John Assarafs ”The Answer”

För den som tröttnat på att alltid prata om filmen och boken The Secret i relation till Lagen om Attraktion så finns det alternativar vägar. Den som först fick mig att få upp ögonen för lagen om attraktion var Louise Hay och hennes fantastiska bok ”Du kan hela ditt liv”. Sedan kom makarna Hicks bok som ger mycket bra tips på hur man ska tänka i nya banor om man har svårt att tro på att man skulle kunna lyckas med något som t ex att hitta sitt drömjobb eller leva i en harmonisk relation.

Nu var det ett tag sedan jag tittade igenom utbudet men tack vare ett nyhetsbrev fick jag upp ögonen för en, i alla fall för mig, ny bok. Namnet på författaren kanske ni känner igen, han var nämligen en av experterna i filmen The Secret: John Assaraf. Boken som jag tycker låter spännanden är The Answer. Anledningen är att John Assaraf verkar lägga vikt vid hjärnan och hur man faktiskt kan omprogrammera den för att bli kvitt övertygelser om att man inte kan klara vissa saker. ”Neuroscience of success”, läser jag flera gånger i samband med Assarafs böcker och föreläsningar.

Jag tycker det låter hur intressant som helst! Om man nu har någon form av begränsad tro på vad man är kapabel att klara av så skulle det ju vara ypperligt om man kunde ”sudda” ut den begränsningen. Många lyckas med lagen om attraktion men till bara till en viss gräns , sen kommer ”stoppen” in igen, och det är här som Assarafs bok verkar komma in i bilden.

Är det kanske någon av er som redan läst boken? Eller någon annan av hans böcker?

Glad måndag!

Kramar

Helena

 1. Julia skriver:

  Köpte livet älskar mig :)
  Hoppas den är bra :)

 2. Petra skriver:

  Tack för tipset kära Helena! Detta låter som en bok för mig! Den är beställd! Återkommer med feedback!

  Ha en fin dag

  1. Vad kul Petra! Då får vi höras av och jämföra erfarenheter!
   Kramar och glad måndag!
   Helena

   1. Petra skriver:

    Absolut! :)

    Tack och detsamma!

 3. SOM jag känner igen mig i det du beskriver som ”stoppen” i att tänka utifrån attraktionslagen. Frustrationen är enorm när de infinner sig och alla möjliga tips du kan ge utifrån det tar jag tacksamt emot. Att det sitter i min hjärna är jag helt med på men när känslorna kickar in helt explosionsartat är det knappt att det går att värja sig och så vips så är jag där i ”botten” igen. Så trist och så galet jobbigt!
  Hoppas att boken översätts till Svenska också, ser hans lista på böcker och jag vill läsa – Alla!
  Kram ♥

  1. Hej Ann-Mari!
   Jag har forskat lite i olika teorier kring detta med ”stoppen”. Kommer skriva mer om detta spännande ämne här på bloggen snart igen. En sak är dock klar: livet är som matematik- tar man bort en faktor måste summan bli en annan. Vad vågar man ta bort för att ändra flödets riktning? Min förändring kom när jag bytte arbete. Motstånd måste bort i första hand. Vad ger dig mest mostånd i dagsläget? Kan du byta ut det mot något annat?
   Spännande ämne det här!
   Vi hörs vidare!
   Kramar och glad måndag!
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..