ANNONS

Kärleksastro oktober 2015- Alla stjärntecken

/

Väduren

Hur många gånger i somras tog du dig ut på en promenad eller övernattning hos en väninna för att andas lite och tänka, kära Vädur? Det har varit intensivt så att det förslår men nu börjar det blir lite lugnare. Uranus, alias ”jag-måste-bryta-mig-fri, befinner sig i ditt eget tecken och något har bubblat under ytan i flera år. I ett fast förhållande: Du tampas med att vara ”du” och att vara ”ni”. Som singel: hur mycket frihet kan man egentligen kräva av en potentiell partner, redan innan man inlett relationen? Och ” nu väljer jag en partner som ger mig upplevelser som jag aldrig har haft förut”. Oj, oj Väduren, du har många tankar i ditt huvud just nu.

Datum att notera i oktober:

Det ÄR dags att komma till en nystart i kärlek och att få komma till ro. Starten för hela kalaset är nymånen den 13 oktober. Nymånen äger rum i ditt äktenskapshus, alias till hus för seriösa relationer. Nu tar du ett beslut som kommer att färga och påverka ditt kärleksliv under det kommande halvåret. Hur vill du leva i en relation med din nuvarande partner? Om du varit singel och nyligen träffat någon kanske det är dags att presentera din kärlek för världen nu. Med en nymåne i de seriösa relationernas hus, lovar kärleken goda nyheter from 13-23 oktober. Det är balans och harmoni, trots att du troligen håller på dina krav om frihet under ansvar. Det låter nog som ljuv musik även för den kvicke Väduren!

Hemmet och dina känslor kommer fortsatt att stå i fokus när du tänker kärlek, oavsett om du är singel eller gift/i ett fast förhållande. Något tycks skava där, främst vad gäller hur du ska komma i lugn i ditt hem. Minnen från förr stressar på din känsla av att ”äh, jag drar”. Men, Väduren kan missa mycket om han/hon lägger benen på ryggen nu.

Den 27 oktober kommer du till avslut gällande en fråga som rör ditt hem och som påverkar din ekonomi. Kanske är det husförsäljning på gång eller någon form av beslut gällande familje-och hemfrågor som får dina känslor att hamna i ett läge av ”äntligen kan jag slappna av”. Se oktober som en månad då din frihetskänsla visserligen är viktig för dig personligen ,en om du bara ska tänka på dig, kommer kärleksrelationerna att bli tuffa. Är du dock, tvärtom, villig att ge och ta lite, har du alla möjligheter att komma vidare till en destination där du känner dig trygg och harmonisk.

I början på november får du en fin chans till att läka sår och finna den gyllene medelvägen i kärleksrelationer.

Oxen

Det är dags för nya perspektiv i kärlek för Oxarna. Saturnus har redan anlänt som din personlige tränare och på kurskompendiet står: närhet, sex och delade tillgångar med en partner. Förbered dig för två spännande år! Om Saturnus skämtsamt kallas för den strikte läraren så kanske det kan vara roligt att höra att turplaneten och superoptimisten, Jupiter, samtidigt befinner sig i ditt flirtiga, femte hus. Han kommer ge dig gott om kärleksaffärsmöjligheter, både som singel och i ett fast förhållande (aj, aj), under det kommande året. Lyckligt gifta Oxar kommer troligen se till att ta med sig sin partner ut på resa. Det är ett nöjets år nu och du vill bara njuta så mycket som det går.

Datum att notera i oktober:

En härlig helg då du kanske beger dig på en härlig resa eller göra något annat nöjesbetonat med din partner är den 15-17 oktober. Det tycks gå undan i planerna för actionplaneten Mars ansluter sig till glade Jupiter. Singlar kan stöta på en flirt som inte sitter och väntar utan bjuder ut alldeles omedelbums. Gifta eller de i fasta förhållanden kanske bestämmer sig för att pröva på något lite våghalsigt som de ända anser vara nöje. Mars gillar alla former av risker, att testa bungyjump, träna bootcamp ihop eller springa tills benen är möra, passar honom perfekt. Det ser kul och kvickt ut!

Den 26 oktober är det kärlekens planet, och Oxens styrare, Venus, som ansluter sig till Jupiter. Det är violiner, röda rosor, flirtiga meddelande fyllda av hjärtan och vackra bordsdukningar. Idag är dagen då en härlig middag eller besök på en konsert eller konstutställning kan bli aktuell. Jag tror att du kommer gilla det som händer för omgivningen tycks vara vackert smyckad och stämningen mycket harmonisk.

