Årshoroskop 2016: VATTUMANNEN

Övergripande tendenser

Jupiter befinner sig under årets första dryga åtta månader i ditt åttonde hus. Detta tyder på att du har fina möjligheter när det gäller att utvecklas som person. Det åttonde huset styr djup, personlig transformation och när Jupiter ger det all sin uppmärksamhet är intressena mer inåtvända och personliga än annars. Det tyder också på god tur när det gäller ämnen som rör gemensam ekonomi, arv, gåvor och skatter.

Saturnus, himlavalvets stränge magister, ser till att relationen du har till dina vänner utsätts för prövningar. Hela saken går ut på att rensa ut de som inte duger. Du kommer fortfarande ha vänner kvar efter att Saturnus gjort sitt, skillnaden är bara att de kommer vara vänner som verkligen lever upp till dina krav och förväntningar.

Tack vare att Uranus, din egen styrare, fortsatt befinner sig i ditt tredje tecken så är ditt intresse för allt som har att göra med nyhetsflöden, information, skrivande, talande och mental aktivitet av högsta intresse för dig personligen. Detta kommer hålla i sig även detta år. Att studera, föreläsa eller ge sig på att skriva en bok är absolut helt rätt för dig under 2016! Du har troligen funderat på det redan innan, om du inte redan satte fart förra året vill säga.

KärlekVattumannens kärleksliv kommer få se två större prövningar under år 2016. Det handlar om två solförmörkelser som, precis som Saturnus arbete, syftar till att skaka om sådant som inte fungerar och sålla bort det som inte är värt att behålla. Om en relation tar slut kanske det är för att den ena av parterna i hemlighet önskat just detta sedan en längre tid. Förmörkelsen är bara den händelse som ser till att bollen sätts i rullning, kanske genom att avslöja tidigare dold information. Men relationer behöver inte alls ta slut i samband med en förmörkelse.

Istället är det ett mycket troligt scenario att man inom relationen uppmärksammar fel som kräver någon form av åtgärd. Tar man då hand om dem kan problemen avstyras och relationen räddas. Men om inte… ja, du förstår. Förmörkelserna kommer äga rum i början på mars respektive i början på september.

Arbete och pengar

Med turplaneten Jupiter i ditt åttonde hus tyder det på att pengar kan komma till dig via arv, gåvor eller folk som tror på dig och väljer att investera i dig och dina idéer. Se över din skatteplanering- det kan finnas pengar att spara här som gör stor skillnad för din ekonomi. Banklån brukar lättare bli beviljade med Jupiter i det åttonde huset och alla typer av kreativa projekt tenderar också att ge mer vinstpotential. Din inställning till din karriär tycks ha tonats ned en aning och det leder, lustigt nog, till att flera oväntade chanser kan dyka upp. Anta en utmaning eller låt det vara, gör det som du känner för helt enkelt. Rent generellt kommer du nog minnas 2016 som ett år som det hände stora, viktiga förändringar i ditt ekonomiska liv.