Årshoroskop 2016: TVILLINGARNA

Övergripande tendenser

I augusti 2015 flyttade turplaneten Jupiter in i ditt fjärde hus som styr över hemmet och familjen. Han kommer befinna sig där t o m i september 2016. Ett klassiskt tecken på att familjen växer via barnafödslar eller giftermål och/eller att man satsar på ett nytt, bättre boende. Omfattande renoveringar för att skapa ett hem som känns som nytt och finare är likaså mycket möjligt med Jupiter i denna position.

Saturnus, stjärnhimlens strikte magister, befinner sig i ditt sjunde hus. Här finner man ditt kärleksliv men också relationer man har t ex med en affärspartner. Saturnus kommer tukta dig inom detta område de närmaste två åren. Endast de som har verklig potential inför framtiden kommer står enade kvar i december 2017. Tester av kärlek och relationer står på agendan alltså.

Året 2016 för med sig flera perioder av beslutstagande då du kanske inte riktigt vet vilket ben du ska stå på. I sådana stunder ska du minnas att inte ta förhastade beslut. Stå still och ge dig själv tid om du tvivlar över beslut.  Anledningen är att din styrare, Merkurius, kommer befinna sig i lågenergiläge, så kallad retrograd, hela fyra gånger under 2016. En alldeles utmärkt tid för att odla tålamod och skapa sig en överblick över det som varit och är, snarare än att klampa rakt in i nya beslut och avtal.

KärlekTvillingarnas kärleksliv ser tufft ut i år. Med Saturnus i äktenskapshuset får sig alla dina viktiga relationer, inklusive ditt kärleksliv, en rejäl utmaning. Endast de bästa för dig, kommer att klara resan. Det kan vara en tröst att ha med sig om det känns segt. Därmed inte sagt att Tvillingarna komma separera hela bunten, nej, kärleken kan blomstra också men Saturnus kommer se till att ge dig och din partner utmaningar. Ett exempel kan vara att du och din kärlek kanske måste arbeta skilda tider på dygnet och därför inte ser varandra lika mycket som ni brukar och på ett sätt känner er isolerade ifrån varandra.

Eller så är din kärlek en man/kvinna från en helt annan kultur (Jupiter är Tvillingarnas kärleksplanet och han älskar allt som är exotiskt, utländskt och annorlunda än det vi själva är uppväxta med) vilket ger utmaningar i form av att båda du och din kärlek ska nå en balans, i det land ni bor och med ett fungerande umgänge. Med kärleksplaneten Jupiter i den mycket petige och ibland väldigt kritiske Jungfruns tecken kan små detaljer bli avgörande för kärlekslyckan. Avhåll er från att kritisera för mycket i kärlek. Se det positiva och försök hålla siktet inställt på övergripande mål istället för hur dagliga rutiner om kök, disk och tvätt bör hanteras. Singlar hittar kärleken i närheten av sin bostad och din egen familj kan vara den som introducerar dig till Herr/Fröken Rätt.

I september ändras vibrationer i kärleken. Då flyttar Jupiter vidare in i Vågens tecken och väger upp för Saturnus bistra stämning. Äntligen känns det som om glädje och nöjen släpps in i kärlekslivet igen. Kul fester, resor och, högst troligt, en graviditet står på agendan. Dessa goda energier håller i sig i ett helt år framöver, t o m hösten 2017. Singlar hittar kärleken på sköna resor, events, konserter och teatrar. Stadgade par roar sig mer tillsammans. Njut, kära Tvilling, kärleken får flyt som du kanske känner igen från år 2004/2005!

Arbete och pengarTvillingarna har två större händelser att vänta under 2016 som starkt kommer påverka deras karriär och ekonomi. Det handlar om månförmörkelser. Tvillingarnas ekonomiska planet är månen så alla nymånar och fullmånar får en effekt på ekonomin för er. Vid förmörkelser, som är som superuppblåsta fullmånar i sin energi, väntar större beslut och nya tag än vanligt. Dessa två förmörkelser äger rum i ditt karriärhus så det råder ingen tvekan om att långsiktiga ambitioner och förändringar i din karriär väntar.

Den första förmörkelsen äger rum i början på mars och den andra i mitten av september. Den planet som styr Tvillingarnas dagliga jobbrutiner är Pluto. Pluto älskar förnyelse, rening och att riva ner för att bygga upp nytt. Detta kan ske både t ex så att man arbetar med att rusta upp byggnader, ger kosmetiska behandlingar som förnyar utseendet eller ger råd som motivationscoach eller hälsoexpert. Med fantasifulle artisten Neptunus i Tvillingarnas karriärhus kan Tvillingarna även tänkas arbeta med eller för skådespelare, musiker eller personligheter förknippade med underhållningsindustrin. Var hamnar just du? Svaret är: Där du mest känner dig spirituellt på rätt plats. Behovet av att vara i samklang med din inre, spirituella sida är mycket stort när det gäller din karriär i år.