Horoskop vecka 22, 2015

Kärleksgnabb

Redan i förra veckans horoskop flaggade jag för att helgen i vecka 21 kunde vara lite skakig gällande kärlekslivet. Nu, i vecka 22, når vi skakighetens topp: Venus, kärlekens planet, och Uranus, överraskningarnas mästare, är inte på god fot med varandra. De möts i en s k kvadratur på måndagen den 25 maj. Venus befinner sig i trygghetsberoende Kräftans tecken och vill inte ta några chanser i kärleken alls. Uranus befinner sig i Kräftans raka motsats, initiativtagaren Väduren. Resultatet? De här energierna går inte alls ihop. Undvik viktiga beslut gällande kärlek och/eller pengar kring den 25 maj.

Twin Peaks-vibbar

Samma dag, den 25 maj, befinner sig också Mars (action!) och Neptunus (drömmar, fantasier och det dolda) i en kvadratur till varandra. Vem är det som försöker dölja något för dig? Det är precis som i Twin Peaks: inget är vad det tycks vara. Försäkra dig om att du inte blir ledd bakom ljuset om du får ett förslag som verkar lite för bra för att vara sant. Det kanske, sorgligt nog, inte är så bra som det verkar.

Sociala medier är ingen bra idé idag om du inte…

På onsdagen den 27 maj är kommunikationsplaneten, Merkurius, och kvicke krigaren, Mars tillsammans. Ord kan komma snabbt och vara ovanligt dräpande idag. Undvik att göra inlägg i sociala medier om du inte tänkt igenom det du tänkt skriva, ska vi säga, 50 gånger, innan.

Missförstånd i kvadrat!

Den 28 maj tycks energierna från den 25 maj återupprepas. Merkurius och Neptunus förvirrar samtalsämnen och kommunikation. Det viskas bakom stängda dörrar och det man menar kanske inte alls tycks komma fram. Risken för missförstånd är redan större med en trött Merkurius i retro, men med Neptunus inverkan når vi supernivåer av potential för missförstånd. Tänk på det om det är dags för viktiga möten.

Stämmer din misstanke?

Veckan avslutas med Mors dag och det blir dags för den livsgivande Solen att belysa allt det som Neptunus representerar: dolda sanningar, fantastisk fantasiförmåga och en förkärlek för rus (alkohol, droger och mediciner). Solen befinner sig i Tvillingarna, zodiakens egna nyhetsreportrar. Nyheter kring gifter eller mediciner som påverkar vårt psyke eller sätter oss under rus kan dyka upp i i tidningar, tv och sociala medier. På det privata planet kan det visa sig att någon närstående kanske inte varit helt ärlig. Misstankar om att någon döljer något för dig kan bo i ditt sinne idag. Saknas bevis? Ha tillit till att sanningen kommer att komma fram till dig på något sätt.

Skytten släpper troligen sanningen fri!

Ja, det är en vecka av mycket känslor och hemligheter kan tyckas. Med Solen i Tvillingarna suktar vi efter nyheter och att få vädra tankar och åsikter. Räkna med högt som lågt! Med en fullmåne i jag-lovar-att-säga-hela-sanningens-tecken-Skytten den 2 juni, i vecka 23, tror jag att vi snart ser sanningen i vitögat och vet vad vi har att rätta oss efter.

Jag önskar er alla en givande och glad vecka!

Kramar

Helena