I bästsäljande tider- Type & Tells fantastiska erbjudande!

Solen befinner sig i bästsäljarens tecken, Skytten. Även Tvillingarna är förknippade med skrivande och författande. Tvillingarna styr över det lokala, tredje huset och Skytten över det nionde, världsliga huset. Med Solen i det stortänkande och starkt optimistiska tecknet, Skytten, är det en ypperlig tid att göra något åt sin dröm att publicera sin egen bok.

Efter att i många år ha drömt om att skriva och få mina manus antagna av förlag, beslutade jag för några år sedan att ta saken i egna händer och självpublicera på Amazon. Det gav mig enormt mycket i gengäld: andra författare var intresserade av tekniken och hur jag gjort, tidningsskribenter tyckte det var en rolig nyhet och ville skriva om saken och jag själv hade hur kul som helst! Känslan att kunna publicera och själv bestämma gav mig en frihetskänsla som var underbar. Processen att sätta boken, skapa omslag och anlita redigeringstjänster var oerhört spännande.

Sedan jag startade på egen hand har det hänt mycket gällande självpubliceringstjänster och jag har hållit ögonen på allt som har doftat spännande här hemma i Sverige. Bonniers Type & Tell är något intressant på spåren och jag tror att det kommer vara självpubliceringstjänsten att räkna med i Sverige. Men detta är självklart en fråga som handlar om tycke och smak också.

Type & Tell har just nu ett fantastiskt erbjudande som gäller för hela december: halva priset för att publicera sin bok. Om jag hade suttit med ett manus som jag tror på och bara väntat, väntat och väntat, hade jag gjort slag i saken direkt. Ut med verket! Läsarna bryr sig inte om vem som är utgivare, det bryr sig om att det finns en bok att läsa. Ni kan läsa mer om Type & Tell och hur man skapar ett konto HÄR.

Våga ta det här steget, man vet inte var det kan sluta. För min del blev det på Amelia, med två bokförlag i ryggen och en egen horoskopsida. Börja med passionen och resten följer med precis som det är menat!

Glad söndag till er alla!

Kramar

Helena

PS Och nej, jag är inte sponsrad av Type & Tell- detta är bara ett av de ämnen som ligger mig allra varmast om hjärtat.

 1. Med tanke på att Type and Tell publicerat totalt 14 böcker på tre månader kan man knappast säga att de är en ”tjänst att räkna med”. Av dessa 14 är 5 e-böcker av den tryckta upplagan, så dessa räknas inte som separata titlar.

  Av dessa titlar är minst 3 sådana som gjort som visningsböcker och inte av en riktig kund.

  Källa:
  http://www.adlibris.com/se/sok?q=type+and+tell&pn=2&ps=10&filter=publisher%3atype+and+tell

  Det ger 6-7 böcker publicerade på 3 månader. Oavsett om det är en ny tjänst eller inte måste det ses som ett totalfiasko, det är ju trots allt Bonniers vi pratar om med alla sina kanaler och löften till drömmande författare

  Anledningarna är många men de två största är dels att tjänsten är dyr, mycket dyrare än konkurrenterna (Varför ta 20% kommission på försäljning när konkurrenterna bara tar 10%?) men också för att den är fullständigt användarovänlig. Efter mer än tre månader har de fortfarande inte lämnat beta-stadiet, det har faktiskt inte hänt något alls på tre månader.

  Varför använda Type and Tell? Det är endast för de som drömmer om att Bonniers ska lägga märke till deras böcker och den mikroskopiska chansen att de ska bli utgivna av Bonniers på kontrakt.

  1. Hej Malin!
   Tack för ditt långa och utförliga svar! Precis som jag skriver i inlägget så handlar det om tycke och smak.
   Min dröm var att få släppas innanför Bonniers dörrar. I alla mina manusrelaterade kontakter med något av Bonnierföretagen har de stått ut som ett trevlig bolag med härlig stämning mellan medarbetarna. Och varför inte vilja arbeta med ett sådant?

