ANNONS

Horoskop vecka 38, 2015

/

Vad tar förmörkelsen bort från ditt liv?

När vecka 38 startar befinner vi oss i förmörkelsetider. En nymåne och en solförmörkelse i Jungfruns tecken på söndagen den 13 september har troligen börjat leverera sina nyheter. Som vanligt agerar stjärnorna i vårat namn om vi inte själva fått fart. Förmörkelser är allergiska mot status quo i situationer där det står still och har blivit trist stagnation. Dags för nya energier alltså! För detaljer inom vilket livsområde just ditt soltecken påverkas, läs söndagens andra inlägg.

En ny dörr

Så med överraskningar och nya omständigheter högaktuella i våra liv, startar vi veckan. Tack vare en fin vinkning till månen från Pluto har vi mycket goda möjligheter att hitta en utmärkt väg framåt. Eftersom Pluto ägnar sig åt att rena det han tar sig an, säger det mig att vad vi än får för ny chans så är det något helt nytt. Känslan är förhoppning och det är alltid en stor tröst och glädjekälla, eller vad säger ni?

Godnatt Merkurius!

Veckans största uppmaning till varsamhet hänför sig till att Merkurius, kommunikations- och nyhetsbärare i zodiaken, börjat sakta ner rejält. På torsdagen den 17 september är han inte längre att räkna med i projekt som kräver lite extra list eller där det är viktigt att få siffror och fakta rätt. Inte heller tänker han hjälpa oss med att övervaka postgång, telefonsamtal och att svar på förfrågningar via t ex email går smidigt. Kontrakt och avtal som sätts framför dig den här veckan och fram t o m mitten av oktober bör du också undvika.

Så här använder du Merkurius energier den närmaste tiden

Finns det då inget positivt med att Merkurius går ner i lågenergiläge, alias retrograd? Absolut! Under de nästa 4 veckorna ska du satsa på att arbeta med allt som gynnar återblickar och översyn av redan påbörjade projekt. Merkurius styr PR, kommunikation, nyheter, kurser, lärande och skrivandets hantverk. Se över de projekt du arbetar med gällande dessa områden och förfina dem under Merkurius retroperiod. När du sedan kommer till mitten av oktober kan du tryggt gå vidare. En uppsats på unviversitet, ett bokmanus eller en PR-plan för ditt företag kommer gnuggas om, och om igen, och det kommer gynna den! Rätt använd kan alltså denna period bli en riktig guldgruva! Minns att ha tålamod med de som kanske inte svarar dig eller, än värre, ger dig snurriga besked.

Kontraktsundantaget

Och gällande kontrakten och avtalen då? Även där finns ett undantag. Om du skulle få en möjlighet att återgå till ett tidigare arbete (jag menar då samma arbetsplats som tidigare) eller kanske ett tidigare boende, då, men bara då, är det helt okej att skriva kontrakt. Det viktiga här är att det verkligen handlar om en situation som du tidigare levt eller arbetat i. Allt annat är NEJ.

Tänk över saken ett tag till

Anleningen till att jag tog upp Merkurius avsaktande energier är också för att det kan komma en mycket lockande idé som får dig att vilja agera bums. Dagen då det äger rum är troligen på onsdagen den 16 september, men notera detsamma även för tisdagen den 15 september. Det är Jupiter, planeten med de största visionerna, som då konfronterar drömske Neptunus. Som alltid med Neptunus i leken så tenderar man att missa fakta eller viktiga omständigheter. Neptunus är mycket bra på att dölja sanningen. Det är mycket möjligt att du få en gudabenådad idé eller förslag kring tisdagen eller onsdagen, men sug på karamellen en stund. Du behöver titta på idén från så många vinklar som du bara kan. Med Merkurius retroperiod i annalkande gissar jag på att du är redo att ta ett avgörande steg först i mitten av oktober. Då ser du allt klart. Ha tålamod!

Hej-då dolda agendor och maktspel!

På torsdagen den 17 september flyttar Saturnus in i Skyttens tecken. Adjö till alla prövningar han fört med sig under åren hösten 2012- julen 2014, samt även under sommaren 2015. Så mycket maktspel, intriger, dolda agendor och kamp bakom fasaderna som nu är över! Så skönt! Saturnus kommer inte ge oss någon liknande dust igen förrän om många, många år (2041). Fokus kommer nu istället, på en generell nivå, ligga på att strukturerar oss gällande frågor kring bl a utbildning. Skytten styr det nionde huset och här finner vi allt relaterat till rättvisa, lag och rätt, utläningar/utland och moraliska förpliktelser. Nya, fungerande system kommer att utarbetas för att klara av frågor gällande dessa områden. Blundar vi (läs: blundar samhället) för problemen, biter det oss i svansen tills vi måste agera. Han är tuff på det sättet, Saturnus. Det kan bli en mycket intressant och givande tid from nu och fram tom december 2017.

Ingen dålig vecka, eller hur? Stort och smått i gungning. Jag hoppas att ni alla ska finna goda möjligheter i detta skifte.

Jag önskar er alla en givande och positiv vecka!

Kramar

Helena

PS Är du nyfiken på stjärnorna, särskilt var Jupiter bringar dig tur ända fram t o m år 2017,  och vill läsa mer om min resa från jurist till astrolog kanske du skulle tycka om min bok Happytown!

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00