Karriär och ekonomi november 2015- ALLA STJÄRNTECKEN

Här kära soltecken har ni era karriärliv och ekonomi under november månad!

Glad lördag!

Kramar

Helena

Väduren

Fullmånen den 27 oktober lyser upp ditt inkomsthus. I början på november känner du dig troligen mycket nöjd över att se att det du arbetat för sedan den 18 maj, faktiskt har gett resultat. Särskilt på ditt bankkonto. Nu kanske du också ser till att se över din månatliga budget och hur du hanterar pengar och inkomster. Ut med alla ovanor som tär på din ekonomi och in med nya, goda vanor!

Du fortsätter sedan i snabb takt månaden med att ta hand om dina ekonomiska spörsmål. November kan faktiskt bli din viktigaste månad gällande ekonomin det här året. Den 11 november är det nymåne i Skorpionens tecken och kanske är detta en dag då du sätter dig ned med din partner för att diskutera gemensamt ägd egendom, skatter, arv och testamentsfrågor? Nu och inom det kommande halvåret kommer Väduren lägga mycket tid på frågor kring lån, skulder och avbetalningsplaner.

Den 29 november är strikte Saturnus och Solen inte på något vidare humör. Med tanke på att de båda befinner sig i den ibland överdrivet optimistiske Skyttens tecken signalerar detta att du bör sitta en aning lugnt i båten innan du tar dig vatten över huvudet. Det är mycket möjligt att du känner en stress i att sätta fart på något. Något STORT. Se dock till att ha alla detaljer klara för dig om du är på väg in i något större ekonomiskt engagemang, arbetsmässigt samarbete eller projekt. Det kan bli väldigt dyrt annars…

OxenNär november startar är det som om något personligen oerhört viktigt för dig kommit till avslut. Du har kanske funderat på något du önskat ta tag i eller göra, ända sedan den 18 maj i år. Kring fullmånen den 27 oktober (idag!)

kanske det plötsligt slog dig vad du behövde göra. Sa du tack och adjö på ett jobb för att starta eget eller anta ett nytt spännande uppdrag? Eller räckte det med att du plötsligt såg dig själv och dina förmågor i ett helt nytt ljus?

Det ligger partnerskapsenergier och pockar på din uppmärksamhet i ditt horoskop för november. Den 11 november är det kanske dag för dig att slå dig samman med en samarbetspartner av något slag. Här finner man allt från agenter, advokater och affärsänglar och med en nymåne som lyser upp just detta område för dig är detta något som kommer att uppta din tid under det kommande halvåret. Ett litet gott råd på vägen för november dock: var mycket noga med att ta göra research och fråga om allt, även minsta lilla detalj. Dagarna 26-29 november kräver fullkomlig koncentration för att inte missa någon viktig bit i t ex ett samarbetsavtal. Om du känner att du behöver proffsråd, från t ex en jurist eller bankman, tveka då inte att satsa några kronor, eller tusenlappar, på det.

Tvillingarna

Den 11 november är det dags för en nymåne i ditt sjätte hus. Det kommer motivera dig till att ta hand om dina dagliga arbetsrutiner (och ev. din hälsa, men det är ett helt annat tema).  Kanske ser du till att plocka fram pärmar och dokument och sortera allt det administrativa som blivit liggande i högar.

Om karriären känts en aning oklar och du frågat dig om du kanske borde ändra på något, kan november hjälpa dig att börja nå klarhet. Se den 18 november som ett startdatum för en ny karriärvision.Tack vare god hjälp från en fullmåne i ditt eget tecken den 25 november är du redo att sätta punkt för en resa i ditt liv och börja en ny. Du kommer känna dig kraftfylld och modig kring den här dagen. Och väl är väl det för…

… du bör vara noga med att inte bara hoppa på första bästa tåg som anländer. Nya planer kräver god planering och framförallt dubbelkoll av vad som förväntas av dig. Dagarna den 26-29 november kan vara präglade av en aning förvirring. Sitt lugnt i båten, be en rådgivare om hjälp om du känner att du inte klarar av att bena ut begreppen själv när det gäller partnerskap och kontrakt, och ta ingenting för givet. Bättre överdrivet försiktig än att göra något överilat, är melodin för slutet av månaden.

