Årshoroskop 2016- Alla stjärntecken

Årshoroskop 2016 för alla stjärntecken! Glöm inte att läsa även för ditt ascendenttecken för en så personlig tolkning som möjligt.

Jag arbetar med detta inlägg i flera månader så om du tycker om det jag skriver skulle jag bli väldigt glad om du delade och gillade länken i sociala medier! Med lyckoplaneten Jupiter i Jungfruns tecken t o m september 2016, låter jag Jungfrun få agera bildsymbol för året.

Lyckligt 2016 till er alla!

Kramar

Helena

ÅRSHOROSKOP 2016-VÄDUREN

Övergripande tendenserDet har varit mycket upp-och-ner och stora förändringar för Vädurarna de senaste fem åren. Uranus, expert på oväntade händelser och dramatiska förändringar, befinner sig i Vädurens tecken. Han avser att stanna där ytterligare en tid. Det betyder att Vädurens förändringar inte är över. Den goda nyheten är att du nu står stadigt även om det blåser storm kring dig. Att slå dig fri, rent psykiskt och att klippa av band med sådant som höll dig fast, kanske ända sedan barnsben, är något som du fått gå överkurs i. Jag tror inte att någon i din närhet längre förvånas över dina beslut.

De har blivit så vana vid att du kan rycka upp en hel grund för att lägga en ny någon annanstans istället.

Jupiter befinner sig vid årsskiftet 2015/2016 i ditt sjätte hus. Arbete, dagliga rutiner och din hälsa är i fokus under årets första nio månader. Bli inte förvånad över om din hälsa är något som du lägger stor vikt och tid vid. Du behöver det. Plutos placering i ditt tionde hus för långsiktiga planer indikerar att Väduren kanske behöver kirurgiskt hjälp om hälsan vacklat.

År 2016 års bästa nyhet är när lyckoplaneten Jupiter flyttar in i ditt kärlekshus i början på september. Ett klassiskt år för att vandra nedför altargången eller finna en stor kärlek. Likaså lovar de sista fyra månaderna av året att vara fyllda med roliga, sociala evenemang.

Det är mycket möjligt att Väduren bestämmer sig för att studera, kanske för att det är dags att byta arbete efter många år i samma bransch. I sådana fall lovar Saturnus att hjälpa dig att få nya perspektiv men du måste vara beredd på att jobba hårt, väldigt hårt, för studierna du väljer ser ut att kräva mycket tid och disciplin av dig. Men sedan när ryggar Väduren för en utmaning?

KärlekDu har troligen bytt partner fler än en gång de senaste fem åren. Ditt behov av total personlig frihet har nog knuffat ut en och annan ur boet och äktenskap kan ha kraschat som en följd. Uranus i ditt tecken gör det inte direkt lätt för din kärlek att förutse ditt nästa drag. Tack och lov kommer Jupiter bistå dig i ditt kärleksliv. Vissa astrologer kallar Jupiter i det sjunde huset, alias kärlekshuset, för ett av de lyckligaste man kan få uppleva. Seriösa relationer och äktenskap är starkt gynnade under året som följer efter den 10 september.

Väduren kommer troligen att lugna ned sig och sluta experimentera med att bryta upp och inleda nytt. Jupiter älskar utlandet, utlänningar och de som praktisera någon form av tro eller besitter stor kunskap. Väduren kan mycket väl falla för en lärare eller utlänning under hösten 2016. Eller så möter du kärleken i utlandet. Det kommer vara en avgörande faktor för Väduren att du verkligen känner att ni är enade när det gäller synen på livet. Att din partner kan lära dig något kommer vara oerhört attraktivt för dig.

Arbete och pengar

Självständige Väduren litar först och främst till sig själv. Det kan vara bra i vissa lägen men när det gäller din ekonomi under 2016 gör du klokt i att slipa din förmåga att mingla och skapa sociala kontakter. De du känner kan öppna ekonomiska dörrar för dig och om du bestämmer dig för att ”ensam är stark” missar du kanske ekonomiska guldchanser.

Jupiter har hjälpt Väduren i arbetet sedan augusti 2015. Många av er kan ha fått precis det där jobbet eller chansen som ni drömt om i flera år. Löneförhöjningar var likaså på kartan.

Från och med den 10 september kommer det finnas utmärkta möjligheter för egenföretagande Vädurar att hitta en affärspartner att arbeta gemensamt med. Att slå samman ett företag med ett annat är likaså aktuellt och kan ge god förtjänst. Året sista tre månader ser mycket positiva ut för karriären. Ju mer du är beredd att resa i tjänsten alternativt att arbeta med utländska produkter eller företag, ju större potential till framgång har du.

ÅRSHOROSKOP 2016-OXEN

Övergripande tendenser

Oxarna har under senare år haft strikte Saturnus på besök i sitt kärlekshus och samtidigt genomgått en sorts spirituell resa gällande ekonomi och syftet med arbetet. Det har varit krävande år då många Oxar tvingats ge upp kärleken och skriva under skilsmässohandlingar alternativt fått arbeta mycket hårt för att hålla ihop äktenskap och/eller kärleksrelationer. Prövningarna tog slut under hösten 2015 och när 2016 gryr är det med gladare kärlekstoner.

Uranus, planeten som älskar snabba överraskningar och nytänkande, är Oxens karriärplanet. Han befinner sig just nu i Oxens tolfte hus. Där har han redan varit i några år så Oxen börjar vid det här laget bli van vid att ifrågasättet det djupare syftet med arbetet. Ger det du gör något värdefullt tillbaka till mänskligheten eller bara till ditt bankkonto? Oxen vill tjäna pengar, och gärna mycket, men bara om det samtidigt fyller några högre, gott syfte. Det är också, alternativt, möjligt att Oxen startar någon form av spirituell karriär. Medialitet, astrologi och självhjälp är heta ämnen på Oxens intresselista just nu. Lite i skymundan kan Oxen ha odlat dessa intressen sedan flera år tillbaka. Kurser och böcker inom det spirituella är lika lockande som smällkarameller för Oxarna.

Turplaneten Jupiter kommer att tillbringa de första åtta månaderna i Oxarnas femte hus. Kärleksaffärer, kreativa projekt, barn och nöjen regerar. Jupiter flyttade in här redan i augusti 2015 och manar på Oxen att njuta mer av livet. Fertiliteten är högre än vanligt vilket gör att året augusti 2015- september 2016 kan klassas som ett ”föda-barn-år” för Oxarna. Om de inte föder kreativa projekt såsom böcker eller filmmanus vill säga. Under detta Jupiterår (augusti 2015-september 2016) kommer Oxarna också att resa mer än vanligt. Att njuta är prioritet nummer ett med Jupiter i det femte huset. Eftersom Jupiter också befinner sig i renlevnadstecknet Jungfrun är det mycket möjligt att resor som gynnar hälsa och detox känns mer rätt än vanligt.Från och med hösten 2016 blir Oxen mer nyttig och arbetssam igen. Jupiter passerar då in i ditt sjätte hus och nu vill du arbeta mer än någonsin. Och erbjudanden om nya arbetsmöjligheter samt löneförhöjning kommer inte att låta vänta på sig heller. Under årets sista tre månader kommer du också att välja att fokusera mer än vanligt på din hälsa.

