ANNONS

Horoskop vecka 4, 2016

/

Fullmånen påverkar oss fortfarande när vecka 4 startar. Det svävar avslut kring allt som älskas och beskyddas av Lejonet: livets lustar, kreativitet och artistisk uttrycksfrihet, en scen för att visa upp sig på, barn/fertilitet och de kungliga. Exakt hur fullmånen påverkat de olika stjärntecknen kan du läsa om i mitt inlägg om den här fullmånen som jag publicerade redan igår, lördag.

Nu till veckan som kommer!

Äntligen framåt för Merkurius igen!

Januari har för många känts som en seg månad. Allt har stått still har det verkat som. Där man har velat framåt, framåt har det varit stängda dörren. De enda som mått toppen är troligen de som tålmodigt riktat in sig på att vända sig inåt och istället reflekterat över allt som varit, tagit lärdom av det och skyndat långsamt. Nu på måndag den 25 januari får resten av världen sin vilja igenom. Det är dags för Merkurius att sakta sträcka på sig och återigen ge grönt ljus gällande kommunikation mellan människor att flöda fritt, att hjälpa till med att få fart på förhandlingar, kurser och sätta stopp för förseningar. Ganska skönt, eller hur? Bli inte förvånade om det trillar in massor av mail eller svar via snigelpost och sms när Merkurius vänder. En gång fick jag inte mindre än 5 brev som försenats eller där avsändaren bara glömt att svara, samma dag som Merkurius vände framåt igen.

För säkerhets skull, ge Merkurius några extra dagar på sig för att få fart, om du är i tagen med att skriva under viktiga dokument eller ge ditt svar i en viktig fråga. Jag brukar lägga till ca en vecka. Om det går. Annars är det bara att, som vanligt, lusläsa avtalet och verkligen försöka se saken från alla möjliga håll för att vara så föreberedd som möjligt.

Nätverkande och ny teknik

När Merkurius får upp takten igen kanske vi också känner av den rådande stämningen med Solen i Vattumannen som nu kommer påverkas oss i ca en månads tid. Nu kan det bli aktuellt att vara med på någon form av gruppevent eller kanske få testa någon ny teknik på jobbet (Vattumannen älskar nytänkande attiraljer och appar!). Att mingla och möta stora mängder folk för ett gemensamt intresse ligger helt i linje med Vattumannens energier.

Pengarnas dag

På fredagen den 29 januari möter den alerte Merkurius Pluto. De båda planeterna befinner sig i Stenbocken, inom astrologins värld känt som de stora pengarnas tecken. Kommunikation om eller kontrakt avseende pengar, skatter och skulder blir aktuellt. Är det dags att ansöka om skattejämkning? Eller se över möjligheterna till avdragsrätt som företagare? Det kan bli full fart på Skatteverket och hos revisorer och ekonomiska rådgivare på banken den 29:e.

Kärlekshelg!

Jag gillar verkligen den här helgens aspekter! Vackra Venus, alias kärlekens och den lilla lyckans planet, möter fantasifulla Neptunus i en vacker aspekt (120 grader mellan planeterna vilket ger en mycket positiv energi som resultat). Ja, vad får man om man blandar kärlek och drömmar? Receptet till en romantiskt helg som kan bjuda både på frierier (Venus befinner sig i de långsiktiga planernas tecken: Stenbocken) och middagar med vackra blommor, champagne och utsökta miljöer! Hela helgen, fredagen, lördagen och söndagen, kan gå i ett romantiskt rus av kärlekskonfetti faktiskt! Boka en middag med din partner den här helgen, planera för exklusiv ni-tid, eller, om du är singel, svara ja på en middagsbjudning. Kärleken hänger i luften!

Förseningsrisk!

Söndagen den 31 januari kan Uranus och Merkurius ge oss lite hicka när det gäller kommunikationsmedel och resor. Trots kärleksduschen kan vi bli försenade till följd av felåkning eller få problem med bilen eller tåget som försenats eller där något drabbats av tekniskt fel. Om ni ska ut och resa på söndagen och vet att ni måste vara i tid på jobbet på måndagmorgonen, planera noga och ha en plan B redo. Bättre att ta det säkra före det osäkra när Uranus gör sig beredd att överraska oss.

Jag önskar er alla en härlig och positiv vecka med full fart efter Merkurius tidigare stillestånd!

Kramar

Helena

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00