Kräftan

Hemkära Kräftan fick den 27 oktober en kul chans att kombinera lite festligheter med att prata jobbmöjligheter eller utöka sitt kontaktnät. Om du nu överhuvudtaget letade dig ut från familjehemmet. Du ser ut att trivas mycket bra med att göra så lite som möjligt just nu!

Den 23 november och en hel månad framöver ser du till att ta tag i gamla administrativa surdegar, städar skåp och lådor eller börja använda nya rutiner för att jobba på ett mer effektivt sätt. Om du känner att vissa relationer, kurser, appar eller cirklar inte längre ger dig och ditt arbete något, är det mycket möjligt att du avslutar dessa kring den 25 november. Du kommer troligen känna ett behov av att ”rena” dig från sådant som annars bara stjäl tid och energi från dig. Det är lite Feng Shui över hela arbetsplatsen, och då särskilt gällande för informationsflöden som kurser och sociala medier, kan man säga!

Lejonet

Åh, vilken månad november är!Lejonet älskar att svinga sin svans och traska runt på någon trevlig tillställning där drinkar och tilltugg florerar! Troligen har du varit ute på något sådant trevligt event dagarna kring den 25 oktober. Folk lär ha lyssnat till dig för du har med dig turplaneten i ditt andra hus där personliga talanger får sig ett rejält uppsving. Kallas du kanske för expert inom ditt specifika område numera?

Den 2 november kanske du får en chans att sluta ett spännande avtal som lovar att en större summa betalas till dig rätt omgående. Det hela kan komma som ett ytterligare avslut kring det som hände din karriär dagarna runt den 27 oktober– din årliga karriärtopp 2015!

Om du hoppar högt av glädje och tänker att världen nu är din, så har du rätt! Lyd bara stjärnornas råd att dubbelkolla alla juridiska aspekter i ett avtal med en jurist eller advokat. Det finns energier från drömska Neptunus som kan mörka vissa detaljer. Avgörande detaljer. Det är inte värre än att det ger ett erbjudande några extra dagar av din tid och att du offrar lite av dina nyintjänade pengar för att få läget under kontroll, Lejonet! Det är värt den ansträngningen.

Den 25 november kanske världen får veta att du och en ny affärspartner kommit överens eller så är det dags för dig att visa upp en ny hemsida eller länka till en artikel om DIG själv i den lokala tidningen. Eftersom den 25 november är en nymåne i Tvillingarnas tecken har alla former av kurser, coaching, pr, försäljning, skrivande och tekniskprylar (tänk appar ) inverkan på det du berättar att du ämnar göra under det kommande halvåret. Eller resten av ditt liv! Troligen har du då också hittat en helt ny grupp av människor som delar dina intressen och med vilka du trivs som fisken i vattnet. En utmärkt stimulerande miljö för att utvecklas karriärmässigt.

Ja, Lejonet, jag sa ju att november skulle bli en fantastisk månad!

Jungfrun

I början av november minns du troligen fortfarande hur långt din charm tog dig i slitet av oktober. Med både Venus och Jupiter i ditt eget tecken var det som om världen bara väntade på att du skulle säga åt vilket håll du önskade snurra globen!

Den 2 november kan du få en extra dos av den där vinnarkänslan. Energiske Mars möter sin älskling Venus och deras möte skapar en känsla av perfekt balans. Allt sker i ditt eget tecken vilket ger dig hela stjärnhimlens uppmärksamhet. Det här året är redan ett stort år för dig men nu visar sig alltså en av dess gulddagar som får dig att vara helt övertygad om att det verkligen är ditt år. Om du drömmer om att uppnå något ska du använda den här dagen till att kontakta en chef, hålla en presentation eller skicka iväg en jobbansökan med motivering till varför just du ska få den utannonserade tjänsten. Under hela november månad är du mycket skicklig i att öppna munnen och säga både kloka och underhållande saker. Ju mer du minglar och babblar på, desto bättre chanser till nya karriär- och inkomstmöjligheter. Var social!