Om du tampats med hälsoproblem kan Jupiters passage genom ditt sjätte hus hjälpa dig att finna en fantastisk läkare eller, varför inte, en alternativ terapeut.

Kärlek

Visst har det lättat i kärlekslivet sedan tidig höst 2015? Jupiter började ge dig tur i kärlek och Saturnus lämnade dig ifred kring augusti/september 2015. Puh! Vilka år det har varit 2013-2014! Nu kan du välförtjänt njuta av en ny kärleksera. Många av er har nyligen lämnat stora, viktiga relationer bakom er och du kan möta året 2016 med en helt ny partner. Eller på helt nya villkor med den partner som du levt med genom prövningarnas tid de senaste åren. När man får delta i Saturnus träningsläger i kärlek kan man känna sig rätt slak men det goda är att när perioden väl är över så har man blivit så luttrad att man på ren magkänsla och utan rädsla går vidare mot nya kärleksbeslut. Det fina med Saturnus är också att han hjälpt till med att reda ut vad som inte fungerade. Även om ditt hjärta vägrade se det, kan du nog mycket snart kanske nicka och sända Saturnus en tacksam tanke i alla fall. Det som väntar är bättre för dig. Efter så mycket prövning i kärleken är det bästa Oxarna kan göra nu att bara njuta. Stressa inte fram i en ny relation eller ens i den relation som överlevt denna tuffa period. Nu behövs vila och återhämtning. Pluto, din kärleksplanet, befinner sig i Stenbockens tecken och du är mycket praktisk och konservativ i din syn på kärleken. Stenbocken är försiktig och så kommer även du vara. Små steg, leder till höga höjder och är man med i varje steg klarar man sig till toppen utan att ramla. Du förstår tillvägagångssättet, va?

Generellt kan sägas att Oxar som är singlar är speciellt attraherade av utlänningar/personer som lever i utlandet samt sådana som på något sätt besitter hög kunskap. En lärare, en rådgivare eller t o m en astrolog eller ett spirituellt medium kan kännas som hett villebråd för dig.

Arbete och pengar

Dags att låna pengar, för att göra pengar? Under årets första åtta månader är Oxarna på spekulativt humör. Att investera i fastigheter och få snabb avkastning är gynnat, likaså att få ekonomin att växa via ärenden som har att göra med skatteplanering och testamenten, gåvor och arv. Satsa på att våga investera under månaderna fram t o m september. Därefter och under 2016 års sista tre månader är det hederligt arbete som ger mer pengar på ditt konto. Med din karriärplanet, Uranus, så intresserade i det högre goda kan alla former av arbeten som syftar till att hjälpa mer behövande, ge dig mer på ditt konto. Starta en välgörenhetsorganisation eller söka jobb i ett nätverk som hjälper barn, flyktingar eller djur? Från och med hösten 2016 har du också fina möjligheter att få ett extraarbete som ger dig mer pengar. Oxarna tycker alltid om att samla på hög och efter ett starkt socialt och nöjesfyllt år kan det vara dags att fylla igen de hål som kanske uppstod i din ekonomi när du var ute och roade dig.

ÅRSHOROSKOP 2016-TVILLINGARNA

Övergripande tendenser

I augusti 2015 flyttade turplaneten Jupiter in i ditt fjärde hus som styr över hemmet och familjen. Han kommer befinna sig där t o m i september 2016. Ett klassiskt tecken på att familjen växer via barnafödslar eller giftermål och/eller att man satsar på ett nytt, bättre boende. Omfattande renoveringar för att skapa ett hem som känns som nytt och finare är likaså mycket möjligt med Jupiter i denna position.

Saturnus, stjärnhimlens strikte magister, befinner sig i ditt sjunde hus. Här finner man ditt kärleksliv men också relationer man har t ex med en affärspartner. Saturnus kommer tukta dig inom detta område de närmaste två åren. Endast de som har verklig potential inför framtiden kommer står enade kvar i december 2017. Tester av kärlek och relationer står på agendan alltså.

Året 2016 för med sig flera perioder av beslutstagande då du kanske inte riktigt vet vilket ben du ska stå på. I sådana stunder ska du minnas att inte ta förhastade beslut. Stå still och ge dig själv tid om du tvivlar över beslut.  Anledningen är att din styrare, Merkurius, kommer befinna sig i lågenergiläge, så kallad retrograd, hela fyra gånger under 2016. En alldeles utmärkt tid för att odla tålamod och skapa sig en överblick över det som varit och är, snarare än att klampa rakt in i nya beslut och avtal.

KärlekTvillingarnas kärleksliv ser tufft ut i år. Med Saturnus i äktenskapshuset får sig alla dina viktiga relationer, inklusive ditt kärleksliv, en rejäl utmaning. Endast de bästa för dig, kommer att klara resan. Det kan vara en tröst att ha med sig om det känns segt. Därmed inte sagt att Tvillingarna komma separera hela bunten, nej, kärleken kan blomstra också men Saturnus kommer se till att ge dig och din partner utmaningar. Ett exempel kan vara att du och din kärlek kanske måste arbeta skilda tider på dygnet och därför inte ser varandra lika mycket som ni brukar och på ett sätt känner er isolerade ifrån varandra. Eller så är din kärlek en man/kvinna från en helt annan kultur (Jupiter är Tvillingarnas kärleksplanet och han älskar allt som är exotiskt, utländskt och annorlunda än det vi själva är uppväxta med) vilket ger utmaningar i form av att båda du och din kärlek ska nå en balans, i det land ni bor och med ett fungerande umgänge. Med kärleksplaneten Jupiter i den mycket petige och ibland väldigt kritiske Jungfruns tecken kan små detaljer bli avgörande för kärlekslyckan. Avhåll er från att kritisera för mycket i kärlek. Se det positiva och försök hålla siktet inställt på övergripande mål istället för hur dagliga rutiner om kök, disk och tvätt bör hanteras.

Singlar hittar kärleken i närheten av sin bostad och din egen familj kan vara den som introducerar dig till Herr/Fröken Rätt.

I september ändras vibrationer i kärleken. Då flyttar Jupiter vidare in i Vågens tecken och väger upp för Saturnus bistra stämning. Äntligen känns det som om glädje och nöjen släpps in i kärlekslivet igen. Kul fester, resor och, högst troligt, en graviditet står på agendan. Dessa goda energier håller i sig i ett helt år framöver, t o m hösten 2017. Singlar hittar kärleken på sköna resor, events, konserter och teatrar. Stadgade par roar sig mer tillsammans. Njut, kära Tvilling, kärleken får flyt som du kanske känner igen från år 2004/2005!