Den 27 oktober är det fullmåne i Oxens eget tecken. Är det dags för en ny inställning och att tala ut om kärlek? Kring fullmånen handlar mycket om att du är redo att ta ett steg som är personligen viktigt för dig. Ett mål som du kanske arbetat för sedan ett halvår tillbaka. Månen styr ditt kommunikativa tredje hus så alla former av samtal och diskussioner blir aktuella. Det är högst troligt att det berör sådant som ligger utanför ditt kärleksliv, såsom studerande och lärande, men om det ligger i linje med ditt nya jag så kommer även ditt privatliv, alias ditt kärleksliv, att påverkas. Tips: Följ din inre röst.

Tvillingarna

Flirt, kärlek och skoj, kära Tvilling! Nymånen i den ditt femte hus i oktober kommer ge dig ett spännande kärleksliv under det kommande halvåret!

Datum att notera i oktober:

Nymånen den 13 oktober äger rum i Vågens tecken och i ditt femte, flirtiga hus. Vågen är känd som det vackraste tecknet i zodiaken, han älskar harmoni och skönhet. Och nu bringar han just dessa energier till ditt kärleksliv. En ny kärlek kan göra entré i mitten av oktober så håll ögonen öppna om du är singel. Tvillingar som befinner sig i fasta relationer eller äktenskap kan uppleva en period av nyförälskade i sin partner. Uranus, som gärna kasta fram överraskningar, befinner sig i rakt motsatt position till månen. Han älskar internet och sociala medier så det enda smolket i bägare som Tvillingarna bör se upp med är att dras med i något slags ”jag är så lycklig och skyltar med hela mitt liv via nätet”. Tagga ned och minns att hjärtat inte behöver internet för att vara lyckligt. Att söka kärleken på nätet just nu är inte heller toppen. Det kommer bättre perioder för det framöver men i oktober ska du hellre spana på gator och torg. Den gamla hederliga metoden.

Helgen den 15-17 oktober kan bringa goda nyheter gällande bostad, hem och familjelivet. Dags att utöka familjen eller köpa något tillsammans? Jupiter och kvicke Mars sätter fart på alla möjligheter under den här helgen. Med en Merkurius som är med på noterna är det också rätt läge att skriva under kontrakt och avtal.

Markera den 25 oktober som en skimrande kärleksdag/afton. Venus och din kärleksplanet, Jupiter, möter varandra. Harmoni och stora planer hänger i luften. En date lovar att bli magisk för platsen där ni möts känns trygg och harmonisk, Som hemma. Likaså kan en romantisk middag hemma med din make eller partner hjälpa till att verkligen lysa upp hela oktobers kärlekslåga.

Kräftan

Oktober startar och Kräftan kan känna det som om det råder viss förvirring kring frågor som har att göra med hus och hem. Vad är det som trasslar kring boendet? Någon från ditt förflutna som du inte kan släppa taget om och som följd förstör din harmoni i ditt nuvarande hem. Eller en tvist om ett tidigare hem? Det fjärde huset styr över det förgångna och familj och hem och just där befinner sig den backande Merkurius, han som vill tala om allt. När han är på lågenergihumör haltar frågorna som behöver redas ut. Håll ut, kära Kräfta, saker och ting blir lättare redan from den 9 oktober och du bör verkligen ha fått klarhet kring mitten av månaden. Slutet av månaden ger dig alla möjligheter till att kunna pusta ut och känna att, ja, nu flyter det igen.

Datum att notera i oktober:

Nyförälskade Kräftor ska ta sikte på nymånen den 13 oktober- det är en utmärkt dag för att ge din älskade nycklarna till ditt hem. Alla Kräftor kommer ta nya steg gällande hemmet och familjelivet from denna nymåne. Uranus, planeten som är känd för att överraska, kan vilja pusha på händelser så var noga med att känna efter innan du bestämmer dig för att det är dags att satsa på att utöka familjen, byta boende eller låta din kärlek flytta in. Du har ingen brådska. Denna nymåne kommer vara med dig under det kommande halvåret och färga nya steg inom ditt liv, allt för att du ska känna dig trygg och säker i det du kallar för din familj.