Den 25 november är det dags för dig att summera din karriär. Det är fullmåne i ditt karriärshus. Något du har ägnat tid åt det senaste halvåret kommer till avslut. Det kan röra sig om allt från att en högre chef ger dig en chans att visa vad du går för till att du tar steget ut och blir egenföretagare. Med en fullmåne som lyser upp Tvillingarnas tecken kommer alla former av undervisning och hantering av informationsflöden att vara på tapeten, oavsett vad du bestämmer dig för. Sociala medier, kurser och korta, lokala resor är precis det en Tvilling älskar. Antar du erbjudandet om en intern utbildning innan du sedan axlar rollen som ny chef för din avdelning? Eller är det kanske du som erbjuds ett nytt jobb som föreläsare eller ambassadör för ett spännande ämne med koppling till internet och teknik? En spännande tid för dig i din karriär oavsett vilket!

VågenVågen hade ett kalastillfälle för att starta på nytt, karriärmässigt, i samband med nymånen den 13 oktober.

Den föll i Vågens eget tecken och kan vara med dig och färga dina beslut och ditt liv under det kommande halvåret. Det sägs att det man startar vid en nymåne endast kan avslutas genom en fullmåne i samma tecken, cirka ett halvår senare. Så frågan är vad du startade i samband med oktobers nymåne? Det är möjligt att du var tvungen att ta ett beslut, aningen överraskande, som hade att göra med ett samarbete med en partner. Uranus signalerade att du var tvungen att bryta dig fri ifrån något eller någon som kanske bara bromsade dig.

När november kommer är det ett datum som du ska hålla särskild koll på: den 11 november. Den dagen, som är en onsdag, är det dags för en nymåne i Skorpionens tecken. Detta är mycket goda nyheter för din ekonomi och värdet av dina tillgångar. Skorpionen är Vågens andra hus som just hanterar allt vad som har att göra med dina inkomster. Här talar vi om det man får som lön för mödan, inte lottovinster och gåvor alltså. Nu får du en chans att sätta upp riktlinjer som, om du jobbar hårt, kommer att ge dig utdelning väldigt snart. Nyheter om löneökning eller vinstpotential kan komma till dig den här dagen. Odla dina kontakter och öppna dig för nya strategier för hur du hanterar din affärsbudget, om du har ett eget företag, eller hur du lagt upp lån, skulder och avbetalningsplaner. Om ett halvår kan du ha uppnått en ekonomisk stabilitet som kan kännas oerhört trygg att falla tillbaka på.

Som en liten peppdetalj kan jag nämna följande: Du har något mycket roligt att vänta i slutet av december också. En form av karriärjulklapp skulle man kunna säga…

SkorpionenDet har varit en väldigt social period för Skorpionen. Det har minglats, nätverkats och gjorts presentationer under nästan hela oktober. Trenden håller i sig till och med den 8 november.

Anledningen är att Venus då befinner sig i ditt elfte, nätverkande och nytänkande hus. Kanske satte du fart med en hemsida eller annan onlineverksamhet under oktober eller början av november. Det vore helt rätt!

Den 11 november är ett datum som du ska markera i din almanacka. En nymåne i ditt eget tecken kommer då att ge dig en chans att fira det eget personliga nyår. De intentioner och de planer du sätter i verket då är otroligt viktiga för ditt kommande halvår, kanske t o m hela ditt kommande år. Månen är med dig så våga tänka, nytt och stort på din karriärframtid!

Fullmånen den 25 november kommer äga rum i Tvillingarnas tecken och påverka ditt åttonde hus. Allt som har att göra med gemensam ekonomi, antingen det är en fråga mellan dig och banken eller dig och en partner, står i fokus. Se över din skuldsituation och hur du delar ekonomi med någon annan. En fullmåne signalerar alltid avslut så det är mycket möjligt att du får en utdelning för pengar som du investerat eller jobbar för, t ex per kommission, kring detta datum. Att finna en affärsängel eller någon som lånar dig de där extra pengarna du behöver för att renovera ditt hem kan dyka upp.

SkyttenSedan augusti är det full fart i ditt tionde hus, alias karriärhuset. Nu är det dags för Skytten att skörda frukterna av det arbete du startade en längre tid tillbaka. Kanske så långt tillbaka som för 12 år sedan. Du började troligen ana att något verkligen är på gång och att tiden från och med nu och fram till september 2016 verkligen kommer att leverera nyheter gällande din karriär, redan i oktober. Venus flyttade in i ditt karriärhus i början på oktober och befinner sig där t o m den 8 november.