Arbete och pengarTvillingarna har två större händelser att vänta under 2016 som starkt kommer påverka deras karriär och ekonomi. Det handlar om månförmörkelser. Tvillingarnas ekonomiska planet är månen så alla nymånar och fullmånar får en effekt på ekonomin för er. Vid förmörkelser, som är som superuppblåsta fullmånar i sin energi, väntar större beslut och nya tag än vanligt. Dessa två förmörkelser äger rum i ditt karriärhus så det råder ingen tvekan om att långsiktiga ambitioner och förändringar i din karriär väntar. Den första förmörkelsen äger rum i början på mars och den andra i mitten av september. Den planet som styr Tvillingarnas dagliga jobbrutiner är Pluto. Pluto älskar förnyelse, rening och att riva ner för att bygga upp nytt. Detta kan ske både t ex så att man arbetar med att rusta upp byggnader, ger kosmetiska behandlingar som förnyar utseendet eller ger råd som motivationscoach eller hälsoexpert. Med fantasifulle artisten Neptunus i Tvillingarnas karriärhus kan Tvillingarna även tänkas arbeta med eller för skådespelare, musiker eller personligheter förknippade med underhållningsindustrin. Var hamnar just du? Svaret är: Där du mest känner dig spirituellt på rätt plats. Behovet av att vara i samklang med din inre, spirituella sida är mycket stort när det gäller din karriär i år.

ÅRSHOROSKOP 2016-KRÄFTAN

Övergripande tendenser

Kräftan har besök av transformationsplaneten, Pluto, i sitt äktenskap- och partnerskapshus. Här gör Pluto allt för att rensa ut sådant som inte fungerat. Hans mål är att rensa bort och ersätta det som haltat med nya, bättre omständigheter. Om några år kommer Kräftorna att kunna titta tillbaka och se att deras affärsrelationer och kärleksliv kantats av många avslut och nystartsprocesser.

Kräftorna tar sin hälsa och sitt arbetsliv på största allvar. Det hela startade redan kring julen 2014. Nu är disciplin och ordning det enda som kan få ordning på vardagen och utmaningar i hälsan. Anledningen till denna allvarsamma attityd är den strikte planeten Saturnus besök i denna del av Kräftans horoskop. Han kommer att stanna t o m hösten 2017 så försök att arbeta med honom istället för att spjärna emot. Det kommer bli både lättare och ge ett mer positivt resultat i slutändan.

Turplaneten Jupiter befinner sig i Kräftans kommunikationszon. Nya, bättre sätt att resa är aktuella. En ny bil, ett uppgraderat pendlarkort eller nya dataprogram/datorer kanske införskaffas under årets första 8 månader.

Kärlek

Många kärleksrelationer har prövats under de senaste åren. Skilsmässor och separationer har varit en del av många Kräftors liv. Samtidigt finns goda chanser till nya kärleksmöjligheter. Saturnus, Kräftornas kärleksplanet, befinner sig i utåtriktade Skyttens tecken. Detta tyder på mycket folk i rörelse kring Kräftan. Och mycket folk ger onekligen fler möjligheter till att träffa kärleken. Saturnus i Skytten kommer presentera många Kräftor för utlänningar, kärleksmöjligheter i utlandet, professorer/lärare, präster, advokater och författare. Lärosäten och universitet men också platser där du tar hand om din hälsa, såsom gym/joggingspår eller läkarmottagning, är Kräftans bästa datingscen under 2016! Stadgade par mår bra av och vill troligen resa eller vidga vyerna med sin partner. Många Kräftor kommer inleda seriösa relationer under hösten, särskilt efter mitten av september.

Arbete och pengar

Kräftorna får två stora chanser till att styra upp sin ekonomi i år; en i mars och en i september. Då kommer händelser, om förändringar behövs, putta er framåt så att det inte finns något annat att göra än att tänka om.

Mycket goda inkomstchanser genom försäljning, marketing och undervisning/skrivande, finns under årets första drygt åtta månader. Arbetslösa Kräftor gör bäst i att söka arbete lokalt eller i grannskapet. Att be om hjälp via sociala medier eller annonsera i lokaltidningar kan öka chanserna att få napp.

Områden som gynnas lite extra nu är forskning inom någon form av nytänkande områden. Astrologi vore inte heller fel! Frilansare har en bra period. Testa gärna att arbeta via nätet. Från och med mitten av september är det helt rätt att arbeta hemifrån och att arbeta med eller via sin egen familj. Den egna familjen kan också ge goda karriärråd eller kontakter för de som söker arbete.

ÅRSHOROSKOP 2016-LEJONET

Övergripande tendenserLejonen älskar att leka, roa sig, skapa, flirta och älska. Men vad nu? Sedan julen 2014 är det som om din glädje hållits tillbaka, som om någon tvingat dig att ta mer ansvar och större avstånd från ditt fria, roliga liv. Nej, det är ingen förbannelse eller annat trist. Det är Saturnus, den planet som styr dina dagliga rutiner och din hälsa, som flyttat in i ditt femte hus, alias rolighetshuset. Det finns två vägar att vandra med Saturnus i den här positionen: ruttna ihop och se livet från den glåmiga sidan eller se potentialen när det gäller att få ordning på kreativa projekt, hur du tar hand om barn, egna eller i din närhet, samt hur kärlekslivet kan piffas till efter ansträngningar. Många Lejon arbetar inom underhållningsindustrin: skådespelare, programpresentatörer, manusförfattare och artister. Vägen till framgång inom kreativa projekt är nu endast en och den kantas av orden struktur, planering och disciplin. Annars kommer Lejonen att köra i diket och få börja om från början. Ju mer du njuter av det du arbetar med (satsa på det du brinner för nu!) desto lättare och roligare kommer det bli att orka med Saturnus prövningar.Jupiter lovar att bistå dig med pengar för det du gör. Sedan augusti 2015 befinner han sig i ditt ekonomiska hus. Nu har du en ekonomisk chans som du inte sett röken av sedan året 2003/2004. Dina ansträngningar kommer att ge ekonomisk utdelning och det kommer motivera dig rejält. Det du startade under året juli 2014- augusti 2015, är det som troligen ligger bakom din förbättrade ekonomi. Det ser kreativt ut och det ser också ut att vara kopplat till utlandet.