Den 15 oktober sätter energiplaneten Mars ytterligare fart på sättet du talar med din kärlek. Allt är ute i det öppna och både singlar, föredettingar eller nya partners talar i klartext. Detta för med sig att val och beslut blir så mycket lättare att ta och att förstå. Idag och under helgen den 16, 17 oktotober, kan du nå en milstolpe när det gäller dina önskemål i en relation. Skriv en lista på det du önskar och läs upp den- du lär få en lika ärligt formulerad lista tillbaka!

Den 25 oktober fortsätter denna energi och plötsliga lätthet när det gäller att tala och hur du ser på relationen du befinner dig i, alternativt, den du drömmer om. Idag kan du faktiskt vakna upp med ett nytt synsätt, ett som befriar dig. Kanske är det en kommentar från någon som gör att du börjar fundera i nya banor, eller är det en bra film eller bok? En singel kan springa in en helt ny typ av potentiell partner, och denne lockar just för att den står för så nya tankar och sätt att leva. Kräftor i fasta relationer kan nå nya nivåer av förståelse och sätta nya mål inför framtiden. Det kommer kännas nytt och hoppfullt.

Fullmånen den 28 oktober är verkligen kronan på verket av oktobers superfokus på att tala ut, ändra perspektiv i kärlek och att faktiskt göra något åt det också.

En mycket spännande månad för de Kräftor som tyckt att något saknats där hemma och som behövt rensa luften samt få nya kärleksideal.

Lejonet

Kärlekens planet, Venus, har tillbringat fyra månader i ditt eget tecken. Du har troligen känt dig lite flirtigare och mer självsäker i kärlek än vanligt. Venus i det första huset brukar få oss att känna oss ”som snyggast”. Och utstrålar man en sådan känsla, brukar de runt i kring (läs partners eller potentiella partners) inte vara sena att notera vibbarna. Det kan ha varit en kul sommar på det sättet, med den här flirtiga känslan i luften. Under slutet av juli t o m början av september var dock Venus inte lika behjälplig i kärleksärenden som hon vanligtvis i. En del av Lejonen kan ha funderat fram och tillbaka gällande en relation: stanna kvar eller bryta upp? Sedan den 6 september börjar det dock klarna, oavsett om man är ett singellejon eller befinner sig i en relation.

Datum att notera i oktober:

Den 8 oktober flyttar Venus in i Lejonets andra hus. I det andra huset finner man tillgångar och egna talanger men också självförtroende och uppfattning om egenvärde. Med Venus här kanske det inte blir lika dramatiska kärleksscenarion som under sommaren (flirten på semestern eller på teaterkursen) utan istället handlar det om en lugn takt där man lägger mycket vikt vid små detaljer. Lejonens förkärlek för spänning och grekiska gudar byts ut mot tryggt, stabilt och någon att räkna med. Lejonen i en fast relation trivs bäst med den som får saker och ting att fungera där hemma. Lejon som söker efter en partner kommer likaså att känna att ett ordnat liv och en plan för framtiden lockar mer än Casanovan som kan hålla dig i handen på en sandstrand någonstans långt borta.

Den 25 oktober möts Jupiter och Venus i ditt andra hus. Med Jupiter tillsammans med Venus kommer det som jag just skrev om att ytterligare förstoras. Det blir troligen en tid för att antingen löpa linan ut med en partner, eller ge upp det helt och hållet. Lejon som varit rädda för att ge upp sin frihet och självständighet, kanske kommer på att det faktiskt bor en frihet och enkelhet i att gå från singel till att vara två. Lejon i fasta relationer och äktenskap befäster troligen relationen genom att satsa på mer tillgångar tillsammans. Ju tätare nät vi väver kring oss, desto bättre mår vår självkänsla. Bli inte heller förvånad om en kärleksgåva såsom en spa-vistelse utomlands eller den där väskan från det där designerhuset i Paris överräcks till dig. Fullständigt i kärlekens namn förstås. Låter lyxigt och flådigt, precis som det anstår ett Lejon.

( PS Gillade du den sista delen av oktober tror jag du kommer älska början av november som verkligen lovar vackra kärleksgåvor (förlovningsring?) och lyx och passionerade kärleksupplevelser.)

Jungfrun

Grattis kära Jungfru! Efter en sommar som troligen inneburit återblickar och mycket fokus på att ta hand om avslut eller oklarheter i kärlekslivet så kommer oktober nu att innebära en lättnad för dig!

