Introduktion: Nätbusiness för självhjälpsindustrin. Del 1.

Kära nätentreprenörsintresserade,

Jag har inte glömt er eller tanken på en kurs. Dock har jag under sommaren vänt och vridit på konceptet. Resultatet blev att jag i smyg började arbeta med ett helt nytt eget projekt på nätet. Det är inte publicerat ännu så ni kan inte finna det än. Ni är också flera som hört av er för privat coaching inom stjärnor och entreprenörskap. Trots sommaren valde jag att ge några konsultationer på prov. Jag är mån om att det ska ge den som söker värdefulla råd, och handfasta tips för att verkligen få fart. I slutändan är det bara du som kan ge dig iväg på din nya resa men jag hjälper dig gärna med min kunskap och erfarenhet. Det kan, som ni kan läsa nedan, innebära en rejäl kickstart när man plötsligt hittar rätt.

En väskdesigner föddes i sommar!

Under sommaren har jag bl a varit med och rivstartat en skicklig programmerares dröm om att bli väskdesigner. Det har gått med en himla fart och hennes första väska har redan skickats mig. Det var en väldigt spännande upplevelse att få vara med och coacha på det här sättet: vi använde teknikerna från Happytown för att bekämpa motstånd och negativa tankar, stjärnornas vägledning självklart, samt nätets fantastiska möjligheter.

Jag kommer fortsatt att ge denna form av konsultationer till några få personer per månad. Om ni är intressserade så får ni gärna maila mig på lovableblog@gmail.com

Nu tillbaka till kursen:Jag tänkte framöver, som inledning, ta med er i de olika stegen när man startar en hemsida/blogg för att, förhoppningsvis, tjäna sig en inkomst. Vi kallar den för Introduktion: Hur man bygger en nätbusiness inom självhjälpsindustrin. På så sätt kan alla som vill delta, oavsett var ni bor, och jag finns tillgänglig för frågor som kan diskuteras via bloggens inlägg. Smart, enkelt och roligt så här i ett inledande skede.

Låt oss starta!

De två första frågorna när du ska starta en nätbusiness för självhjälpsindustrin:

(Obs- dessa tips kan dock appliceras oavsett inom vilken bransch du vill ägna dig åt. Då min vinkling går år detta område och många av er som läser är nyfikna på just detta område låter jag det statuera exempel.)

Den första frågan jag, eller du, ställs inför är naturligtvis VAD ska jag blogga om?

Svaret ligger i det enkla; skriv och arbeta med något som du älskar och brinner för. Om du redan har ett heltidsarbete och startar en hemsida eller blogg om något du brinner för, men inte arbetar med, har du troligen både kraft och lust att sitta ned och arbeta någon timme per kväll med din sidobuisness. Om du är arbetslös ger ditt nya nätprojekt dig troligen kraft och motivation att orka med dagarna om det känns tungt.

Den andra frågan som det gäller att ta ställning till är både lätt och svår på samma gång; Vilket blir NAMNET på din hemsida/blogg?

Här kan, och bör, man tänka strategiskt. Folk söker varje dag på olika ämnen på nätet. Och det kan bli din smala lycka. Ju mer nischat och annorlunda och icke-använt ditt namn är, desto bättre. Använd dig av Googles Adwords Keyword Planner för att hitta nyckelord som många tycks söka på men där konkurrensen är låg, det vill säga att hugade entreprenörer inom din självhjälpsbusiness inte har använder just de orden.

Under sommaren valde jag mitt namn och hittade min nisch. Hur långt har du kommit?

Nästa gång ska jag berätta om hur jag valt att lösa teknikpraktikaliteter.

Fortsatt glad tisdag till er alla!

Kramar

HelenaPS Om någon av er därute tänker ”vad sjutton har det här med astrologi att göra?” så är svaret: Väldigt bra timing! Just nu och 13 månader framöver befinner sig den store entreprenören på stjärnhimlen, Jupiter, i det plikttrogna och hälsosamma tecknet Jungfrun.

Att i år satsa på att arbeta med att hitta system, produkter och ämnen som berör t ex yoga, ordning och reda, detox, healing och allmän rening av själ och kropp är helt rätt astrologiskt. Jupiter ger oss turen och modet att våga och tendenserna till intresse för dessa ämnen inom branschindustrin kan ge oss det där genombrottet vi väntat på.

Detta är vad jag satsar på i år. Följer du med?