KärlekLejonen älskar ett kärleksdrama, eller många! Att få falla pladask för sin kärlek, precis på det där himlastormande sättet som i århundradets kärleksfilmer, är så klassiskt för ett Lejon. Uranus, överraskningarnas planet, styr över Lejonets kärleksliv. Uranus är känd för att kasta fram oväntade händelser och skaka om alla förutsättningarna som om det vore en burk med lotter. Just nu befinner sig Uranus i ditt nionde hus. Lejonen är då djupt intresserade av tanken på en partner som kan lära dem något. Dessa personen kan vara allt ifrån universitetslärare till präster eller juridiska rådgivare. Personer som kommer från helt andra miljöer än du själv, lockar också. De besitter kunskaper om ett liv du inte känner till. Om du stöter på någon sådan kunnig, högre upplyst person eller känner kärlekens pilar träffa dig rakt i hjärtat när du befinner dig utomlands, tänk då efter: är detta rena galenskapen eller är det dags att bryta upp från det invanda och våga ännu en gång? Det kan bli spännande men också mycket riskabelt. Saturnus råder dig att noga tänka över saken innan du chansar.

Arbete och pengarDu startar 2016 med fullt fokus på kreativa, barnrelaterade eller detta-brinner-jag-för-projekt. Dessa typer av arbeten kan ge dig mer på kontot i slutet av månaden. Anledningen är att Jupiter, som styr över ditt femte hus, där alla dessa områden finns, befinner sig i ditt ekonomiska hus.  Man får bara en sådan här chans att öka sina tillgångar en gång vart tolfte år så använd de första nio månaderna av 2016 väl. Det du äger och investerar i har goda möjligheter att föröka sig i värde på ett mycket tillfredsställande sätt!När Jupiter framemot hösten 2016 flyttar in i Vågens tecken vill han att du ska kommunicera, undervisa eller bli undervisad, samt resa mer i samband med dessa aktiviteter. Många Lejon kommer bänka sig på seminarier eller kurser/utbildningar både i hemlandet och utomlands. Det tredje huset, där Jupiter då kommer befinna sig är känt för att hantera alla typer av PR, kommunikation, försäljning samt lokala orter. Jupiter är planeten som har mest stämplar i passet. Han symboliserar världen, det globala. De Lejon som har en produkt att sälja eller arbeta med kanske ser till att få den exporterad nu. Att vara ett Lejon i världen är helt rätt från och med hösten. Kodorden är alltså utland, PR, undervisning och kommunikation. Hösten 2016 blir fantastiskt för journalister, författare, försäljare, lärare och studenter.

ÅRSHOROSKOP 2016-JUNGFRUN

Övergripande tendenserNär 2016 gryr befinner sig turplaneten Jupiter i ditt eget tecken. Han flyttade in redan i augusti 2015 och kommer ge dig en chans till att starta en ny väg i livet. Många Jungfrur kan, om de ser tillbaka på året augusti 2003- september 2004, troligen se en röd tråd när det gäller nystart. Nya arbeten, giftermål, barnafödande eller början på en ny karriär kan då långsamt, eller snabbt, ha börjat leta sig in i era liv. Jupiter kommer fortsatt att befinna sig i Jungfruns tecken under årets första nio månader. Använd den här tiden till att våga satsa på era drömmar och ni ska se att ni har lite mer tur och flöde än vanligt. När Jupiter lämnar Jungfruns tecken i september kommer han att gå vidare till Vågens tecken, vilket för Jungfrun betyder mer inkomster. Det är ett bra år det här Jungfrun! Använd dina möjligheter väl för sedan tar Jupiter hela 12 år på sig för att återkomma och ge dig samma chans till nystart.Saturnus befinner sig i Jungfruns fjärde hus. Det är en tid av utmaningar och prövningar gällande ditt hem, din familj och sättet du hanterar dina minnen från långt tillbaka, kanske så långt tillbaka som till din egen barndom. Saturnus flyttade in kring julen 2014 och sedan dess kan stämningen i hemmet ha blivit mer allvarsam. Det är plikter och strikta scheman som måste gå ihop för att få familjelivet att flyta på utan för stora problem. Saturnus är en fantastisk lärare när det gäller disciplin och ansvar så när han arbetat färdigt med den här delen av ditt liv kommer du troligen vara en luttrad mästare i att konsten att bära tre barn på en arm och sköta, hem och arbete med den andra. Saturnus representerar ofta en äldre, vis person, alternativt någon form av expert. Det är därför mycket möjligt att en äldre person i din familj behöva extra stöd, vilket ger dig extra arbete. Eller, alternativt, kanske det är en riktig hemexpert som hjälper dig reda ut hur du bäst hanterar ordning och reda, städning och barnpassning för att klara alla dina husliga och familjära förpliktelser.Med transformationsplaneten, Pluto, i ditt femte hus signalerar stjärnorna att allt som har att göra med kreativa projekt, relationen till barn (egna eller i din närhet) samt ditt kärleksliv, är under omvälvande förändringar. Det kommer inte hända över en natt för Pluto arbetar långsamt och under flera års tid med dig gällande de här områdena. Han satte igång redan år 2008. Öppna dig för att tänka nytt och annorlunda och du kan finna en fruktsam väg. Pluto styr över reproduktionsorganen vilket antyder att fertilitetsbehandlingar och kirurgiska ingrepp/kejsarsnitt i samband med barnaönskan/födande kan ha varit aktuellt för en del Jungfrur sedan 2008 och så även under 2016.

KärlekDet finns en viss risk för att Jungfrun vill sätta sig själv i främsta rummet. Jupiter i det första huset, det egocentriska huset, gör att vad du önskar, gör och drömmer om tycks vara det som du håller som viktigast. I ett kärleksförhållande kan detta innebära vissa problem. Försök att minnas att det krävs engagemang från två håll om kärleken ska vara lycklig, även om du har drömmar som pockar på din uppmärksamhet och blåser upp ditt självförtroende. Din kärleksplanet är drömska Neptunus. Detta antyder att du med lätthet kan sätta din kärlek på en marmorpiedestal och ignorera din familjs kommentarer om att verkligheten kanske inte är exakt lika rosa som du ser den ut. Jungfrur som är singlar kan egenhändigt ha drömt ihop en drömpartner som kan bli lite tuff att få tag på i verkliga livet. Singel eller i ett fast förhållande, ditt kärleksliv mår bäst när du sänker kraven en aning. Fråga dig själv om du skulle kunna leva upp till allt det du önskar dig av din partner. Om svaret är nej, vet du att du har gått lite för långt. Låter allt det här trist och föga inspirerande? Inte då, det finns en alldeles utmärkt möjlighet att finna sin drömkärlek med Neptunus här! Hela tricket är att mogna genom ödmjukhet. När lärdomen om vad man själv kan ge i kärlek, sjunkit in, är Jungfrun redo att möta sin dröm. Sin andra hälft. Detsamma gäller för de som redan befinner sig i ett förhållande, skillnaden är då bara att förhållandet utvecklas på det här sättet allt eftersom tiden går. Det du ger kommer tillbaka till dig.

Två förmörkelser kommer att föra med sig stora händelser, i mars och i september, som leder till viktiga förändringar i Jungfruns kärleksliv under 2016. I slutet av året kan mycket ha förändrats i hur du ser på ditt kärleksliv och din relation.