Datum att notera i oktober:

Den 8 oktober flyttar kärlekens planet in i ditt eget tecken. Kärleken kommer till dig! Det är inte ofta man heller kan skryta med att få han Venus älskade, Mars, på besök i sitt tecken på samma gång. Men så kommer Jungfrun att ha det i oktober! Mars kommer se till att stillestånd nu förbyts i rejäl fart. Förbered dig på att du och din partner får en nytändning. Om du är singel kan det alternativt bli många flirtar och flera möjligheter att få piffa sig och ge sig ut på date. Väldigt roligt, Jungfrun!

Markera dagarna 15-17 oktober som en riktig guldhelg. Ditt femte, passionerade, hus är aktiverat av Pluto och det kan verkligen säga PANG i ditt kärleksliv. Du är modigare än vanligt tack vare Mars (självsäkrast på stjärnhimlen) och Jupiter (låt oss våga!). Kanske förvånar du dig själv när du helt sonika går fram till den hetaste personen i den där baren eller annat roligt ställe och börjar prata fritt från hjärtat. Helt rätt, Jungfrun, det finns en tid för att våga och det är för din del den 15-17 oktober! För Jungfrur i fasta relationer är det kanske dags att visa din partner att du fortfarande menar allvar och bjuda ut på en middag med vackra kärleksförklaringar till dessert. Det är som om Jungfrun fått en dos av kärlekskryptonit den här helgen och din partner kan verkligen få njuta av att se dig på det här sättet, igen. Det är mycket möjligt att du överraskar med en resa till utlandet!

Slutet av månaden levererar också goda kärleksnyheter för Jungfrun. Jupiter och Venus slår sina kosmiska energier samman den 25 oktober. Kärlekens bägare rinner över och du står i centrum! Optimism och förhoppningar inför framtiden kommer med hjälp av dessa två planeter vara väldigt stora. Nu kan det vara dags att starta helt nytt, med en ny partner, eller bara hålla hårt i den du älskar och njuta tillsammans. Det finns en stor glädje över vad du och din partner har. Jag tror att Jungfrun kommer älskar oktober!

Vågen

Vågen gör dig redo för en personlig nystart kring nymånen i mitten av oktober och det kommer påverka allt du gör; kärlek, arbete och personliga drömmar. Kärleken kan vara en aning skumpig att ta sig igenom just nu anledningen är Uranus, överraskningarnas planet, som blandar sig in i leken och kastar fram en lust för förändring. Mången Våg vill bryta sig fri, leva fritt och bekymmersfritt som i ungdomens dagar. De Vågfödda som befinner sig i unga år kanske är benägna att kasta allt överbord och testa om gräset inte i alla fall är lite, lite grönare på den andra sidan staketet. Äldre Vågar kanske använder sig av Uranus frihetsjakt genom att totalförnya relationen som redan pågår. Singel eller i ett fast förhållande/äktenskap så är det dags att tänka i helt nya banor. Det okonventionella är det nya rätta, i alla fall om man är Våg.

Datum att notera i oktober:

Nymånen den 13 oktober ger dig en chans att tänka över hur du egentligen vill leva ditt liv. Vilken bild av dig själv och ditt kärleksliv, vill du ge omvärlden? Bered dig på att göra en resa som inom det följande halvåret kommer leda till viktiga insikter och aha-upplevelser. Du behöver inte göra som alla andra- du kan hitta en perfekt fungerande väg i kärleken, och livet, ändå.

I samband med Jupiter och Venus möte den 25 oktober kan bli en viktig del i din kärleksresa. Jupiter, utlandsälskare, och Venus, din styrare och kärleksplaneten, möts i ditt tolfte hus. I det tolfte huset beger man sig lite under radarn. Det man gör är dolt för omvärlden. Man vill helst behålla det så. Med kärleksplaneten här och så mycket utlandsbetoning kan det mycket väl vara så att en kärleksgnista uppstår under en utlandsresa eller med en person som kommer från ett annat land, alternativt från en bakgrund som är helt motsatt din egen. För personer i fasta relationer kan Jupiter-Venus mötet betyda att ni drar er undan för lite välbehövd återhämtning. Det tolfte huset är även det avslutandet huset. Det är det sista huset i zodiaken och om du känner att din relation också kommit till sin ändstation, kan Jupiters och Venus energier hjälpa dig och din partner att skiljas som vänner. Jupiter är mycket generös och Venus är väldigt noga med att ta hand om sin älskare, även om denne nu ska bli en före detta partner.