Om du inte redan gjort ditt bästa för att synas på tillställningar, event och konferenser, ska du se till att visa upp dig och det du kan, eller din produkt, under novembers första åtta dagar. Sedan flyttar Venus vidare och kommer fortsatt ge dig glammiga tillställningar att besöka men inte samma betoning på direkt karriärtur som i början på månaden.

November är Skyttens månad och det roliga börjar kring fullmånen den 25 november. Den äger rum i ditt sjunde hus och lovar att ge dig möjligheter att hitta en ny spännande avtalspartner eller kontrakt att skriva under. Det kan kännas en aning svettigt för dig att ta detta plötsliga steg upp på podiet. Saturnus kommer vara kritisk och frågande dagarna kring den 29 november. För din del betyder det att ju mer du är påläst, förberedd och redo att jobba hårt, desto lättare kommer du vinna acceptans och respekt. Du är stjärnan nu Skytten så föregå med gott exempel! Om du visar din goda vilja och intention är det mycket möjligt att Saturnus släpper in en mentor eller expert som din vägledare för att hjälpa dig på din väg på storhet. Vi har mycket att vänta av dig under året som kommer. Med en person på din sida som hjälper dig lägga upp ett fungerande arbetsschema och följer dig som rådgivare och guide har du alla chanser att lyckas.

StenbockenVad satte du fart på kring nymånen den 13 oktober? Den månen ägde rum i Stenbockens tionde hus, alias karriärhuset. En nymåne arbetar med oss i cirka sex månader, ända fram tills att dess energier kulminerar i en fullmåne i samma tecken. De kommande sex månadera kommer därför att färga dina långsiktiga ambitioner och karriärtankar. En mycket viktig måne för din karriär, kära Stenbock! Det fanns vissa indikationer på att du var tvungen att välja bort något, alternativt att tänka om en aning, för att få ihop hela kombinationen karriär och familjeliv.

Uranus, överraskningarnas planet, befann sig i ditt familjehus och pockade på massor av, kanske, oväntad, uppmärksamhet, av månen. Kanske blev du varse att du måste ta ett viktigt personligt steg innan du kan löpa hela linan ut med dina grandiosa karriärplaner?

Ytterligare en stor sak hände dig i oktober. En närmast magisk sammanslutning av planeter såg till att dagarna kring den 15 oktober färgades av karriärframgångar som troligen hade koppling till publishing, internationella planer, juridik, högre utbildning och entreprenörskap. Du har något mycket spännande på gång i jobbet, det tycks verkligen som om det puttrar i din framgångsgryta just nu! Du tycks väldigt motiverad och kommer inte låta någon stå i vägen för vad som ser ut som helt nya karriärtankebanor. Heja, heja dig!

Nu till November:

Arbete kan föra med sig ett spännande romantiskt möte precis innan julen anländer. Kärlekens planet, Venus, befinner sig i ditt tionde hus. Bli alltså inte förvånad om du får inbjudningar till något slags industrievent eller annan form av karriärrelaterad bjudning OCH att du då trillar in i någon som får ditt hjärta att klappa lite snabbare. Perioden då detta kan hända är i stort sett under hela november, den 8 november- 4 december. Om du redan är lyckligt gift eller befinner sig en fast relation lovar Venus att hjälpa dig bli supersocial och pratglad gällande ditt arbetsprojekt. Viktiga affärsrelationer eller kontakter kan vänta dig, men du måste övervinna din blygsamhet för att komma i kontakt med dessa människor. Ta ett glas champagne, några snittar och tänk dig att det är ”nu eller aldrig”. Du klarar detta, Stenbocken!Notera också torsdagen den 12 november i din almanacka. Varför? Kvicke Mars, han som ser till att allt blir gjort och helst igår, kommer surfa in i ditt karriärhus. En lugn avslutning på 2015? Jag tror inte det gäller dig, kära Stenbock!

Med julshoppingen inför dörren är detta DIN tid att agera och se till att arbeta extra hårt. Mars kommer INTE låta dig ligga på soffan, dricka glögg och smaska lussebullar. Jobba, jobba, vila och njuta av dina framgångar får du göra på det nya året!

Vattumannen

Vattumannens horoskop visade i oktober på full aktivitet när det gäller alla ämnen som styrs av det åttonde huset: gemensam ekonomi med en partner eller en investerare, bankkontakter, avbetalning av skulder, lånelöften och ren och skär vilja att lyckas med det man gör. Det du planerar när november startar är något som du mycket troligt håller hemligt för resten av världen. Det åttonde huset är lite av ett undercover hus med även det tolfte, alias det dolda, huset, involverat finns här allt som krävs för att bäst beskriva ”arbete som pågår i det dolda”. Kanske har någon kontaktat dig med ett intressant arbetserbjudande, men samtidigt bett dig att ligga lågt med den här informationen. Eller så är det du som ber om detsamma.

Dagarna kring den 25 och 26 oktober kan bli avgörande för åt vilket håll du ska fortsätta. Det är dagarna som troligen kommer präglas av tankar kring ett nytt avtal samt att utöka din kontaktlista inom branschen. Stämningen som kommer råda är rena rama guldfesten. Vackra Jupiter och sköna Venus kommer se till att harmoni och god affärsanda fullkomligt regerar!Markera den 11 november din almanacka. Vattumannen kommer då att starta ett helt nytt kapitel gällande karriären: det är nymånedags i ditt karriärhus. Eftersom en nymåne lovar att arbeta med dig och färga dina val under de efterföljande sex månaderna säger mig detta att Vattumannen står inför ett spännande halvår. Fundera var du vill befinna dig i ditt arbetsliv om sex månader och se till att så dina karriärfrön så nära denna dag du kan. Ett nytt arbete kan komma till dig kring denna nymåne- har du övat på hur du bäst beskriver dina kunskaper och erfarenheter? Inte? Dags att sätta fart då! Det tycks som om någon eller något kring ett utlandsrelaterat projekt eller produkt kan vara det som gör att du får en väldig fart slutet på vecka 46. Mars, den mest energiske av alla planeter, signalerar från ditt nionde hus att allt som har att göra med nya vyer, utland, skrivande, juridik och högre utbildning är något som han vill att du ska våga chansa på att lyckas med. Blir du kanske kallad att kvickt resa utomlands i arbetet eller anlitad som en föreläsare eller headhuntad som expertförfattare? Det hela verkar mycket spännande och totalt nytt från dina tidigare tankar. Vad gäller inkomster kan det kanske också glädja dig att veta att oklarhet gällande din ekonomi kommer börja klarna från och med den 18 november. Väldigt skönt efter 5 månader av förvirring och irrande tankar.

Fiskarna

Om oktober kändes stökig, kanske för att något gällande din familj och pengar inte kändes rätt i magen, kan det vara skönt att veta att november ser ljusare ut på den fronten.Energiske Mars, din ekonomiska planet, kommer befinna sig i ditt åttonde hus från och med den 12 november. Det åttonde huset styr över allt som har att göra med investeringar, lån, skulder, kommission och gåvor. Med kvicke Mars här kan det betyda både att saker och ting gällande gemensam ekonomi med en företagspartner, investerare eller kärlekspartner får en enorm fart. Det kan också innebära att du känner dig en aning pressad av dessa ekonomiska frågor. Med Mars i Vågens tecken handlar allt som balans. Dags att se över din arbetsprestation kontra din förtjänst? Alternativt kanske det är dags att bjuda någon i din närhet på en del av det du tjänat ihop, som en förtidig julklapp? Att se till att planera om gällande dina inkomster, så att de blir fler och bättre betalda, kan också vara något som upptar dina tankar mycket i mitten på november.Slutet av november lovar att du får massor att tänka på gällande ditt arbete. Det är din årliga karriärtopp från och med den 23 november. Solen lyser upp ditt karriärhus och när andra börjar handla julmat- och julklappar, går du på viktiga möten och funderar kring arbetsprojekt mer än någonsin. Jag älskar dagarna den 26 och den 29 november för Fiskarnas del! Dessa dagar ger dig en chans att sluta ett mycket viktigt avtal som lovar att hålla för lång tid framöver. Någon viktig person i din bransch tycks ha noterat dig och det du gör och nu kan du få en fantastik karriärchans. Det enda du behöver göra för att lyckas är att kavla upp ärmarna och vara villig att arbeta hårt och disciplinerat för det du drömmer om att uppnå.