Arbete och pengarJungfrun lever troligen lite bättre och ”rikare” än vanligt sedan i augusti 2015. Anledningen stavas Jupiter i ditt första hus. Jupiter kanske inte bringar dig mer pengar men ger dig chansen att få vara med och leva en livsstil som gör att du utåt sett ser ut att ha fått ett nytt liv. Kanske bjuder vänner dig på goda middagar, gåvor ges dig i form av fina kläder eller smycken och kanske bjuds du in på roliga event via jobbet eller nätverk. Hela grundtonen gör att det ser ut som om du lever ett liv som kostar mer än det du tidigare levde. Jupiter kan också ha gett dig mer pengar i form av inkomster eller värdeökningar, även om jag tror att du har mer att vänta av den varan from september 2016.Det ekonomiskt roliga börjar alltså på allvar under hösten 2016. Då kan dina inkomster komma till dig via nära bekanta, din familj och din partner. Om du inte vet vad du ska satsa på rent arbetsmässigt kan områden som inredning, medling, skönhetsindustrin och juridik vara värda att titta närmare på.Generellt är 2016 ett gott ekonomiskt år som hänger samman med att din ekonomiska planet kommer sätta fart och återkommande se till att inga detaljer missas på din väg mot framgång. Bli dock inte förvånad om du kommer på dig själv med att fler än en gång tänka igenom om du helt ska ändra yrkesväg. Din karriärplanet kommer befinna sig i ett lågenergiläge hela fyra gånger under 2016, något som antyder att du tänker över vad du har åstadkommit hittills och sedan utvärderar om det finns bättre, alternativa vägar.

ÅRSHOROSKOP 2016-VÅGEN

Övergripande tendenserDisciplinens mästare, Saturnus, befinner sig i Vågens tredje hus sedan julen 2014. Med undantag för sommaren 2015 har han börjat arbeta med dig för att du ska luttras när det gäller ansvar och ordning i allt du gör som innefattar informationsflöden. Antingen du studerar, skriver, föreläser, bloggar eller på annat sätt ser till att information om produkter och tjänster rör på sig i sociala medier så kommer du att få en överkurs i konsten att bita ihop och ”bara arbeta på”. Det behöver inte vara tråkigt alls att ha fått så mycket ansvar men det kräver sin seriösa insats för att ta hand om situationen. Typexemplet är att du har fått en utmärkt chans att studera ett ämne som du verkligen tycker om, men kursen är tuffare än du trodde och du får tacka nej till mycket roligt privat för att klara av att fullfölja utbildningen. Eller är du en bloggare med ett superfölje som kräver personliga svar på sina kommentarer? Saturnus kommer fortsätta arbeta med dig inom detta område ända fram till och med innan julen 2017. Kämpa på och gör ditt bästa så kommer resan blir lättast möjliga.Turplaneten Jupiter befinner sig i ditt tolfte hus. Fram till och med den 10 september 2016 arbetar Jupiter med att stärka dig, i det dolda. Det tolfte huset kan innebära att man tar hand om en fysisk åkomma som behöver sjukhusvård, såsom en operation. Det kan också vara så att du får en utmärkt chans att läka gamla sår och minnen. Ta din själsliga hälsa på allvar under årets första åtta månader. När Jupiter flyttar in i ditt första hus, den 10 september, är det för första gången på 12 år. Du ska då vara lika tränad och förberedd som en superstjärna inför en världspremiär. Det är ditt stora år, kära Våg. Ditt år för att stå i rampljuset och presentera din nya profil för världen. Väljer du en ny yrkesbana, bildar familj eller gifter om dig? Bara du vet inom vilket område du startar om. Jämför gärna med vad du startade under året september 2003- oktober 2004. Kanske ser du en liknande tendens till nystart nu. Resultatet av Jupiter i det första huset brukar vara att något man gör leder till att omvärlden för alltid får en ny bild av en. Som om man levererade en helt ny titel till sitt ansikte. Det kan vara både gällande det privata (bli mamma, fru eller singel igen) eller gällande arbete (välja ny bana, bli färdigutbildad). Ett mycket spännande år väntar så använd de första månaderna av året till att förbereda lanseringen av din nya image. I september trycker du sedan gasen i botten och träder fram i strålkastarljuset som den nya stjärnan. Du får bara drygt 13 månader på dig i rampljuset vart tolfte år så gör ditt bästa för att förbereda dig och för att sedan använda året fram t o m hösten 2017 till max!

KärlekPluto, transformationsmästaren, befinner sig i ditt hus som styr över hemmet och familjen. Han har redan varit där och rört runt i flera år (sedan 2008). Skilsmässor kan ha hänt, helt oväntat. Flyttar och känslostämningar kan tyckas ha balanserat som på en knivsegg. Pluto levererar gärna en känsla av att man får riva ned allt man har byggt upp, för att sedan bygga upp något helt nytt. Eftersom Pluto rör sig långsamt över himlavalvet är det lättare att se resultatet av hans inverkan, över tid. Pluto kommer fortsätta att rena familjelivet genom att riva ned, ta bort och föreslå total förvandling. Minsta lilla flaga i minnen från förr, relationer och problem i det fysiska hemmet, lockas fram i ljuset för att sedan förgöras. Allt ska fram och upp till bedömning. En partner som kikar åt ett annat håll, elimineras, ett hem som står på osäker grund kanske måste rivas och byggas upp igen och familjerelationer där oenighet föreligger (särskilt med kvinnor eller mödrar) bringas till sin spets. Låter lätt svettigt, men i allt detta finns en enorm potential till en riktig fågel Fenix-effekt. Ni vet, den nedtryckte som reser sig upp och briljerar på nytt. Det är en tröstande tanke om det känns motigt. Från stjärnornas sida är budskapet alltså kristallklart: vi vill ge dig något bättre än det du har, om du inte redan har det bästa.

Och vad är då ditt bästa i kärlek?Svaret har Uranus. överraskningarnas och tillika din nöjes-och flirtplanet. Uranus befinner sig i ditt sjunde hus, där de seriösa kärleksrelationerna bor. Kombinationen med den nytänkande planeten och det sjunde huset signalerar att Vågen är mer än lockad av att bryta upp och tänka i helt nya banor. Flytta till utlandet eller långdistanspendla känns fullkomligt normalt. För den som är singel tyder detta på att en potentiell partner kan vara någon som verkligen står ut från mängden, jämfört med vad du någonsin tidigare hade kunnat tänka dig. Känslan som lockar är något som känns fritt. Att inleda en relation med Uranus i det sjunde huset kan betyda att Vågen faller för en mästare på nätverkande, teknologi eller sociala medier, alternativt någon form av expert inom sitt område, och att ni gifter er och blir lyckliga för alltid. Det kan också innebära att jakten på frihet leder till ett flertal relationer i rad. En rastlöshet i kärlekslivet som präglas av nyhetens behag. Bara du själv vet vad som är viktigast för dig, kära Våg. Trenden håller i sig under hela året.

