ANNONS

Horoskop vecka 48, 2015

/

Den senaste veckan har rört upp mycket känslor och under vecka 48 kommer det bli ännu mer av den varan. Det är både tuffa aspekter, fullmåne och några optimistiska toner i den astrologiska luften. Låt oss ta det dag för dag:

Positiva, utåtriktade Skytten tar över

Solen har flyttat in i Skyttens tecken när vi kommit till måndagen den 23 november. Skytten är optimisten och den som önskar nya livsperspektiv. Hög moral och lag och rätt eftersträvas av detta frihetsälskande tecken. Vi lämnar bakom oss psykologiske thrillerns tecken, Skorpionen. Intensivt och ”under radarn” byts mot utåtriktat och optimistiskt. Så lång är allt gott och väl. Vi önskar frid och fred och helst över landgränserna då Skytten styr det nionde huset, alias det utländska huset.

Överraskande kärleksgnabb

Samma dag, måndagen den 23 november, bildas också en opposition mellan Venus (diplomati, medlare, vackra omgivingar och miljöer) till överraskande Uranus i krigarens tecken, Väduren. Venus är känt som kärlekens planet och med en så ilsken motpart som Uranus i Väduren kan en relation kännas allt annat än lugn och stabil idag.

Nyckeln till framgång: positiva signaler utåt

På tisdagen den 24 november ser det gladare ut, kanske är tisdagens energier det bästa med hela veckan och nyckeln till hur vi räddar en vecka som kan vara fylld av rädsla och oro. Mars, effektivitet och energi, möter Saturnus. De är på gott humör. Merkurius, de lokala transporternas, informationsflödenas och pr- samt försäljningsplaneten ansluter sig till ordningens förespråkare, Saturnus. Summa summarum, detta är mycket goda aspekter för att bli väldigt produktiva och tidseffektiva. Med Saturnus har vi en chans att bygga en säkerhet för oss. Hur vi kommunicerar och att vi gör det i en positiv anda är viktigt för att hålla stämningen så hög som möjligt.

Fullmåne i tecknet för media, lokala transporter och information

Så kommer vi till veckans fullmåne, den 25 november. Den äger rum i Tvillingarnas tecken. Detta är det tredje huset i zodiaken och representerar allt som har att göra med det lokala och närbelägna: syskon, grannar, busslinjer, tåg och biltrafik. Försäljningscentrum, mediabolag, undervisning och tidningsredaktioner styrs av detta hus. Den här fullmånen påverkar oss i stort sett under hela veckan då dess energier kan börja kännas av så tidigt som fyra dagar innan respektive efter det datum den infaller. Det blir lite av en soppa på himlen. Saturnus och Solen befinner sig i opposition till månen (en stressad aspekt) och samtidigt befinner sig månen, Saturnus, Merkurius (Tvillingarnas styrare) och Solen i en kvadratur (stressad aspekt) till Neptunus. Den aspekt som mest står ut är Saturnus och Neptunus kvadratur som blir exakt dagen därpå ( 7 grader i Skyttens respektive Fiskarnas tecken), torsdagen den 26 november. Rädsla och hjärnspöken kan skapa paranoia. Aspekterna kring fullmånen tyder också på att det är dags att summera tidigare beslut, och kanske känna en viss bitterhet eller skuld över att ha försatt oss i en situation som nu kan ge oss oro och rädsla. Låt oss inte bli för hårda mot oss själva dock. Ingen tar medvetet dåliga beslut inför framtiden, men man kan inte förutse allt och ibland blir inte resultatet som man önskat helt enkelt.

Glöm inte!

Nyckeln till att flyta ovanpå dessa energier är, som jag skrev ovan, att praktisera så mycket positivt tänkande som bara är möjligt. Lägg inte ned tid på att skriva, prata eller fundera över dåliga saker. Skriv inlägg om skönhet, glädje och vackra relationer. Skiftet när man väljer den positiva tankens väg är energimässigt gigantiskt. Låt oss tänka så glatt vi bara kan alltså!

Som alltid finner ni här på bloggen onsdagen den 25 november mer information om vilket livsområde som fullmånen påverkar för respektive stjärntecken.

Självförtroendedipp eller förvirring

På söndagen den 29 november är det dags för Solen att också dras med av Saturnus och Neptunus kvadratur. Solen kommer då befinna sig i konjunktion med Saturnus (då 7 grader i Skyttens resp Fiskarnas tecken) och därmed också bilda kvadratur med Neptunus. Förvirring kan råda, Neptunus är känd för att dölja sanningen. Solen är en varm planet och Saturnus kall. Solen associeras ofta med vårt självförtroende och med Saturnus bistra humör så kan självförtroendet få sig en dipp. Undvik att nå ut till nya kontakter. Risken är att meddelandet inte går fram eller att man framstår som vacklande eller icke-övertygande.

Ja, det är en ansträngd vecka på stjärnhimlen men vi får försöka hålla oss så positiva som det bara går i dessa tider av utmaningar.

Jag önskar er allt gott!

Kramar och glad vecka,

Helena

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00