Boklördag. Type and Tell – Bonniers nya självpubliceringstjänst

Type & Tell

För mig som startade med att publicera astrologiböcker på amerikanska Amazon samt Gumroad (fantastisk möjlighet för de med stora följen på blogg och/eller i sociala medier!) för några år sedan så ter sig Bonniers nya självpubliceringstjänstm Type & Tell, som mycket intressant. Mitt intresse för att skapa sig en inkomst av sin hobby och att göra det via digitala produkter , t e x e-böcker, tog med mig på en oerhört spännande resa som, faktiskt, gav mig den här bloggen.

Genom att börja med att följa min passion för skrivandet, följde sedan massor av spännande möjligheter i kölvattnet. En del av dem helt oväntat och helt fantastiska. Därför tycker jag att ni som drömmer om att skriva, oavsett ämne, ska kika lite närmare på vad jag kommer att rapportera gällande Bonniers Type & Tell samt övriga skrivrelaterade entreprenörsmöjligheter på nätet.  Och, nej, jag får inget betalt för att skriva om Bonniers nya tjänst. Jag bara älskar temat.Jag har coachat och föreläst om hur man ger ut e-böcker på Amazon- det är superlätt!

Ännu lättare blev det att göra sina verk tillgängliga för den svenska marknaden när det svenska språket blev ett godkänt ” Amazon-språk”. Området är verkligen ett av mina favoriter!

E-boksmarknaden har inte haft det genomslag i Sverige som t ex i USA och vi har nog kanske inte att räkna med några ”Kindle Millionaires” på samma sätt som t ex Amanda Hocking och John Locke. Dock är självpublicering av fysiska böcker superhett.

Bonniers Type & Tell har inte lanserats ännu men på deras blogg lägger de redan nu ut intressanta tips och information om t ex korrektur och marknadsföring. Det är matnyttnigt och känns fräscht och uppdaterat. Väl värt ett besök. Där kan man också anmäla sig till deras nyhetsbrev så att man verkligen inte missar starten som beräknas ske i början på sommaren.

Vad det kommer kosta och exakt hur upplägget blir, återstår att se. Men jag tror att vi snart kan komma att se många spännande självpublicerade verk. Enligt Bonnier så hoppas man få se stjärnor födas som sedan plockas upp av traditionella förlag. Jag tänker mig mer tvärtom, att etablerade författare tar klivet från beroende till oberoende och ger ut sina uppföljare själva.

Det sista säger jag då Uranus, innovatörens planet, befinner sig i Väduren, entreprenörens och de viktiga, personliga projektens tecken. Här tänker man nytt och banbrytande. Att gå mot strömmen är rätt.

Det blir spännande att följa denna utveckling inom bokvärlden i Sverige. Är ni kanske redan några som nappat och bara väntar på att Type & Tell öppnar sina dörrar?Jag kommer återkomma med mer tips och nyheter gällande möjligheterna att kombinera nätenreprenörers tips och skrivande. Ni är flera som frågar mig om detta ämne och jag vill gärna svara er och dela med mig av alla goda råd och tips jag hittat.

Detta gäller inte bara egenutgivning utan även idéer för blogg och marknadsföring, så kika in om ni är nyfikna!

Glad lördag!

Kramar

Helena