Arbete och pengarUnder årets drygt första åtta månader är Vågen en mästare i att känna in i vilken korg man bör placera sina pengar och tillgångar. Jupiter styr över Vågens spekulativa femte hus. Låt därför din intuition guida dig när ditt förstånd tagit slut. Det kan leda dig rätt gällande investeringar. Eftersom det tolfte huset styr över andlighet och övernaturligheter kan goda råd komma till dig när du mediterar eller kanske besöker ett medium eller andlig rådgivare. Våga lyssna till dessa råd.Jupiter i ditt första hus från och med september kommer ge dig en livsstil som signalerar att du lever det goda livet. Utåt sett kan det mycket väl se ut som om du fått en tiofaldig löneökning: kläderna du bär är dyrare, resorna mer exotiska och bjudningar mer glamorösa och fulla av folk från de högre skikten i samhället. Att du sen fått kläderna gratis av en väninna, vunnit en resa eller bjudits in av företaget du arbetar för, är det som resten av världen kanske inte vet.Vågen ekonomiska planet är Pluto. Eftersom han befinner sig i Vågens familj- och hemzon är pengar kopplade till arv, testamenten, gåvor och rena värdeökningar av fastigheter olika vägar till mer på kontot för Vågen. Pluto kan också ge dig tumme med investerare och banktjänstemän. Du har en god chans till att få en affärsängel, Kickstartersupport eller ett högre lånelöfte. Att satsa på hus och hem och tjänster kopplade till dessa områden, ger dig mer pengar. Inred, skapa produkter såsom tapeter, hemtjänstservice eller satsa på renovering eller fastighetsinvesteringar. Här ligger en fantastisk potential för vinst och bara väntar på dig, Vågen!

ÅRSHOROSKOP 2016-SKORPIONEN

Övergripande tendenserSkorpionens styrare, Pluto, har befunnit sig i ditt tredje hus sedan 2008. Här arbetar han med att hjälpa dig med allt vad gäller mentala utmaningar. Plutos position här ger dig styrka och kraft när det gäller att driva igenom projekt kopplade till det tredje husets aktiviteter; studier, undervisning, spridande av information, pr och försäljning. Författare, journalister, lärare och försäljare har fantastiska möjligheter!Frihetsälskande Uranus har sett till att skaka om många Skorpioners sätt att arbeta under de senaste åren. Ena dagen har det varit ett arbete och en anställning som gällt, för att i nästa gå mot egenföretagarhållet. Fokus har varit på att få följa ditt hjärtas röst, vilket kan ha underlättat resan, men det har inte varit utan lite av en andan-i-halsen-känsla. Uranus har även påverkat din hälsa och tendenserna har varit desamma där: kvicka besked som behövt snabb respons.Jupiter befinner sig i ditt elfte, nätverkande hus. Detta signalerar att du sedan augusti 2015 fram t o m september 2016 kommer ägna mycket tid åt att höja glasen vid event, bjudningar och nätverksmingel. Din telefonlista kommer att utökas med nya nummer och du kommer vara på mingelhumör. Och för all del, mingla på. Din karriär och din ekonomi mår toppen av det!

KärlekSkorpionen kommer träffa enormt mycket nya ansikten under årets första drygt åtta månader. Men, det är inte säkert att det är så enormt kärleksfokuserat för det. Jupiter, som är hela anledningen till detta supersociala liv, är din ekonomiska planet. Din intention när du gör dig i ordning för ett kalas eller branschevent är därför inte att hitta kärleken i ditt liv, utan snarare att få fatt på en investerare, bra businesskollega eller någon som kan lägga en rekommendation för dig i arbetslivet.I mitten på april och en månad framöver ser Solen till att lysa upp ditt kärlekshus. Singlar har en chans att hitta en bra, seriös partner vid den här tiden. Skorpioner i fasta förhållande ser till att prioritera och njuta av kärleken.Venus, kärlekens planet, kommer se till att krydda Skorpionens kärlekshöst. Tidsperioden mitten av oktober- mitten av december kan få Skorpionen att tänka i helt nya banor gällande kärlekspreferenser. Det är som om du är villig att testa helt nya vatten. Håll dig ifrån de som redan är upptagna dock… Skorpioner i fasta relationer kan få ett fantastiskt ekonomiskt stöd av sin partner i oktober.

Arbete och pengarSkorpionen kan några gånger under de gångna åren ha frågat sig själv om allt karriärslit verkligen är värt ansträngningen. Svaret är ja! Sedan augusti 2015 har pengar och nya uppdrag och jobb strömmat till dig. Med din ekonomiska planet, Jupiter, i ditt elfte hus, är det mycket troligt att det arbete du uträttar har att göra med någon form av nytt arbetsområde. Kanske existerar det redan utomlands, vilket du noterat, och nu börjar du också få fart på din karriär och dina inkomster genom att sälja eller marknasföra tjänsten Sverige. Med ett elfte hus kommer alltid en chans att tänka i nya banor, introducera nya idéer och att utnyttja teknik och internet på ett mycket lukrativt sätt. Fortsätt att sprid dina kunskaper, produkter eller kanske CV via kontakter och sociala medier. Skorpionen har tursamme Jupiter med sig och kombinationen de du känner (även mycket ytligt) med önskan om högre lön lovar att ge utdelning.Njut av tiden under årets första åtta månader. Det är en drömperiod som du inte sett på hela 12 års tid när det gäller känslan av att arbeta och tjäna pengar på det du verkligen brinner för och älskar. Efter den 10 september kommer din ekonomiska planet att flytta in i ditt andliga hus. Din ekonomiska fokus hamnar då mer kring att göra gott, samtidigt som du följer din intuition. En lite klurigare utmaning jämfört med årets första räkmackemånader.

ÅRSHOROSKOP 2016-SKYTTEN

Övergripande tendenserSedan julen 2014 har Skytten besök av strikte Saturnus i sitt eget tecken. Saturnus är visserligen Skyttens ekonomiska planet, vilket antyder att ekonomiska möjligheter kommer att dras till dig som flugor till en sockerbit. Det visar också att Skyttens annars så galet optimistiska humör kan dämpas en aning. Inte så att det blir någon surbulle av dig, men det är som om du har så mycket viktigt att fokusera på, så mycket ansvar på dina axlar, att du måste vara skärpt hela tiden. Kanske känner sig Skytten en aning äldre än vanligt. Som Bilbo som när han blir av med sin ring, plötsligt känner hur åren har gått och att tiden hinner ikapp. Detta är inget som kommer vara för alltid, tack och lov.Skyttens styrare, Jupiter, befinner sig i ditt tionde hus, alias karriärhuset. Det är faktiskt ypperligt att du då har med dig Saturnus ansvarkänsla. Under årets första åtta månader har du en chans att uppnå en karriärpunkt i ditt liv som är makalös. Det kan verkligen vara så att du når din egen livstids största framgång inom arbete och karriär nu! Njut av den här tiden och sprid dina kunskaper och ideal- världen kommer att lyssna till dig!

