!

Kramar,

Helena