Årshoroskop 2016: FISKARNA

Övergripande tendenser

Det mest andliga av alla stjärntecken, det är du, kära Fisk! Med Neptunus, din styrare, i ditt eget tecken är det som om du har antenner på huvudet! Sanndrömmar, förnimmelser och andliga insikter är lika vardagliga för dig som kaffe och te till frukost. På ett personligt plan pågår en form av andlig rening av dig och hur du lever. Kanske har du fått väldigt starka känslor för vad du bör ge din kropp och vilka livsmedel som din kropp behöver. Kanske känner du också instinktivt vilka olika typer av mat som du absolut inte ska äta, för att sedan få detta bekräftat i tidningsartiklar och specialprogram på tv.  Nästan lite spöklikt, eller hur?

Två förmörkelser kommer också att testa hur du ser på dig själv och vad du vill visa upp för omvärlden. Personliga make-overs kan mycket möjligt stå på Fiskarnas agenda i början på våren, resp början av hösten. Antingen du ändrar frisyr, förändrar din vikt eller ser till att stå upp för dina åsikter så är det som du visar upp en ny profil för resten av världen.

Ekonomin ser lite gungig ut men tack vare turplaneten Jupiters inträde i ditt åttonde hus, i september 2016, kan pengar, krediter och pengar från andra komma dig till godo under årets sista tre, fyra månader. Alla former av bidrag, underhåll, lån och kommissionslön ger dig mer att röra dig med. Pengar kan även komma via arv och gåvor.

Kärlek

Fiskarnas kärleks- och sociala liv är det som blomstrar sedan augusti 2015. För de som är singlar är det mycket möjligt att tiden from augusti 2015- september 2016 leder till att du träffar en fantastisk partner och kanske också gifter dig eller inleder en äktenskapsliknande relation i en väldig fart. För de som redan befinner sig i fasta relationer visar Jupiters närvaro i ditt sjunde hus, ditt kärleks- och sociala livs-hus,  att det kan bli mer bjudningar, kalas och event än vanligt att besöka med din partner.

Jupiter är din karriärplanet och när han besöker ditt kärleksliv betyder det att alla former av chefer, personer i tunga positioner och med stor erfarenhet och visdom, är personligheter som attraherar dig. Som om du automatiskt valde VIP-zonen som din dejtscen.

Merkurius är din kärleksplanet och han kommer under 2016 att bege sig ned i lågenergiläge fyra gånger. Det innebär att du under fyra perioder under året kommer fundera fram och tillbaka en hel del gällande kärlekslivet. Det är som om du stannar upp för att försäkra dig om att allt är precis som du vill ha det i kärlekslivet innan du fortsätter framåt.

Arbete och pengar

Ditt ekonomiska år kommer bjuda dig på en hel del berg-och-dalbanor. Under april- juni tycks du hamna i någon form av osäkerhet kring hur du ska hantera din ekonomi och du funderar nog både en och trehundra vändor innan du äntligen når en viss klarhet. Uranus råder dig till att våga tänka i helt nya banor gällande sättet du hanterar och planerar för din ekonomi. Det kan kännas en aning svettigt första kanske men kan sedan visa sig vara det bästa du någonsin gjort. Under sommaren dock- ligg lågt med stora inköp eller ekonomiska åtaganden.

En anledning till denna turbulens inom ekonomin är att två solförmörkelser sätter fart på snabba, överraskande händelser, gällande din ekonomi i början på mars och sedan, igen, i början på september. Se till att ha en buffert för oförutsedda utgifter om du kan, det kan kännas tryggt i tider av ekonomisk stress.

Rent karriärsmässigt har du fina chanser till att nå framgång men inte utan att du får arbeta väldigt hårt för mödan. Det handlar om att åta dig mer ansvar och praktisera mer disciplin än vanligt. Denna trend startade redan i december 2014 och håller i sig t o m december 2017. Ju mer du använder dig av internet och tekniska lösningar och system, desto större chans till framgång, säger himlens stjärnor.