Horoskop vecka 21, 2015

Pengar, pengar…

Veckan startar den 18 maj med en nymåne i Oxens tecken. Vi kommer alla ha pengar, inkomstpotential och ”vad behöver vi harva på med för att nå våra mål?”-frågor i huvudet. Det är en tid för att lägga upp en stadig kurs och plan för att nå materiella mål. Vi kommer få hålla till godo med att befinna oss på planeringsstadiet ett slag, det är lite av ett ”stopp” på stjärnhimlen den här veckan. För information inom vilket livsområde som just ditt stjärntecken påverkas av nymånen, kika in här på bloggen på måndag!

Merkurius retro

Kommunikationsplaneten Merkurius vänder samma dag retro (jag vet att ni som läser finns både i Sverige och på andra sidan Atlanten- USA ligger några timmar före så rent tekniskt vänder Merkurius för Sverige den 19, supertidig morgon, och i USA den 18. Energin är densamma, enligt min erfarenhet, och det handlar om timmar så jag har därför valt att säga den 18:e här på bloggen)

Med planeten som styr kontrakt, kortare resor, rörliga, tekniska delar och kommunikation på ett slött humör så bör man avvakta med projekt relaterade till viktiga beslut och avtal avseende dessa områden under perioden den 18 maj- 11 juni. Undantagen är om man sluter ett avtal som gör att man går tillbaka till något tidigare, såsom en bostad, arbete eller relation. En hel del frågor dyker upp om man står i begrepp att skriva avtal eller löneförhandla nu och då är detta mina bästa tips.

Pengabeslut- nej tack!På torsdagen den 21 maj möts kärlekens planet Venus och Pluto. Det står i opposition till varandra och är inte överens alls. Venus, som befinner sig i känsliga familjetecknet Kräftan, vill försköna och ha det fint i bostaden och med familjen men transformative Pluto i ambitionernas tecken, Stenbocken, vill något helt annat.

Ligg lågt med beslut gällande pengar och begrunda tankar och samtal som blir aktuella, men ta inga beslut.

Kommunikationstrassel i nyheterna?

På fredagen den 22 maj träder Solen in i Tvillingarnas tecken. Livfulle och energiske Mars befinner sig redan där och arbetar för fullt med att sätta fart på alla former av marknadsförings- och försäljningsprojekt. Kurser och mentalt stimulerande verksamheter har också fått en dunderdos av energi. Informationsflöden går snabbare än vanligt och vi är sugna på nyheter, antingen privata sådana eller i heta debatter som sänds på TV. Mars är ju även krigarens planet så meningsskiljaktigheter inom sättet att hantera information eller resor (tågtrassel eller olyckor?) kan dyka upp på nyheterna, eller redan ha gjort det ända sedan måndagen 11 maj. Merkurius retro underlättar inte resor, tekniska fel, små rörliga delar som strandsätter tåg, bussar och bilar kan vara anledningen till förseningar när man reser. Ta extra tid på er!

Sikta mot stjärn…. grästopparna!

På fredagen den 22 maj möts även Solen och Saturnus. Det är bara att foga sig i strukturens led och göra sitt arbete utan en tanke på att sticka ut med storstilade drömmar och ideal. Återigen signalerar stjärnorna återhållsamhet.

Kärleken kan få sig en överraskning snart!

Om vecka 20:s helg bjöd på vackra kärleksvibbar så gör inte vecka 21 detsamma. En energi håller på att byggas upp mellan plötsligheternas planet, Uranus, och Venus. Det kan komma att skaka i kärlekslivet tidigt i vecka 22. Under helgen bör vi ha det i åtanke och även där vara en aning försiktighetens general.

Smid era planerDet låter som en vecka präglad av stark ”jag vill, men bör inte”, eller hur? Och ja, precis så ser det ut. Vi tänker, planerar och smider planer, men vi bidar vår tid. Rätt använt kan dessa dagar av tillfälligt stopp bli fantastiska för det vi önskar.

Se det som en utmärkt möjlighet till brainstorm och idéplattform! Där är potentialen som bäst nu när vi är kvicka i tanken (Solen och Mars i Tvillingarna).

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena