Årshoroskop 2016: JUNGFRUN

Övergripande tendenser

När 2016 gryr befinner sig turplaneten Jupiter i ditt eget tecken. Han flyttade in redan i augusti 2015 och kommer ge dig en chans till att starta en ny väg i livet. Många Jungfrur kan, om de ser tillbaka på året augusti 2003- september 2004, troligen se en röd tråd när det gäller nystart. Nya arbeten, giftermål, barnafödande eller början på en ny karriär kan då långsamt, eller snabbt, ha börjat leta sig in i era liv. Jupiter kommer fortsatt att befinna sig i Jungfruns tecken under årets första nio månader. Använd den här tiden till att våga satsa på era drömmar och ni ska se att ni har lite mer tur och flöde än vanligt. När Jupiter lämnar Jungfruns tecken i september kommer han att gå vidare till Vågens tecken, vilket för Jungfrun betyder mer inkomster. Det är ett bra år det här Jungfrun! Använd dina möjligheter väl för sedan tar Jupiter hela 12 år på sig för att återkomma och ge dig samma chans till nystart.Saturnus befinner sig i Jungfruns fjärde hus. Det är en tid av utmaningar och prövningar gällande ditt hem, din familj och sättet du hanterar dina minnen från långt tillbaka, kanske så långt tillbaka som till din egen barndom. Saturnus flyttade in kring julen 2014 och sedan dess kan stämningen i hemmet ha blivit mer allvarsam. Det är plikter och strikta scheman som måste gå ihop för att få familjelivet att flyta på utan för stora problem. Saturnus är en fantastisk lärare när det gäller disciplin och ansvar så när han arbetat färdigt med den här delen av ditt liv kommer du troligen vara en luttrad mästare i att konsten att bära tre barn på en arm och sköta, hem och arbete med den andra. Saturnus representerar ofta en äldre, vis person, alternativt någon form av expert.

Det är därför mycket möjligt att en äldre person i din familj behöva extra stöd, vilket ger dig extra arbete. Eller, alternativt, kanske det är en riktig hemexpert som hjälper dig reda ut hur du bäst hanterar ordning och reda, städning och barnpassning för att klara alla dina husliga och familjära förpliktelser.

Med transformationsplaneten, Pluto, i ditt femte hus signalerar stjärnorna att allt som har att göra med kreativa projekt, relationen till barn (egna eller i din närhet) samt ditt kärleksliv, är under omvälvande förändringar. Det kommer inte hända över en natt för Pluto arbetar långsamt och under flera års tid med dig gällande de här områdena. Han satte igång redan år 2008. Öppna dig för att tänka nytt och annorlunda och du kan finna en fruktsam väg. Pluto styr över reproduktionsorganen vilket antyder att fertilitetsbehandlingar och kirurgiska ingrepp/kejsarsnitt i samband med barnaönskan/födande kan ha varit aktuellt för en del Jungfrur sedan 2008 och så även under 2016.

KärlekDet finns en viss risk för att Jungfrun vill sätta sig själv i främsta rummet. Jupiter i det första huset, det egocentriska huset, gör att vad du önskar, gör och drömmer om tycks vara det som du håller som viktigast. I ett kärleksförhållande kan detta innebära vissa problem. Försök att minnas att det krävs engagemang från två håll om kärleken ska vara lycklig, även om du har drömmar som pockar på din uppmärksamhet och blåser upp ditt självförtroende. Din kärleksplanet är drömska Neptunus. Detta antyder att du med lätthet kan sätta din kärlek på en marmorpiedestal och ignorera din familjs kommentarer om att verkligheten kanske inte är exakt lika rosa som du ser den ut. Jungfrur som är singlar kan egenhändigt ha drömt ihop en drömpartner som kan bli lite tuff att få tag på i verkliga livet. Singel eller i ett fast förhållande, ditt kärleksliv mår bäst när du sänker kraven en aning.

Fråga dig själv om du skulle kunna leva upp till allt det du önskar dig av din partner. Om svaret är nej, vet du att du har gått lite för långt. Låter allt det här trist och föga inspirerande? Inte då, det finns en alldeles utmärkt möjlighet att finna sin drömkärlek med Neptunus här! Hela tricket är att mogna genom ödmjukhet. När lärdomen om vad man själv kan ge i kärlek, sjunkit in, är Jungfrun redo att möta sin dröm. Sin andra hälft. Detsamma gäller för de som redan befinner sig i ett förhållande, skillnaden är då bara att förhållandet utvecklas på det här sättet allt eftersom tiden går. Det du ger kommer tillbaka till dig.

Två förmörkelser kommer att föra med sig stora händelser, i mars och i september, som leder till viktiga förändringar i Jungfruns kärleksliv under 2016. I slutet av året kan mycket ha förändrats i hur du ser på ditt kärleksliv och din relation.

Arbete och pengar

Jungfrun lever troligen lite bättre och ”rikare” än vanligt sedan i augusti 2015. Anledningen stavas Jupiter i ditt första hus. Jupiter kanske inte bringar dig mer pengar men ger dig chansen att få vara med och leva en livsstil som gör att du utåt sett ser ut att ha fått ett nytt liv. Kanske bjuder vänner dig på goda middagar, gåvor ges dig i form av fina kläder eller smycken och kanske bjuds du in på roliga event via jobbet eller nätverk. Hela grundtonen gör att det ser ut som om du lever ett liv som kostar mer än det du tidigare levde. Jupiter kan också ha gett dig mer pengar i form av inkomster eller värdeökningar, även om jag tror att du har mer att vänta av den varan from september 2016.Det ekonomiskt roliga börjar alltså på allvar under hösten 2016. Då kan dina inkomster komma till dig via nära bekanta, din familj och din partner.

Om du inte vet vad du ska satsa på rent arbetsmässigt kan områden som inredning, medling, skönhetsindustrin och juridik vara värda att titta närmare på.

Generellt är 2016 ett gott ekonomiskt år som hänger samman med att din ekonomiska planet kommer sätta fart och återkommande se till att inga detaljer missas på din väg mot framgång. Bli dock inte förvånad om du kommer på dig själv med att fler än en gång tänka igenom om du helt ska ändra yrkesväg. Din karriärplanet kommer befinna sig i ett lågenergiläge hela fyra gånger under 2016, något som antyder att du tänker över vad du har åstadkommit hittills och sedan utvärderar om det finns bättre, alternativa vägar.