Merkurius retro, snart slut

Håll ut kära vänner, det är några dagar kvar av Merkurius retroperiod. Den 25 januari vänder han framåt och vi kan gå från inåtvända, funderande varelser till mer aktiva görare och kommunikatörer.

Trassel med tv-kort tycks ha varit det mest problematiska under den här perioden. Som att slå huvudet i en vägg några hundra gånger och ända inte få ordning på det hela innan man är totalt slut. Men, tv:n fungerar nu igen och snart är även denna tröga period ett minne blott.

Jag tycker att det känns att man verkligen vill framåt nu och så kommer också att ske så fort vi kommer till den 25:e.

Hoppas ni inte drabbats för hårt och att ni behåller ert lugn och tålamod tills startskotten ljuder igen i början på nästa vecka! Då kommer svar, mail och kontrakt trilla in och det ska bli så skönt!

Kramar

Helena

 1. Lotta skriver:

  Hej Helena! Stort tack för en väldigt intressant, ja fascinerande blogg. Jag är tvilling och har haft en enormt ambivalent januari (bestämde mig för att flytta, sade till och med upp mig från jobbet, men blev extremt stressad av det beslutet och ändrade mig och beslutade mig för att skjuta upp flytten till sommaren istället). Har istället planerat in några resor under våren och sommaren för att kanalisera den här rastlösa energin på ett mindre radikalt sätt. :) Men läste tidigare här att Merkurius kommer vara i retrograd totalt fyra gånger under 2016 – ett år då jag faktiskt vill genomföra några förändringar i mitt liv (inleda studier till hösten, flytta till en ny stad). När kommer de andra retroperioderna och hur kan jag anpassa mig på bästa sätt efter växlingarna i… förändringsenergi (?). Jag har för övrigt både solen och månen i tvillingarna samt jungfrun som ascendent, så Merkurius är som all over the place för mig (vet dock inte om det har någon betydelse i det här fallet). Vänliga hälsningar Lotta

  1. Hej Lotta!
   Tack för dina rader och snälla kommentar.
   Förstår att du undrar om Merkurius då han verkligen kommer se till att bromsa ned och sätta fart för dig i samband med sina retroperioder. Du kommer m a o att ta dig flera perioder av fundering innan du sedan vet vilket ben du ska stå på.
   Merkurius kommer vara retro fram till den 25 januari och sedan:
   28 april- 22 maj
   30 augusti- 22 september
   19 december- 8 januari 2017
   Med så mycket energier i luften som andas ”var flexibel” kan det här bli ett år då man kanske når framgång och gör saker man inte riktigt kan förutse just nu. Följ flöder och din magkänsla. Två utmärkta vägledare när förvirringens ljus dyker upp.
   Trevlig helg och kram
   Helena

 2. Nog är det känslosamt, har knappt kunnat prata med någon nära utan att de missförstår och det blir onödigt tjafs eller att de inte svarar. Vill ur detta nuuu snälla Merkurius. Tekniken gör de inte lättare för en när den krånglar konstant. Blir att ta en paus från allt o alla tills de lugnar ner sig och fokusera på sig och sina mål.

 3. Internet slutar fungera, mobilen låser sig, segt att få svar på mailen, känslosam, inåtvänd och funderande och ett tråkigt besked, men det tar jag inte upp här. Längtar till den 25, kommer precis exakt på rätt tid…

  Det här med att bli väldigt känslosam, hör det till den här gången?

  Glad tisdag!

  1. Kanske är det Neptunus och Mars som i början av veckan lockade med dig på en liten nostalgi eller blödighetstripp. Många som faktiskt skrivit och sagt att de drömmer om det som varit och känner sig nere och känslosamma. Fullmånen på söndag är i dramatiska Lejonet och jag tycker faktiskt att jag har känt av den redan sedan i tisdags.
   Nästa vecka blir det lite lättare!
   Kram och trevlig helg,
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..