ANNONS

Introduktion till Nätbusiness för självhjälpsindustrin. Del 4.

/

Det är dags för e-böckernas värld!

När jag bestämde mig för att ge mig in på området nätbusiness var det tanken på att jag kunde publicera mina egna astrologiböcker som lockade mig enormt. Tekniken utvecklas ständigt varför det är roligt att notera att det nu, flera år efter att jag släppte mina böcker på Amazon, har fått flera spännande alternativ att använda.

Kindle Direct Publishing

Alla ni som drömmer om att ge ut er bok, oavsett det är en självhjälpsbok eller en roman, har idag flera spännande alternativ. Om ni vill skriva på engelska är Amazon ett mycket bra verktyg. Då ska ni surfa in på Kindle Direct Publishing och kika vidare på all praktiskt information om hur det går till. Jag kan intyga att det verkligen var en väldigt enkel process att formatera och publicera mina astrologiböcker. Via Amazon får man tillgång till en världsmarknad, vilket är mycket lockande. ( I alla fall för en skrivälskande Skytt som jag!)

Type & Tell

I dagens läge har det dock dykt upp ett intressant alternativ på den svenska marknaden. Jag har känt av stämningarna som råder på svenska Type & Tell och tror att de snart kommer att vara DEN svenska motsvarigheten att räkna med när det gäller självpublicering. För några veckor sedan var jag på ett av deras event och lyssnade till Sveriges främsta egenutgivare Emelie Schepp och jag blev väldigt glad av att höra att det tycktes råda ett stort intresse för hur de svenska självpublicerade författarna ska få hjälp att nå ut, rent marknadsföringsmässigt. Type & Tell erbjuder också en enkel process med att få ditt manus klart, både tryckt bok och e-bok faktiskt skapas automatiskt – och på ett ögonblick – i deras layoutverktyg! HÄR och HÄR kan ni läsa mer.

En ny inkomstmöjlighet för varje ny digital produkt

För en nätentreprenör är digitala produkter guld värda. E-böcker, webbkurser, pdf-dokument fullpackade med information om yoga, detox och tarotkortstolkningar kan med enkla knapptryck och per automatik levereras till kunder, över hela världen. Jag är helt frälst när det gäller möjligheterna! Det innebär ju att en enda arbetsinsats, t ex skrivandet av en e-bok, är det enda som krävs. Ingen lagring eller kostnad för frakt behövs ju. Om du, liksom jag, vill arbeta via nätet, ska du kika närmare på alternativet digitala produkter. Startkostnaderna för en nätbusiness grundad på digitala produkter består nästan bara av din egen tidsinsats. Starkt uppiggande information om man kanske är arbetslös eller visserligen har ett fast arbete men saknar kapital för att starta eget.

Andra alternativ för den som vill sälja e-böcker är svenskgrundade Tictail och Shoutly.

Den kreative använder med fördel någon av dessa publiceringsmöjligheter i kombination med kul marknadsförings- och pr-trick via micrositen Fiverr.

Bara din egen fantasti sätter gränserna för hur långt du kan nå med en e-bok/digital produkt inom självhjälpsindustrin och en hemsida eller blogg!

Lycka till!

Helena

PS Och NEJ, jag är inte sponsrad av något av dessa företag för att skriva detta inlägg. Jag har älskat detta ämne under flera års tid och surfar in på dessa sidor regelbundet i egna ärenden. Det blir med andra ord inte sista gången ni hör om dem ifrån mig. ;-)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00