Årshoroskop 2016: VÅGEN

Övergripande tendenser

Disciplinens mästare, Saturnus, befinner sig i Vågens tredje hus sedan julen 2014. Med undantag för sommaren 2015 har han börjat arbeta med dig för att du ska luttras när det gäller ansvar och ordning i allt du gör som innefattar informationsflöden. Antingen du studerar, skriver, föreläser, bloggar eller på annat sätt ser till att information om produkter och tjänster rör på sig i sociala medier så kommer du att få en överkurs i konsten att bita ihop och ”bara arbeta på”. Det behöver inte vara tråkigt alls att ha fått så mycket ansvar men det kräver sin seriösa insats för att ta hand om situationen. Typexemplet är att du har fått en utmärkt chans att studera ett ämne som du verkligen tycker om, men kursen är tuffare än du trodde och du får tacka nej till mycket roligt privat för att klara av att fullfölja utbildningen. Eller är du en bloggare med ett superfölje som kräver personliga svar på sina kommentarer? Saturnus kommer fortsätta arbeta med dig inom detta område ända fram till och med innan julen 2017. Kämpa på och gör ditt bästa så kommer resan blir lättast möjliga.Turplaneten Jupiter befinner sig i ditt tolfte hus. Fram till och med den 10 september 2016 arbetar Jupiter med att stärka dig, i det dolda. Det tolfte huset kan innebära att man tar hand om en fysisk åkomma som behöver sjukhusvård, såsom en operation. Det kan också vara så att du får en utmärkt chans att läka gamla sår och minnen. Ta din själsliga hälsa på allvar under årets första åtta månader. När Jupiter flyttar in i ditt första hus, den 10 september, är det för första gången på 12 år. Du ska då vara lika tränad och förberedd som en superstjärna inför en världspremiär. Det är ditt stora år, kära Våg.

Ditt år för att stå i rampljuset och presentera din nya profil för världen. Väljer du en ny yrkesbana, bildar familj eller gifter om dig? Bara du vet inom vilket område du startar om. Jämför gärna med vad du startade under året september 2003- oktober 2004. Kanske ser du en liknande tendens till nystart nu. Resultatet av Jupiter i det första huset brukar vara att något man gör leder till att omvärlden för alltid får en ny bild av en. Som om man levererade en helt ny titel till sitt ansikte. Det kan vara både gällande det privata (bli mamma, fru eller singel igen) eller gällande arbete (välja ny bana, bli färdigutbildad). Ett mycket spännande år väntar så använd de första månaderna av året till att förbereda lanseringen av din nya image. I september trycker du sedan gasen i botten och träder fram i strålkastarljuset som den nya stjärnan. Du får bara drygt 13 månader på dig i rampljuset vart tolfte år så gör ditt bästa för att förbereda dig och för att sedan använda året fram t o m hösten 2017 till max!

KärlekPluto, transformationsmästaren, befinner sig i ditt hus som styr över hemmet och familjen. Han har redan varit där och rört runt i flera år (sedan 2008). Skilsmässor kan ha hänt, helt oväntat. Flyttar och känslostämningar kan tyckas ha balanserat som på en knivsegg. Pluto levererar gärna en känsla av att man får riva ned allt man har byggt upp, för att sedan bygga upp något helt nytt. Eftersom Pluto rör sig långsamt över himlavalvet är det lättare att se resultatet av hans inverkan, över tid. Pluto kommer fortsätta att rena familjelivet genom att riva ned, ta bort och föreslå total förvandling. Minsta lilla flaga i minnen från förr, relationer och problem i det fysiska hemmet, lockas fram i ljuset för att sedan förgöras.

Allt ska fram och upp till bedömning. En partner som kikar åt ett annat håll, elimineras, ett hem som står på osäker grund kanske måste rivas och byggas upp igen och familjerelationer där oenighet föreligger (särskilt med kvinnor eller mödrar) bringas till sin spets. Låter lätt svettigt, men i allt detta finns en enorm potential till en riktig fågel Fenix-effekt. Ni vet, den nedtryckte som reser sig upp och briljerar på nytt. Det är en tröstande tanke om det känns motigt. Från stjärnornas sida är budskapet alltså kristallklart: vi vill ge dig något bättre än det du har, om du inte redan har det bästa.

Och vad är då ditt bästa i kärlek?

Svaret har Uranus. överraskningarnas och tillika din nöjes-och flirtplanet. Uranus befinner sig i ditt sjunde hus, där de seriösa kärleksrelationerna bor. Kombinationen med den nytänkande planeten och det sjunde huset signalerar att Vågen är mer än lockad av att bryta upp och tänka i helt nya banor. Flytta till utlandet eller långdistanspendla känns fullkomligt normalt. För den som är singel tyder detta på att en potentiell partner kan vara någon som verkligen står ut från mängden, jämfört med vad du någonsin tidigare hade kunnat tänka dig. Känslan som lockar är något som känns fritt. Att inleda en relation med Uranus i det sjunde huset kan betyda att Vågen faller för en mästare på nätverkande, teknologi eller sociala medier, alternativt någon form av expert inom sitt område, och att ni gifter er och blir lyckliga för alltid. Det kan också innebära att jakten på frihet leder till ett flertal relationer i rad. En rastlöshet i kärlekslivet som präglas av nyhetens behag. Bara du själv vet vad som är viktigast för dig, kära Våg. Trenden håller i sig under hela året.

Arbete och pengarUnder årets drygt första åtta månader är Vågen en mästare i att känna in i vilken korg man bör placera sina pengar och tillgångar.

Jupiter styr över Vågens spekulativa femte hus. Låt därför din intuition guida dig när ditt förstånd tagit slut. Det kan leda dig rätt gällande investeringar. Eftersom det tolfte huset styr över andlighet och övernaturligheter kan goda råd komma till dig när du mediterar eller kanske besöker ett medium eller andlig rådgivare. Våga lyssna till dessa råd.

Jupiter i ditt första hus från och med september kommer ge dig en livsstil som signalerar att du lever det goda livet. Utåt sett kan det mycket väl se ut som om du fått en tiofaldig löneökning: kläderna du bär är dyrare, resorna mer exotiska och bjudningar mer glamorösa och fulla av folk från de högre skikten i samhället. Att du sen fått kläderna gratis av en väninna, vunnit en resa eller bjudits in av företaget du arbetar för, är det som resten av världen kanske inte vet.

Vågen ekonomiska planet är Pluto. Eftersom han befinner sig i Vågens familj- och hemzon är pengar kopplade till arv, testamenten, gåvor och rena värdeökningar av fastigheter olika vägar till mer på kontot för Vågen. Pluto kan också ge dig tumme med investerare och banktjänstemän. Du har en god chans till att få en affärsängel, Kickstartersupport eller ett högre lånelöfte. Att satsa på hus och hem och tjänster kopplade till dessa områden, ger dig mer pengar. Inred, skapa produkter såsom tapeter, hemtjänstservice eller satsa på renovering eller fastighetsinvesteringar. Här ligger en fantastisk potential för vinst och bara väntar på dig, Vågen!