Kärleksastro oktober 2015- Lejonet

Kärlekens planet, Venus, har tillbringat fyra månader i ditt eget tecken. Du har troligen känt dig lite flirtigare och mer självsäker i kärlek än vanligt. Venus i det första huset brukar få oss att känna oss ”som snyggast”. Och utstrålar man en sådan känsla, brukar de runt i kring (läs partners eller potentiella partners) inte vara sena att notera vibbarna. Det kan ha varit en kul sommar på det sättet, med den här flirtiga känslan i luften. Under slutet av juli t o m början av september var dock Venus inte lika behjälplig i kärleksärenden som hon vanligtvis i. En del av Lejonen kan ha funderat fram och tillbaka gällande en relation: stanna kvar eller bryta upp? Sedan den 6 september börjar det dock klarna, oavsett om man är ett singellejon eller befinner sig i en relation.

Datum att notera i oktober:

Den 8 oktober flyttar Venus in i Lejonets andra hus. I det andra huset finner man tillgångar och egna talanger men också självförtroende och uppfattning om egenvärde. Med Venus här kanske det inte blir lika dramatiska kärleksscenarion som under sommaren (flirten på semestern eller på teaterkursen) utan istället handlar det om en lugn takt där man lägger mycket vikt vid små detaljer. Lejonens förkärlek för spänning och grekiska gudar byts ut mot tryggt, stabilt och någon att räkna med. Lejonen i en fast relation trivs bäst med den som får saker och ting att fungera där hemma. Lejon som söker efter en partner kommer likaså att känna att ett ordnat liv och en plan för framtiden lockar mer än Casanovan som kan hålla dig i handen på en sandstrand någonstans långt borta.

Den 25 oktober möts Jupiter och Venus i ditt andra hus. Med Jupiter tillsammans med Venus kommer det som jag just skrev om att ytterligare förstoras. Det blir troligen en tid för att antingen löpa linan ut med en partner, eller ge upp det helt och hållet. Lejon som varit rädda för att ge upp sin frihet och självständighet, kanske kommer på att det faktiskt bor en frihet och enkelhet i att gå från singel till att vara två. Lejon i fasta relationer och äktenskap befäster troligen relationen genom att satsa på mer tillgångar tillsammans. Ju tätare nät vi väver kring oss, desto bättre mår vår självkänsla. Bli inte heller förvånad om en kärleksgåva såsom en spa-vistelse utomlands eller den där väskan från det där designerhuset i Paris överräcks till dig. Fullständigt i kärlekens namn förstås. Låter lyxigt och flådigt, precis som det anstår ett Lejon.

Glad måndag!

( PS Gillade du den sista delen av oktober tror jag du kommer älska början av november som verkligen lovar vackra kärleksgåvor (förlovningsring?) och lyx och passionerade kärleksupplevelser.)

 1. AM skriver:

  Hej Helena
  Jag läste nånstans att du menar att man/vi/jag även ska läsa accendenten för kompletterande info. Det är ju endast vårt soltecken det här horoskopet säger något om, andra planeter och hus kan väl också påverka väl så mycket?

  1. Hej AM!
   Du har alldeles rätt- ingenting slår det egna personliga horoskopet. Eftersom detta är ett generellt ställt solhoroskop råder jag dig/er därför att alltid läsa även för ditt/ert ascendenttecken. Då brukar hussystemet med de olika livsområdena hamna hyfsat rätt och det är alltså det närmaste du/ni kan komma ett personligt ställt horoskop, via de generella. Läs alltså även ditt kärleksastro för ditt ascendenttecken!
   Allt gott, kram
   Helena

 2. Klart jag gillade slutet av oktober, låter spännande :)
  Tack för alla fina inlägg!

  1. Tack själv Jeanette för att du följer mina horoskop här! Hoppas du får en underbar kärleksoktober!
   Kramar till dig och lilla A.
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..