Skorpionen

Hur mycket tid har inte Skorpionen lagt på att planera och smida karriärplaner under sommaren? Vackra Venus har tillbringat i stort sett hela sommaren i ditt karriärhus och detta har fört med sig det praktiska resultatet att du troligen försökt förena arbete/karriär med kärlek. En date på jobbet eller med någon du träffat i samband med din karriär har nog lockat dig mer än en gång. Eller så har du varit så totalt uppslukad av vilka dina nästa karriärdrag är att du inte ens hunnit ägna kärleken hälften så mycket uppmärksamhet som du kanske önskat. Nu, när Venus from den 8 oktober beger sig in i ditt nätverkande, elfte hus, är det dags att hålla ett glas i din ena hand och grabba några snittar med den andra. Du kommer troligen ha många event och mingel att besöka och det är där, kära Skorpion, som kärleken kan dyka upp. Nu har Skorpionen tur med att hitta kärleken via vänner, eller via nätet. Skorpionen som befinner sig i fasta relationer eller äktenskap kan få ett riktigt lyft i kärlekslivet genom att ta med sig sin älskade ut i vimlet. Konserter, nätverksträffar och kul festivaler är helt rätt för att få kärleken att frodas.

Datum att notera i oktober:

8 oktober– mingelstart för dig och din kärlek!

Den 25 oktober slår sig Venus samman med stjärnhimlens store turgosse, Jupiter. Och tänk om den du sökte efter kanske redan finns i din närhet? Kanske funnits där ett tag. En vän eller bekant, i nätvärlden eller på en daglig basis, kanske plötsligt får dig att inse att du inte behöver söka så längre. Med Jupiter med i leken kanske etablerade par, eller nyförälskade för den delen, väljer att befästa romantiken med en skön resa till utlandet. Jupiter älskar utlandet! Kanske är det en nätverksträff eller någon form av organisation till förmån för andras väl och ve som gör att ni ger er iväg?

Den 27 oktober lyser en fullmåne upp Skorpionens kärlekshus och, tro mig, kära Skorpion, nu sker det saker i kärlekslivet! Ett stort, viktigt beslut som har att göra med ditt kärleksliv kommer att bli aktuellt. Förlovning med din älskade eller, om saker och ting är nya, dags att berätta för världen att du just gick från ”Singel” till ”I ett förhållande med…” Om saker och ting varit kämpigt en tid kan fullmånen också signalera att Skorpionen kommer fram till att det är bättre att lämna relationen och söka efter bättre lycka någon annanstans. Skorpioner som befinner sig i lyckliga, fasta relationer lägger troligen ner kraft och energi på att planera något som känns stort och viktigt för er: har tiden varit en bristvara kanske det är dags att planera in mer ”ni-tid”. Ni prioriterar varandra, för att ni älskar varandra. Vackert!

Tips: Tänk tillbaka till vad du startade gällande ditt kärleksliv kring den 18 maj i år. I samband med den 27 oktober, +/- 4 dagar kommer nyheter som summerar slutet på den resan.

 Skytten

Kärlekens planet Venus är på väg in i Jungfruns tecken. Där finns redan hennes älskare, Mars. Med Venus i Skyttens tionde hus kommer Skyttarna sätta sig ned för att skriva en lista på långsiktiga mål i kärlekslivet. Den annars så äventyrlige Skyttens motto blir: ”Fram för säkerhet och trygghet och låt oss peta i de små detaljerna för att få till det!” Skytten söker efter att slå sig ner med den partner som lovar mest stabilitet inför framtiden. De redan gifta Skyttarna, eller de i fasta relationer, kommer lägga ned tid på att agera inom relationen för att nå mål som ytterligare tryggar deras samvaro.

Mars befinner sig redan i samma zon och som bekant vill han gärna sätta fart på saker och ting. Allt bör, enligt honom, ha initierats redan igår. Skyttarna kommer troligen göra både tt eller två val under oktober som sätter fart på ”Operation säkerhet”.

