Horoskop vecka 52, 2015

Lite långsammare nu

Merkurius har börjat sakta ned. Han förbereder sig för en mycket lugn januari då han kommer befinna sig i lågenergiläge, s k retrograd. Kanske märker ni av det redan nu på det sättet att det blir lite krångligare att nå fram till folk och att kommunikationen inte flödar på samma sätt som den brukar. Merkurius retroperiod startar inte förrän den 5 januari 2016 så tack och lov har vi julklappstiderna räddade. Han är ju känd för att trassla till det lite om man satsar dyra pengar i fina gåvor. Man brukar gärna ändra sig när Merkurius återfått farten.

Nu till vecka 52 och dess planetrörelser:

”Det var bättre förr”

På tisdagen den 22 december flyttar Solen in i Stenbockens tecken. Stenbocken högaktar gamla seder och vanor och tycker mycket som att fira julen såsom ”man alltid gjort det”. Konservativt så att det förslår. Fram med julkrubban som mormor skapade på 1940-talet, virkade spetsdukar och julporslinet som gått i familjearv i generationer. Samtidigt kan vi fundera över våra seriösa planer och löften inför året som kommer. Stenbocken älskar att planera för långt framöver. Tanken är att hans satsningar ska vara så välgrundade att de kan ge avkastning för en livstid. Det är inte konstigt att han styr över karriären, eller hur? Något att fundera över när man pyntar inför julen alltså: vad vill jag ha uppnått när nästa jul kommer?

Jag älskar energierna för julen 2015! Här är vad vi har att vänta:

På julafton har vi väldigt fina energier att njuta av! Venus som älskar kärlek, skönhet och vackra omgivningar möter gode och lyckosamme planeten Jupiter. Detta lovar mycket gott- en dag och kväll full av godsaker, fina relationer och vackra bord och rum. Frid, kärlek och skönhet på sitt allra bästa humör. Kan det bli bättre på julafton?

På juldagen, fredagen den 25 december är det dags för en fullmåne i familjekära Kräftans tecken. Den här fullmånen är resultatet av det vi satte fart med kring den 16 juli i år. Med Kräftan som värd för fullmånen är det känslor, minnen och familjen som står i centrum. Månen har kontakt med Neptunus i Fiskarna (nostalgikerna) och även med energiske Mars i de nära relationernas tecken, Vågen. Vi kommer gå helt upp i familjelivet med de här energierna i luften. Ta igen tid med de du inte hunnit se under det hektiska året, tala ut med familjemedlemmar och njut av att bara få vara tillsammans. Kika också in här på bloggen den 25 december för information om hur fullmånen påpåverkar just ditt stjärntecken.

På juldagen möts också Jupiter och Merkurius i en fin aspekt som lovar fina gåvor och närmast magiska upplevelser.

Magiskt, eller hur?

Framåt för teknik som framhåller oss själva!

På annandag jul sätter Uranus fart framåt igen. Han har befunnit sig i retroläge sedan den 26 juli. Nu får äntligen planeten som styr över nytänkande idéer, smarta tekniska lösningar och gruppbildningar, fart framåt igen. Inte en dag för tidigt! Uranus befinner sig i Väduren. Teknik som gynnar att lyfta fram sig själv och sina åsikter får nytt flöde. Får vi kanske se nya medier i stil med Facebook och Instagram födas och lanseras under våren? Eller blir egna tv-kanaler än hetare?

Jag önskar er alla en varm och härlig julvecka!

Kramar

Helena