Horoskop vecka 38, 2015

Vad tar förmörkelsen bort från ditt liv?

När vecka 38 startar befinner vi oss i förmörkelsetider. En nymåne och en solförmörkelse i Jungfruns tecken på söndagen den 13 september har troligen börjat leverera sina nyheter. Som vanligt agerar stjärnorna i vårat namn om vi inte själva fått fart. Förmörkelser är allergiska mot status quo i situationer där det står still och har blivit trist stagnation. Dags för nya energier alltså! För detaljer inom vilket livsområde just ditt soltecken påverkas, läs söndagens andra inlägg.

En ny dörr

Så med överraskningar och nya omständigheter högaktuella i våra liv, startar vi veckan. Tack vare en fin vinkning till månen från Pluto har vi mycket goda möjligheter att hitta en utmärkt väg framåt. Eftersom Pluto ägnar sig åt att rena det han tar sig an, säger det mig att vad vi än får för ny chans så är det något helt nytt. Känslan är förhoppning och det är alltid en stor tröst och glädjekälla, eller vad säger ni?

Godnatt Merkurius!

Veckans största uppmaning till varsamhet hänför sig till att Merkurius, kommunikations- och nyhetsbärare i zodiaken, börjat sakta ner rejält. På torsdagen den 17 september är han inte längre att räkna med i projekt som kräver lite extra list eller där det är viktigt att få siffror och fakta rätt. Inte heller tänker han hjälpa oss med att övervaka postgång, telefonsamtal och att svar på förfrågningar via t ex email går smidigt. Kontrakt och avtal som sätts framför dig den här veckan och fram t o m mitten av oktober bör du också undvika.

Så här använder du Merkurius energier den närmaste tiden

Finns det då inget positivt med att Merkurius går ner i lågenergiläge, alias retrograd? Absolut! Under de nästa 4 veckorna ska du satsa på att arbeta med allt som gynnar återblickar och översyn av redan påbörjade projekt. Merkurius styr PR, kommunikation, nyheter, kurser, lärande och skrivandets hantverk. Se över de projekt du arbetar med gällande dessa områden och förfina dem under Merkurius retroperiod. När du sedan kommer till mitten av oktober kan du tryggt gå vidare. En uppsats på unviversitet, ett bokmanus eller en PR-plan för ditt företag kommer gnuggas om, och om igen, och det kommer gynna den! Rätt använd kan alltså denna period bli en riktig guldgruva! Minns att ha tålamod med de som kanske inte svarar dig eller, än värre, ger dig snurriga besked.

Kontraktsundantaget

Och gällande kontrakten och avtalen då? Även där finns ett undantag. Om du skulle få en möjlighet att återgå till ett tidigare arbete (jag menar då samma arbetsplats som tidigare) eller kanske ett tidigare boende, då, men bara då, är det helt okej att skriva kontrakt. Det viktiga här är att det verkligen handlar om en situation som du tidigare levt eller arbetat i. Allt annat är NEJ.

Tänk över saken ett tag till

Anleningen till att jag tog upp Merkurius avsaktande energier är också för att det kan komma en mycket lockande idé som får dig att vilja agera bums. Dagen då det äger rum är troligen på onsdagen den 16 september, men notera detsamma även för tisdagen den 15 september. Det är Jupiter, planeten med de största visionerna, som då konfronterar drömske Neptunus. Som alltid med Neptunus i leken så tenderar man att missa fakta eller viktiga omständigheter. Neptunus är mycket bra på att dölja sanningen. Det är mycket möjligt att du få en gudabenådad idé eller förslag kring tisdagen eller onsdagen, men sug på karamellen en stund. Du behöver titta på idén från så många vinklar som du bara kan. Med Merkurius retroperiod i annalkande gissar jag på att du är redo att ta ett avgörande steg först i mitten av oktober. Då ser du allt klart. Ha tålamod!

Hej-då dolda agendor och maktspel!

På torsdagen den 17 september flyttar Saturnus in i Skyttens tecken. Adjö till alla prövningar han fört med sig under åren hösten 2012- julen 2014, samt även under sommaren 2015. Så mycket maktspel, intriger, dolda agendor och kamp bakom fasaderna som nu är över! Så skönt! Saturnus kommer inte ge oss någon liknande dust igen förrän om många, många år (2041). Fokus kommer nu istället, på en generell nivå, ligga på att strukturerar oss gällande frågor kring bl a utbildning. Skytten styr det nionde huset och här finner vi allt relaterat till rättvisa, lag och rätt, utläningar/utland och moraliska förpliktelser. Nya, fungerande system kommer att utarbetas för att klara av frågor gällande dessa områden. Blundar vi (läs: blundar samhället) för problemen, biter det oss i svansen tills vi måste agera. Han är tuff på det sättet, Saturnus. Det kan bli en mycket intressant och givande tid from nu och fram tom december 2017.

Ingen dålig vecka, eller hur? Stort och smått i gungning. Jag hoppas att ni alla ska finna goda möjligheter i detta skifte.

Jag önskar er alla en givande och positiv vecka!

Kramar

Helena

PS Är du nyfiken på stjärnorna, särskilt var Jupiter bringar dig tur ända fram t o m år 2017,  och vill läsa mer om min resa från jurist till astrolog kanske du skulle tycka om min bok Happytown!

 1. C.W skriver:

  Oj, oj vi som ska till mäklaren I dag och bestämma oss om vi ska teckna oss för en lägenhet eller inte. Är ett kommande nybygge och lägenheterna tar snabbt slut…nu blev jag ju orolig…

  1. Hej CW!
   Sitt lugnt i båten och använd huvudet- dubbelkolla fakta och tänk efter före. Ibland måste man ju faktiskt ta beslut och skriva papper även under perioder som dessa.
   Lycka till!
   Kram
   Helena

 2. Hej AM och Jeanette!
  Låter som ni har snabba beslut att ta och mitt råd är att göra det med huvudet. En Merkurius som inte är med brukar ge lite stök, var därför noga med att dubbelkolla att t ex alla uppgifter i papper blir rätt. Man kan inte lyda stjärnorna jämt, även om de är utmärkta rådgivare, men försök att tänka två, tre gånger på era beslut. Så att ni har så mycket klart för er som möjligt. Förvånas heller inte om det kanske dyker upp något annat alternativ under eller direkt efter perioden då Merkurius vilar.

  Lycka till båda två! Berätta gärna hur det gick!

  Kram
  Helena

  1. Jag fick orolig mage när jag blev uppringd och började kritisera inom mig själv ang vissa saker med jobbet, så jag valde att tacka nej. Det kändes inte rätt för mig.

 3. AM skriver:

  Oj! Och jag behöver och hoppas på ett nytt jobb NU, dvs. denna vecka. Inte kan jag vänta till mitten av oktober på det??

 4. Tack för veckohoroskopet!
  I morgon måndag blir jag uppringd ang ett jobb som jag inte haft tidigare. Bör jag tacka nej, eller har du något tips?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..