KärlekSkytten är väldigt fokuserad på egna projekt och mål under 2016. Arbete tycks komma före kärlek. Efter den 10 september blir det lite lättsammare och roliga event på schemat. Antalet bjudningar och nätverksmingel som du blir bjuden till kommer att skjuta i höjden. Skytten brukar generellt sprida en väldigt varm, optimistisk känsla kring sig. Med hårt arbetande Saturnus i ditt eget tecken kan det dock hända att Skytten blir så påverkad att han endast ser ”karriärmål” och ”ordningsschema” framför sig. Påminn dig själv om att ta dig tid för kärlek och njutning också. Du ÄR en varm person, trots dina karriärframgångar och hektiska jobbagenda.2016 kan föra med sig att Skytten tar sig flera olika funderare kring sitt kärleksliv också. Det är som om du behöver dubbelkolla att du verkligen befinner dig på rätt väg och med rätt person. Många gånger handlar det om att hitta nya vägar framåt med din partner. Singlar kanske känner på en möjlighet att återgå till ett tidigare förhållande och de i fasta förhållanden tänker igenom kärlekslivet och nya vägar framåt, tillsammans. Perioden slutet av maj- slutet av juni är en mycket positiv period för Skyttens kärleksliv.

Arbete och pengarBli inte förvånad om du blir kontaktad gällande möjligheter till nytt arbete, nya projekt eller andra sätt att tjäna pengar. Ryktet om dig och det du kan sprider sig överallt, t o m till utlandet, och möjligheterna att tjäna pengar på det du gör eller äger, kommer vara flera under 2016. Skytten kan ibland få smaka på så mycket framgång att det kan få honom att överväga att lämna allt, för att bara få ha det lite lugnt omkring sig. Se det som att du har nio månader av arbete framför dig, sedan kan du tona ner arbetsschemat en aning och börja kika mot återhämtning och mindre karriärfokus. Du får bara en sådan hör karriärchans vart tolfte år så minns att använda den, även om det känns som om du hellre bara reste omkring som nomad under solen i någon öken långt borta.Din ekonomi mår bra av att du låter din intuition styra dig mot olika projekt, och bort från andra. Försök att lyssna. Anledningen är att transformative Pluto befinner sig i ditt inkomsthus. Han kommer viska goda råd till dig. Andliga vägledare, tankar under meditation och kanske t o m medium och astrologer kan bidra med viktiga ekonomiska råd. Ta in det de säger och begrunda råden noga.

ÅRSHOROSKOP 2016-STENBOCKEN

Övergripande tendenserUtlandet, vidgade vyer och tankar på att studera kan ha lockat många Stenbockar sedan augusti 2015. Anledningen är att Jupiter befinner sig i Stenbockens nionde hus som styr över just dessa områden. Ett annat alternativ är att juridik och förhandlingar av olika slag kan ha blivit aktuella. Jupiter kommer stanna kvar i Stenbockens nionde hus under årets första drygt åtta månader, t o m den 10 september. Trenden kommer därför att hålla i sig under större delen av det här året. Bästa sättet att använda sig av vänlige Jupiters energier är att göra något åt de där planerna du kanske en gång hade om att läsa en universitetskurs eller att flytta utomlands en period. Jupiter kommer göra allt för att du ska få en chans att se helt nya omgivningar, antingen mentalt eller i rent geografiskt nya miljöer. Ta chansen till att ladda dina batterier fram till och med september. Därefter flyttar Jupiter in i ditt karriärhus och du kommer få mycket att göra. Det som väntar dig är en karriärtopp utan dess like. Kanske den största i ditt liv, faktiskt. Nu kommer allt som du har arbetat för att börja ge frukt. Detta är alltid goda nyheter för en hårt arbetande Stenbock som stretar på mot toppen oavsett väderlek.Spirituellt tycks Stenbocken mer vaken än någonsin. Jupiter, som är din spirituella planet, vill visa dig nya vyer och din egen styrare, Saturnus, befinner sig i ditt tolfte, andliga hus. Ditt inre liv blir mer och mer intressant för dig. Tankar och funderingar kring hur du, som är en praktiker av naturen, kan dra nytta av intuition och magkänsla, kommer ta mer av din uppmärksamhet. På ditt nattduksbord kommer troligen ligga flera böcker som berör teman som lagen om attraktion, inre rikedom och konsten att lyssna till sin inre vägledare.

KärlekMånen styr över Stenbockens kärleksliv. Månen rör sig väldigt fort fram i tecknen, vilket gör att Stenbockens kärleksliv ofta ges möjligheter i en mängd olika miljöer och med väldigt blandad typ av folk. Uranus befinner sig i ditt fjärde hus, där familjelivet finns. Med överraskningarnas planet stadigt bosatt där under 2016 väntar dig hastiga förändringar kring din familj och ditt hem. Tanken är att Uranus ska förnya ditt perspektiv på familjelivet och ge dig en chans att bryta dig fri från sådant som inte känns bra. Uranus har redan befunnit sig i detta hus i några års tid. Uppbrott från en partner och familj samt drama kring familjemedlemmar, särskilt modersgestalter, kan ha varit något som du har fått ta hand om. Trenden fortsätter även detta år alltså.2016 är generellt sett ett år då du sätter vänner framför kärleksliv. Inte utan att det visst finns kärleksperioder men ändå, du tycks mer fokuserad på vad dina vänner har att säga och vill göra med dig. Juni- augusti är Stenbockens hetaste kärleksmånader under år 2016.

Arbete och pengarStenbockarna är hårt arbetande. De styr över karriärhuset i zodiaken och tar alltid arbete, plikt och ansvar på mycket stort allvar. Med Uranus i ditt fjärde hus betyder detta en tendens till att vilja starta eget, kanske hemifrån, eller gällande områden som gynnar det familjära. Barnkläder, catering och matlagning eller husrenoveringar är intressanta områden för Stenbocken att titta närmare på. Med Uranus som Stenbockens ekonomiska planet finns en stark önskan om att känna sig självständig i ekonomin. Kanske är det önskan om att bryta sig fri från det vanliga arbetet, starta eget och få bestämma själv som transformerar Stenbockens karriär i år. När september kommer är Stenbocken redo att riktigt trampa gasen i botten, då tycks alla bitar ha hamnat på plats.Uranus är nytänkarnas planet och om Stenbocken ser till att lyssna till hans råd är det högteknologiska idéer, internetbusiness eller någon form av aldrig tidigare skådad affärsidé som har störst chans att ge ekonomisk utdelning. Det kan vara så enkelt som att sprida länkar till din produkt på Facebook eller att satsa på att jobba vi en app i ditt liv som anställd som gör all skillnad i vad som sker din ekonomi. Våga tänka utanför boxen, som det så populärt heter!