Datum att notera i oktober:

Den 15 oktober slår sig Mars samman med Jupiter. Innan vänner och familj vet ordet av har Skyttarna satt fart på sina långsiktiga planer. Allt från offentliggöranden av nya relationer till mål för nästa steg i redan existerande relationer står på Skyttarnas agenda. Pluto kommer också ha ett finger med i leken. Han arbetar mycket hårt med att påminna Skytten om att mitt i allt detta planerande är det viktiga att Skytten förlitar sig på sin egen förmåga och värde. Ge upp kampen om att utplåna dig själv för den du älskar. Det är OKEJ om du tycker helt tvärtom än vad din älskare, partner, make/maka gör. Livet går vidare ändå. Om du börjar styra om ditt liv, dina tankar och dina önskemål för att behaga den du älskar är du ute på hal is. Att stå för dina åsikter och vad du vill och inte vill kommer i längden att ge dig mer respekt och få dig att framstå som mer attraktiv än en allmän ja-sägare. Minns det kära Skytt och du kan bespara dig problem. Lite gnat kring vad du vill, respektive vad din partner/personen du är flirtar med, kan faktiskt ta ert förhållande till en ny, bättre nivå.

Den 25 oktober är det dags för vackra Venus och gladlynte Jupiter att mötas. Även dessa tu möts i samma säkerhetstänkande, framtidszon som Mars och Jupiter. Dessa möten samt det faktum att Mars och Venus, himlens kärlekspar, även avser att mötas här i början på november, signalerar till alla Skyttar att hösten 2015 kommer gå till historien som en klart säkerhetssuktande kärlekshöst. För de som söker efter en kärlek som lovar att hålla, kan besked från din date komma som antingen säger ”ja, låt oss gifta oss!” eller tvärtom ” tyvärr, jag ser inte samma framtidsvision”. Även inom äktenskap och stabila relationer kan tankar kring framtiden sätta stopp för relationer eller få dem att ytterligare djupna.

 Stenbocken

Kärlekslivet kan ha skakats om en aning kring månförmörkelse den 28 september. Månen är styraren av ditt kärleksliv och även om all action pågår i ditt karriärhus kan frågor kring ditt kärleksliv ha nästlat sig in. Långsiktiga planer och ambitioner för din karriär kan stoppas eller gynnas av ditt kärleksliv. Med kommunikative Merkurius på lågt humör, alias retrograd, fram t o m den 9 oktober har du troligen hela huvudet fullt av tankar kring vad du önskar dig av livet härnäst. Du blandar personliga önskemål med karriärmöjligheter. Om det känns som om du är överhettad i dina tankar, ge dig lite till tåls med viktiga beslut. När mitten av oktober kommer har du Merkurius med dig igen och saker och ting kommer ha klarnat.

Datum att notera i oktober:

Nymånen den 13 oktober ger dig en ny, klar vision inför framtiden. Du kommer att arbeta på att uppnå dessa nya målbilder under det kommande halvåret. Återigen finns en koppling mellan hur du vill arbeta och hur du vill leva ditt familjeliv. Får din familj och din kärlek plats, trots dina nya, heta karriärplaner inför framtiden?

Söndagen den 25 oktober är det som om du får fågelperspektiv gällande ditt kärleksliv. Du ser plötsligt allt från en ny, högre vy. Det är mycket möjligt att detta stämmer rent geografiskt också. En resa till utlandet är kopplat till detta datum, alternativt kan en kärleksupplevelse med någon från utlandet eller från en bakgrund helt olik din egen, färga slutet av oktober.

En fullmåne i ditt flirtiga femte hus, den 27 oktober, kan mycket väl föra med sig ett viktigt beslut gällande en relation som kanske startades för några månader sedan (upp till sex månader bakåt) och som nu är mogen att göras officiellt. Stenbocken, som brukar vara en försiktig general i kärleksfrågor, kommer att utmanas i att våga testa helt nya kärleksvägar. Våga, kära Stenbock!

(Stenbocken, den evige strebern, kan också ha totalt ha försälskat sig i en kreativ affärsidé under sommaren och gör nu slag i saken och startar eget)

Vattumannen

Kärlekens planet, Venus, har befunnit sig i Vattumannens kärlekshus i fyra månader. Harmoni följer med Venus men med tanke på att hon befunnit sig i retroläge, alias lågenergiläge, sedan slutet av juli kan viss förvirring ha infunnit sig. Nu, med Venus på banan igen, och dessutom i hennes nya position i ditt åttonde hus (hej sex, passion och dolda agendor!) kan Vattumannen förvänta sig en het höst. Mars, som är Venus älskare, befinner sig även han i Vattumannens åttonde hus. Det är rastlöst med Mars. ”Det finns ingen anledning att vänta”, viskar han och hejar på dig att agera i kärleksfrågor. Kvicka, heta möten, över luncher, innan middagar och på ”försovda” dagar letar sig in i Vattumannens agenda. Är det dags att låta denne nya/e charmör få ett par nycklar, låna din bil eller få förtroende att ta hand om något du äger? Med så mycket fokus i det åttonde huset som också styr över gemensamt ägande, är det mycket möjligt att du är beredd att dela allt du äger och har med den du älskar.

