Årshoroskop 2016: OXEN

Övergripande tendenser

Oxarna har under senare år haft strikte Saturnus på besök i sitt kärlekshus och samtidigt genomgått en sorts spirituell resa gällande ekonomi och syftet med arbetet. Det har varit krävande år då många Oxar tvingats ge upp kärleken och skriva under skilsmässohandlingar alternativt fått arbeta mycket hårt för att hålla ihop äktenskap och/eller kärleksrelationer. Prövningarna tog slut under hösten 2015 och när 2016 gryr är det med gladare kärlekstoner.

Uranus, planeten som älskar snabba överraskningar och nytänkande, är Oxens karriärplanet. Han befinner sig just nu i Oxens tolfte hus. Där har han redan varit i några år så Oxen börjar vid det här laget bli van vid att ifrågasätta det djupare syftet med arbetet. Ger det du gör något värdefullt tillbaka till mänskligheten eller bara till ditt bankkonto? Oxen vill tjäna pengar, och gärna mycket, men bara om det samtidigt fyller några högre, gott syfte. Det är också, alternativt, möjligt att Oxen startar någon form av spirituell karriär. Medialitet, astrologi och självhjälp är heta ämnen på Oxens intresselista just nu. Lite i skymundan kan Oxen ha odlat dessa intressen sedan flera år tillbaka. Kurser och böcker inom det spirituella är lika lockande som smällkarameller för Oxarna.

Turplaneten Jupiter kommer att tillbringa de första åtta månaderna i Oxarnas femte hus. Kärleksaffärer, kreativa projekt, barn och nöjen regerar. Jupiter flyttade in här redan i augusti 2015 och manar på Oxen att njuta mer av livet. Fertiliteten är högre än vanligt vilket gör att året augusti 2015- september 2016 kan klassas som ett ”föda-barn-år” för Oxarna. Om de inte föder kreativa projekt såsom böcker eller filmmanus vill säga. Under detta Jupiterår (augusti 2015-september 2016) kommer Oxarna också att resa mer än vanligt. Att njuta är prioritet nummer ett med Jupiter i det femte huset. Eftersom Jupiter också befinner sig i renlevnadstecknet Jungfrun är det mycket möjligt att resor som gynnar hälsa och detox känns mer rätt än vanligt.

Från och med hösten 2016 blir Oxen mer nyttig och arbetssam igen. Jupiter passerar då in i ditt sjätte hus och nu vill du arbeta mer än någonsin. Och erbjudanden om nya arbetsmöjligheter samt löneförhöjning kommer inte att låta vänta på sig heller. Under årets sista tre månader kommer du också att välja att fokusera mer än vanligt på din hälsa. Om du tampats med hälsoproblem kan Jupiters passage genom ditt sjätte hus hjälpa dig att finna en fantastisk läkare eller, varför inte, en alternativ terapeut.

KärlekVisst har det lättat i kärlekslivet sedan tidig höst 2015? Jupiter började ge dig tur i kärlek och Saturnus lämnade dig ifred kring augusti/september 2015. Puh! Vilka år det har varit 2013-2014! Nu kan du välförtjänt njuta av en ny kärleksera. Många av er har nyligen lämnat stora, viktiga relationer bakom er och du kan möta året 2016 med en helt ny partner. Eller på helt nya villkor med den partner som du levt med genom prövningarnas tid de senaste åren. När man får delta i Saturnus träningsläger i kärlek kan man känna sig rätt slak men det goda är att när perioden väl är över så har man blivit så luttrad att man på ren magkänsla och utan rädsla går vidare mot nya kärleksbeslut. Det fina med Saturnus är också att han hjälpt till med att reda ut vad som inte fungerade. Även om ditt hjärta vägrade se det, kan du nog mycket snart kanske nicka och sända Saturnus en tacksam tanke i alla fall. Det som väntar är bättre för dig. Efter så mycket prövning i kärleken är det bästa Oxarna kan göra nu att bara njuta. Stressa inte fram i en ny relation eller ens i den relation som överlevt denna tuffa period. Nu behövs vila och återhämtning. Pluto, din kärleksplanet, befinner sig i Stenbockens tecken och du är mycket praktisk och konservativ i din syn på kärleken.

Stenbocken är försiktig och så kommer även du vara. Små steg, leder till höga höjder och är man med i varje steg klarar man sig till toppen utan att ramla. Du förstår tillvägagångssättet, va?

Generellt kan sägas att Oxar som är singlar är speciellt attraherade av utlänningar/personer som lever i utlandet samt sådana som på något sätt besitter hög kunskap. En lärare, en rådgivare eller t o m en astrolog eller ett spirituellt medium kan kännas som hett villebråd för dig.

Arbete och pengar

Dags att låna pengar, för att göra pengar? Under årets första åtta månader är Oxarna på spekulativt humör. Att investera i fastigheter och få snabb avkastning är gynnat, likaså att få ekonomin att växa via ärenden som har att göra med skatteplanering och testamenten, gåvor och arv. Satsa på att våga investera under månaderna fram t o m september. Därefter och under 2016 års sista tre månader är det hederligt arbete som ger mer pengar på ditt konto. Med din karriärplanet, Uranus, så intresserade i det högre goda kan alla former av arbeten som syftar till att hjälpa mer behövande, ge dig mer på ditt konto. Starta en välgörenhetsorganisation eller söka jobb i ett nätverk som hjälper barn, flyktingar eller djur? Från och med hösten 2016 har du också fina möjligheter att få ett extraarbete som ger dig mer pengar. Oxarna tycker alltid om att samla på hög och efter ett starkt socialt och nöjesfyllt år kan det vara dags att fylla igen de hål som kanske uppstod i din ekonomi när du var ute och roade dig.