ANNONS

The 4-hour work week

/

Med energiplaneten Mars i mitt/Lejonets/Lejonascendentens, tolfte, avslutande hus, under sommaren har jag rannsakat mig själv. Vilka projekt hinner jag med? Vilka är värda att prioritera framför andra och var lägger jag egentligen min tid?

Jag har plöjt boken The 4- hour work week och kan inte annat än konstatera att det är fullt möjligt att tänka mer strategiskt för att vinna tid. Enligt boken är korta deadlines, närmast omöjligt korta deadlines, bättre än för lång framförhållning. Det är en intressant tanke som jag vet fungerar. Happytown skrev jag i rekordfart. Man blir mer fokuserad när man vet att man har lite tid på sig.

För att få ihop mitt dagliga pussel har jag satt upp några nya, personliga riktlinjer och viktigast för mig är att inte lägga för mycket tid på sociala medier (Hej Jupiter i Jungfrun- detoxdags!), telefonsamtal som glider ut och blir långa telefonkonferenser samt att göra resarch och förberedelser alldeles för lång tid i förväg. På detta sätt räknar jag med att lyckas just med det som boktiteln lovar: att få en 4-timmars arbetsvecka.

Ny höst, nya projekt och nya vanor alltså!

Har ni också några sådana nya vanor inplanerade inför hösten 2015? Eller har ni också följt bokens råd och vunnit tid? Berätta gärna!

Kramar och glad tisdag till er alla!

Helena

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00