Jupiter retrograd

Turplaneten Jupiter befinner sig retrograd och kommer gör så ända fram till i maj. Jupiter är lyckoplaneten nummer ett och man vill ha honom med sig i alla former av affärsmässiga och modiga initiativ. Att Jupiter nu befinner sig i retroläge innebär inte att saker kommer vända från tur till otur utan snarare att vi lägger extra tid på att finslipa vad vi än planerar för stordåd. Vi vänder oss inåt, känner in och putsar på våra planer och skapelser.

Idag börjar jag skriva på manus till min nästa astrologibok och med tanken på Jupiters retrograd t o m i maj vore jag inte förvånad om jag börjar närma mig slutet av skrivandet någonstans i början av maj. Jupiter styr över bokskrivande och när han säger ”stopp, sakta ned och begrunda” är jag den första att lyssna. Jupiter vänder framåt igen den 9 maj och då är det framåt, framåt och gärna till utlandet som gäller!

Jupiter styr även över studier på universitet, livsperspektiv och rättvisor samt juridik och utlandsrelaterade projekt eller personer. Som alltid när en planet backar kan något från det förflutna inom dessa områden även dyka upp. Allt beror av var man har sin Jupiter placerad. Om du blir nyfiken kan du t ex kika in på astro.com eller cafeastrology.com för att göra en personlig födelsekarta över ditt horoskop och då få reda på var Jupiter befinner sig. Eller så kan du läsa mitt årshoroskop för ditt sol- och ascendenttecken och få veta mer. (Du kan få reda på ditt ascendenttecken på t ex cafeastrologys ascendant calcultator.)

Då så, dags för mig att skriva de första inledande orden i nya bokmanuset. När jag läste på Berghs sa de att en skribent eller copywriter nästan alltid kan stryka den första raden,stycket eller kanske t o m hela första kapitlet. Att det bara är ett sätt för den som skriver att komma in i stämningen. Får se hur pass mycket jag får stryka innan det första kapitlet går iväg till HarperCollins för genomgång.

Glad tisdag på er alla!

Kramar

Helena

 1. Åh, det här med retrograd som jag inte riktigt förstår. Har ju ett projekt på gång som jag stött och blött så länge. Sen har känslan kommit att köra, köra, köra och jag vill verkligen! Peppat mig själv med ”Jag vill, jag kan och jag vågar”! Tog tag i saken och ansökte om bisyssla på mitt ordinarie jobb och där stötte jag på patrull. Gav inte upp, skrev ihop det bästa jag kunde och nu ligger det hos chef för påtitt… jag väntar och väntar…. och väntar. Hur ska det gåååå??!! … och så kommer alltså retrograd. Va?! Påverkar detta alltihop tror du… måste jag verkligen vänta ända till i maj för att sätta planen i verket? Detta skulle ju vara ”mitt” år, jungfru som jag är.
  Kram till dig och fortsätt skriva så härligt som du gör! Älskar även dina inlägg om det lite mer ”alternativa”.

  1. Hej!
   Kör på med din planering och skicka ut dina ansökningar om du känner att det är det rätta. Men se det som att det kan ta lite tid när Merkurius backar. Han vänder framåt efter den 25 januari och då tror jag det lossnar och du får mer fart.
   Tack för dina fina ord!
   Kramar
   Helena

 2. Åsa skriver:

  Lycka till! Ser fram i mot av våren har att erbjuda och din nästa succe bok ;) kram

 3. åsa skriver:

  Hur påverkar mitt ascendenttecken mitt horoskop och min personlighet, kan du lätt förklara så en novis som jag förstår? Är stenbock med ascendenttecken lejon… En till fråga, alla horoskop pekar mot ”skilsmässa”, levet i ett just nu skakigt äktenskap men är inte alls sugen på separation pga barn odyl. Hur påverkas stjärnorna och när ser det ut som att man får hjälp av stjärnorna att vända situationen till ngt bra istället? Tack på förhand!

  1. Hej Åsa!
   Se det som att du är en blandning av de båda tecknen, Stenbock och Lejon. Omvärlden uppfattar dig troligen mycket som ett Lejon, då ascendenten är den fasad man visar upp mot omvärlden.
   Lejonen har Saturnus i det femte huset. Det är kärleksaffärernas hus och visst kan det bli en aning ”formell” stämning i kärlekslivet. Det behöver dock inte alls innebära skilsmässa. Snarare tror jag på att man kanske inte har den mest romantiska perioden man sett utan att man kämpar på för att få ihop alla livspussel. Saturnus ger oss alltid väldigt mycket extra ansvar att bära. Det är en härdande period. Ge inte upp. Förstår mycket väl att skilsmässa inte något du önskar med barn. Sätt intentionen att ha en trevlig, mysig kväll eller stund med den man någon gång varje vecka. Bara er tid. Det kan räcka långt. Du fixar detta!
   Kramar
   Helena

   1. Åsa skriver:

    Tack för en superbra förklaring <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..