Datum att notera i oktober:

Torsdagen den 15 oktober möts Mars (action) med Jupiter (låt oss göra allt ännu mer, ännu bättre och ännu större!) och Pluto (låt oss vidröra själar och trycka på emotionella knappar som vi sällan visar någon). De hus som aktiveras är de som skvallrar om djup passion och väldigt gärna i det dolda. Det finns något mycket hemligt och mycket privat här. Det är faktiskt så stort att det kan stanna med dig resten av livet. Antingen är Vattumannen ute och flirtar helt vilt, trots att partner och familj väntar hemma, eller så är detta en kärleksupplevelse som berör dig så djupt att hela ditt väsen påverkas. Frågor kring healing och förlåtelse ligger i djupt samband med upplevelsen. Får en ny passion dig att glömma och förlåta det som varit i ditt tidigare kärleksliv eller ”vaknar du upp” genom att bejaka din passionerade sida, trots att du är gift eller redan i ett förhållande? Det är mycket spännande och dallrande hett!

Jag bör också varna om att med så mycket starka känslor i leken är det, alternativt, också möjligt att något i en pågående separation kommer fram. Något som troligen har att göra med hemligheter, pengar och lögner. Pluto kommer då rösta för hämndaktion. Avhåll dig, kära Vattuman. Något bättre väntar och du ska inte sänka dig till samma låga nivå, eller hur?

Om den 15 oktober ger dig mer ilska än passionerade känslor i bröstet, vänta då så lugnt du kan på att söndagen den 25 oktober kommer. Då regerar en vilja att hitta vänliga lösningar för att uppnå harmoni. Kanske sträcker ni båda ut händerna för att lösa frågor kring ägodelar, vårdnadsfrågor eller pågående maktspel. Den som agerade på ett vuxet, ”stort” sätt dagarna kring den 15 oktober, kan också stå med en extra fjäder i hatten då.

Fiskarna

Fiskarnas kärleksplanet, Merkurius, befinner sig i lågenergiläge när oktober startar. Långsamt tar han sig under sin retroperiod an frågor som gäller gemensamt ägande, skatter och tillgångar med en partner. Det är mycket möjligt att Fiskarna tar ställning till frågor kring de slutliga separationsfrågorna såsom underhåll och uppdelning av tillgångar, eller så är det precis tvärtom, dags att ge knyta hymnens band och därmed se över äktenskapsförord, gemensamma lån och tankar kring testamente. Det åttonde huset där Merkurius befinner sig är också det som hanterar alla typer av inre begär eller transformationsprocesser. Vad är det som pågår och som troligen har pågått sedan en längre tid tillbaka? Det tycks som om Fiskarna har att ta ställning till hur mycket en relation egentligen ska kräva av en rent psykologiskt. Ge det hela en översyn och när Merkurius sedan börjar vakna till liv, lämna begär eller kontrollbeteenden bakom dig. Dags för nya tider! Merkurius är åter på banan igen den 9 oktober men ge honom några dagar på sig att få fart. Jag gissar på att kommunikation och samtal med en partner känns som om den flyter igen kring mitten av oktober.

Datum att notera i oktober:

Nymånen den 13 oktober kan bli en riktig superstartare till måne när det gäller ämnen som rör sex, passion, tillit och gemensam ekonomi. Den färgar det kommande halvåret. Många Fiskar kommer ta ställning till en ny väg gällande dessa ämnen under den perioden.

Torsdagen den 15 oktober kan ilska ligga och bubbla. Handlingens och krigarens planet, Mars, sätter fart på expansive Jupiter. Mars befinner sig i ditt elfte, nätverkande hus, och Jupiter i ditt kärlekshus. Vad är det kring grupper, nätverk och sociala medier som påverkar ditt kärleksliv så mycket? Statusuppdatering som får dig att se rött? Mars är som sagt handlingens planet, detta kan, alternativt, också innebära att någon som du kanske lär känna via nätet eller genom ytligt bekanta, kan få ditt hjärta att banka extra fort denna torsdag.

Glad oktober till er alla!

Kramar

Helena

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00