   Du har rätt, jag tror på Bonniers Type & Tell extremt mycket. Varför? För att de har varit hyggliga och tillmötesgående och inbjudit alla användare till att delta vid mingel och brainstormmöte. Jag har känt att det varit ett företag som är öppet för tankar, förslag och idéer och som verkligen arbetar för att uppfylla användarnas önskemål. För mig har det känts rätt. Jag tror också att det är många registrerarde hos Type & Tell som sitter på manus som de vill släppa till världen efter mycket noggrant arbete. Processen med att få till det rätt med omslag korrläsning m m tar ju upp till ett år för andra förlag när man antas och jag tror att det är samma sak för dem som nu ligger i startgroparna med Type & Tell.
   Adlibris uppgifter stämmer när det gäller släppt material, men hur många som i detta nu arbetar med manus med Type & Tell vågar jag gissa på är långt fler till antalet.

   I slutändan ska man välja den tjänst som passar en bäst, det som känns rätt i magen. Där har vi alla olika preferenser och inget fel i det.

   Vad har du hittat som känns kalas för dig? Skriv gärna och berätta!

   Allt gott,
   Helena

   1. Nej jag har inget manus än som är värt att ge ut så du kan se mig som en kritisk observatör till alla dessa tjänster och deras gömda reklam (inte bara T&T). Jag har sedan September i år och antagligen tidigare sett dessa positiva ”spontana” inlägg på diverse webbplatser. Dessa inlägg är alldeles för tillrättalagda för att verkligen vara spontana och i förvånande många fall är de skrivna av folk som på något sätt är eller har varit kopplade till Bonniers.

    Amelia som du skriver på ÄGS ju av Bonniers, vilket drar ner trovärdigheten

    Det som dock sticker ut mest i mina ögon är att INGEN av dessa ”spontana” blogginlägg skriver om hur det är att använda verktyget utan endast om hur fantastiskt det verkar.

    Var är alla de lyckliga användarna som lovprisar verktyget lika mycket som till exempel du gör?

    Hur kan du tycka det är positivt att:

    1. Kommissionen per såld bok till T&T är 100% högre än om man säljer direkt genom Publit och Elib?

    2. Tryckkostnaden per bok även vid en större upplaga är minst 10% högre än om man trycker enstaka exemplar genom Publit? Det är 30-50% högre pris hos T&T än om man trycker en upplaga på till exempel 100 styck än om man trycker på fristående tryckeri.

    3. Du blir inte antagen av Bonniers för du duger inte för dem, men är välkommen att betala pengar för att ge ut din bok genom en tjänst som inte på något sätt framgår som en Bonniersbok?

    Men visst, personalen är säkert jättetrevlig men att betala mycket mer till dem bara för att de är trevliga och minska min redan väldigt lilla royalty, det känns inte motiverat.

    Fast du säljer kanske inte din bok för att tjäna pengar?

    1. Hej igen Malin,
     Om det är någonting jag har lärt mig under åren som självpublicerad så är det att inställning att man i första hand ska tjäna pengar, är helt fel. Men börjar man med passion och glädjen i att bara få se sin bok som möjlig för någon annan att köpa så kan så mycket mer hända. Precis så var det för mig.

     Jag har gett bort mina böcker gratis för att sprida dem och känt lika stor glädje i det. I början av en skrivarkarriär kan det vara en toppengrej att ge bort sitt verk gratis.

     Jag har alltid under alla de år som jag bloggat om den skrivande världen lyft fram de tjänster eller hemsidor som jag har tyckt verkat intressanta. Varför beror kanske på i vilka kanaler jag sedan väljer att arbeta och sprida mina verk. Då kan dyrare visa sig bäst och gratis det mest lönsamma.

     Allt gott och lycka till med din bok!
     Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..