Årshoroskop 2016: LEJONET

Övergripande tendenser

Lejonen älskar att leka, roa sig, skapa, flirta och älska. Men vad nu? Sedan julen 2014 är det som om din glädje hållits tillbaka, som om någon tvingat dig att ta mer ansvar och större avstånd från ditt fria, roliga liv. Nej, det är ingen förbannelse eller annat trist. Det är Saturnus, den planet som styr dina dagliga rutiner och din hälsa, som flyttat in i ditt femte hus, alias rolighetshuset. Det finns två vägar att vandra med Saturnus i den här positionen: ruttna ihop och se livet från den glåmiga sidan eller se potentialen när det gäller att få ordning på kreativa projekt, hur du tar hand om barn, egna eller i din närhet, samt hur kärlekslivet kan piffas till efter ansträngningar. Många Lejon arbetar inom underhållningsindustrin: skådespelare, programpresentatörer, manusförfattare och artister. Vägen till framgång inom kreativa projekt är nu endast en och den kantas av orden struktur, planering och disciplin. Annars kommer Lejonen att köra i diket och få börja om från början. Ju mer du njuter av det du arbetar med (satsa på det du brinner för nu!) desto lättare och roligare kommer det bli att orka med Saturnus prövningar.

Jupiter lovar att bistå dig med pengar för det du gör. Sedan augusti 2015 befinner han sig i ditt ekonomiska hus. Nu har du en ekonomisk chans som du inte sett röken av sedan året 2003/2004. Dina ansträngningar kommer att ge ekonomisk utdelning och det kommer motivera dig rejält. Det du startade under året juli 2014- augusti 2015, är det som troligen ligger bakom din förbättrade ekonomi. Det ser kreativt ut och det ser också ut att vara kopplat till utlandet.

KärlekLejonen älskar ett kärleksdrama, eller många! Att få falla pladask för sin kärlek, precis på det där himlastormande sättet som i århundradets kärleksfilmer, är så klassiskt för ett Lejon.

Uranus, överraskningarnas planet, styr över Lejonets kärleksliv. Uranus är känd för att kasta fram oväntade händelser och skaka om alla förutsättningarna som om det vore en burk med lotter. Just nu befinner sig Uranus i ditt nionde hus. Lejonen är då djupt intresserade av tanken på en partner som kan lära dem något. Dessa personen kan vara allt ifrån universitetslärare till präster eller juridiska rådgivare. Personer som kommer från helt andra miljöer än du själv, lockar också. De besitter kunskaper om ett liv du inte känner till. Om du stöter på någon sådan kunnig, högre upplyst person eller känner kärlekens pilar träffa dig rakt i hjärtat när du befinner dig utomlands, tänk då efter: är detta rena galenskapen eller är det dags att bryta upp från det invanda och våga ännu en gång? Det kan bli spännande men också mycket riskabelt. Saturnus råder dig att noga tänka över saken innan du chansar.

Arbete och pengar

Du startar 2016 med fullt fokus på kreativa, barnrelaterade eller detta-brinner-jag-för-projekt. Dessa typer av arbeten kan ge dig mer på kontot i slutet av månaden. Anledningen är att Jupiter, som styr över ditt femte hus, där alla dessa områden finns, befinner sig i ditt ekonomiska hus.  Man får bara en sådan här chans att öka sina tillgångar en gång vart tolfte år så använd de första nio månaderna av 2016 väl. Det du äger och investerar i har goda möjligheter att föröka sig i värde på ett mycket tillfredsställande sätt!När Jupiter framemot hösten 2016 flyttar in i Vågens tecken vill han att du ska kommunicera, undervisa eller bli undervisad, samt resa mer i samband med dessa aktiviteter. Många Lejon kommer bänka sig på seminarier eller kurser/utbildningar både i hemlandet och utomlands. Det tredje huset, där Jupiter då kommer befinna sig är känt för att hantera alla typer av PR, kommunikation, försäljning samt lokala orter.

Jupiter är planeten som har mest stämplar i passet. Han symboliserar världen, det globala. De Lejon som har en produkt att sälja eller arbeta med kanske ser till att få den exporterad nu. Att vara ett Lejon i världen är helt rätt från och med hösten. Kodorden är alltså utland, PR, undervisning och kommunikation. Hösten 2016 blir fantastiskt för journalister, författare, försäljare, lärare och studenter.