ÅRSHOROSKOP 2016-VATTUMANNEN

Övergripande tendenserJupiter befinner sig under årets första dryga åtta månader i ditt åttonde hus. Detta tyder på att du har fina möjligheter när det gäller att utvecklas som person. Det åttonde huset styr djup, personlig transformation och när Jupiter ger det all sin uppmärksamhet är intressena mer inåtvända och personliga än annars. Det tyder också på god tur när det gäller ämnen som rör gemensam ekonomi, arv, gåvor och skatter.Saturnus, himlavalvets stränge magister, ser till att relationen du har till dina vänner utsätts för prövningar. Hela saken går ut på att rensa ut de som inte duger. Du kommer fortfarande ha vänner kvar efter att Saturnus gjort sitt, skillnaden är bara att de kommer vara vänner som verkligen lever upp till dina krav och förväntningar.Tack vare att Uranus, din egen styrare, fortsatt befinner sig i ditt tredje tecken så är ditt intresse för allt som har att göra med nyhetsflöden, information, skrivande, talande och mental aktivitet av högsta intresse för dig personligen. Detta kommer hålla i sig även detta år. Att studera, föreläsa eller ge sig på att skriva en bok är absolut helt rätt för dig under 2016! Du har troligen funderat på det redan innan, om du inte redan satte fart förra året vill säga.

KärlekVattumannens kärleksliv kommer få se två större prövningar under år 2016. Det handlar om två solförmörkelser som, precis som Saturnus arbete, syftar till att skaka om sådant som inte fungerar och sålla bort det som inte är värt att behålla. Om en relation tar slut kanske det är för att den ena av parterna i hemlighet önskat just detta sedan en längre tid. Förmörkelsen är bara den händelse som ser till att bollen sätts i rullning, kanske genom att avslöja tidigare dold information. Men relationer behöver inte alls ta slut i samband med en förmörkelse. Istället är det ett mycket troligt scenario att man inom relationen uppmärksammar fel som kräver någon form av åtgärd. Tar man då hand om dem kan problemen avstyras och relationen räddas. Men om inte… ja, du förstår. Förmörkelserna kommer äga rum i början på mars respektive i början på september.

Arbete och pengarMed turplaneten Jupiter i ditt åttonde hus tyder det på att pengar kan komma till dig via arv, gåvor eller folk som tror på dig och väljer att investera i dig och dina idéer. Se över din skatteplanering- det kan finnas pengar att spara här som gör stor skillnad för din ekonomi. Banklån brukar lättare bli beviljade med Jupiter i det åttonde huset och alla typer av kreativa projekt tenderar också att ge mer vinstpotential. Din inställning till din karriär tycks ha tonats ned en aning och det leder, lustigt nog, till att flera oväntade chanser kan dyka upp. Anta en utmaning eller låt det vara, gör det som du känner för helt enkelt. Rent generellt kommer du nog minnas 2016 som ett år som det hände stora, viktiga förändringar i ditt ekonomiska liv.

ÅRSHOROSKOP 2016-FISKARNA

Övergripande tendenserDet mest andliga av alla stjärntecken, det är du, kära Fisk! Med Neptunus, din styrare, i ditt eget tecken är det som om du har antenner på huvudet! Sanndrömmar, förnimmelser och andliga insikter är lika vardagliga för dig som kaffe och te till frukost. På ett personligt plan pågår en form av andlig rening av dig och hur du lever. Kanske har du fått väldigt starka känslor för vad du bör ge din kropp och vilka livsmedel som din kropp behöver. Kanske känner du också instinktivt vilka olika typer av mat som du absolut inte ska äta, för att sedan få detta bekräftat i tidningsartiklar och specialprogram på tv.  Nästan lite spöklikt, eller hur?Två förmörkelser kommer också att testa hur du ser på dig själv och vad du vill visa upp för omvärlden. Personliga make-overs kan mycket möjligt stå på Fiskarnas agenda i början på våren, resp början av hösten. Antingen du ändrar frisyr, förändrar din vikt eller ser till att stå upp för dina åsikter så är det som du visar upp en ny profil för resten av världen.Ekonomin ser lite gungig ut men tack vare turplaneten Jupiters inträde i ditt åttonde hus, i september 2016, kan pengar, krediter och pengar från andra komma dig till godo under årets sista tre, fyra månader. Alla former av bidrag, underhåll, lån och kommissionslön ger dig mer att röra dig med. Pengar kan även komma via arv och gåvor.

KärlekFiskarnas kärleks- och sociala liv är det som blomstrar sedan augusti 2015. För de som är singlar är det mycket möjligt att tiden from augusti 2015- september 2016 leder till att du träffar en fantastisk partner och kanske också gifter dig eller inleder en äktenskapsliknande relation i en väldig fart. För de som redan befinner sig i fasta relationer visar Jupiters närvaro i ditt sjunde hus, ditt kärleks- och sociala livs-hus,  att det kan bli mer bjudningar, kalas och event än vanligt att besöka med din partner.

Jupiter är din karriärplanet och när han besöker ditt kärleksliv betyder det att alla former av chefer, personer i tunga positioner och med stor erfarenhet och visdom, är personligheter som attraherar dig. Som om du automatiskt valde VIP-zonen som din dejtscen.Merkurius är din kärleksplanet och han kommer under 2016 att bege sig ned i lågenergiläge fyra gånger. Det innebär att du under fyra perioder under året kommer fundera fram och tillbaka en hel del gällande kärlekslivet. Det är som om du stannar upp för att försäkra dig om att allt är precis som du vill ha det i kärlekslivet innan du fortsätter framåt.

Arbete och pengarDitt ekonomiska år kommer bjuda dig på en hel del berg-och-dalbanor. Under april- juni tycks du hamna i någon form av osäkerhet kring hur du ska hantera din ekonomi och du funderar nog både en och trehundra vändor innan du äntligen når en viss klarhet. Uranus råder dig till att våga tänka i helt nya banor gällande sättet du hanterar och planerar för din ekonomi. Det kan kännas en aning svettigt första kanske men kan sedan visa sig vara det bästa du någonsin gjort. Under sommaren dock- ligg lågt med stora inköp eller ekonomiska åtaganden.

En anledning till denna turbulens inom ekonomin är att två solförmörkelser sätter fart på snabba, överraskande händelser, gällande din ekonomi i början på mars och sedan, igen, i början på september. Se till att ha en buffert för oförutsedda utgifter om du kan, det kan kännas tryggt i tider av ekonomisk stress.Rent karriärsmässigt har du fina chanser till att nå framgång men inte utan att du får arbeta väldigt hårt. Det handlar om att åta dig mer ansvar och praktisera mer disciplin än vanligt. Denna trend startade redan i december 2014 och håller i sig t o m december 2017. Ju mer du använder dig av internet och tekniska lösningar och system, desto större chans till framgång, säger himlens stjärnor.