Boklördag. Vad sjutton ska jag skriva om?

I veckan som gick var jag, som jag skrev om, på bokreleaseparty för Simona Ahrnstedts nya bok En enda hemlighet. Simona blev intervjuad av sin förläggare och när frågan kom om varför hon skriver inom romancegenren var det skönt att höra svaret. ”För att jag älskade att läsa romance själv och då borde jag ju skriva om det också”

Jag tror vi är många som drömmar om att skriva men kanske inte riktigt vet vad vi ska skriva om. En del är helt fast i thriller och spänning medan andra älskar barn och drama. Det viktiga är att man gör just det, älskar genren. Att börja skriva i en ände som verkar vara ”het” inom bokvärlden kan ju vara lockande men också förödande. När man väl är klar med manus kanske det är helt nya tendenser som är i ropet.Som med allt annat när det gäller bäst potential att hålla ut så ska man satsa på ett ämne som, trots idogt arbete och omskrivningar, är så roligt att man orkar hela vägen från första bokstaven till sista punkten i manus.

Ibland kommer man skriva sig in i otal hörn och otaliga manus innan man hittar rätt manus med rätt känslan. Men det är en del av skolan. I alla fall har det varit så för mig.

Jag har precis startat på författarbanan och därför kändes Simonas råd och ord om att älska sin genre inspirerande och, på något sätt, lugnande.

Gör det du älskar. Skriv det du älskar. Så.

Astrologiskt kan jag med en blinkning tipsa alla som älskar healing, rening av kropp och sinne och detox att året som kommer augusti 2015- september 2016 blir ett utmärkt år för att skriva how-to-böcker om hur man städar, organiserar och renar sin kropp. Digital detox kommer bli hett. Smart pengasmussel/den listige revisorn är också en bra vinkling i en thriller. Känner du dig lockad av dessa ämnen så satsa då på att greppa din penna och börja skriva nu!

Glad lördag!

Kramar

Helena