Nätbusiness för självhjälpsindustrin. Marknadsföring

Jag vet att ni är en hel del som arbetar eller vill arbeta online. Jag började förverkligandet av min önskan om ett arbete via nätet och drömmen om att få kunna arbeta varifrån jag ville och själv kunna styra över mitt dagliga schema. Alldeles enormt inspirerade blev jag efter att ha läst främst Mark Anastasis bok The Laptop Millionaire. Där fanns så många exempel på massor av olika sätt att försörja sig på sin hobby och hur man gav det fart. Det lät nästan för bra för att vara sant men efter att ha lytt hans råd fick jag rejäl fart.

Antingen man driver en butik på nätet eller vill försörja sig på att ge coachande råd inom sjävhjälpsområden så är frågan alltid: Hur når jag bäst ut till folk? Det finns lika många exempel på vad som fungerar som det finns framgångsrika nätentreprenörer tror jag. Frågan är bara vad just du ska välja för väg? Vad passar dig bäst?

Här kommer mina tips:

När jag ville få fart på PR för både bok och bloggande, använde jag mig av multianvändbara siten Fiverr.com samt den svenska motsvarigheten 50lappen.se Bägge sidor erbjuder hjälp med nästan vad som helst. Missa inte att kika in där och glöm inte att våga tänka nytt och annorlunda.

Nätverka och anslut dig gärna till en grupp eller klubb. Jag valde t ex nätverket Qoola Qvinnor och de gav mig väldigt mycket roligt och användbart att ta med mig på min väg framåt. Och gör så än idag. Missa inte deras resa till Kroatien i höst (jag följde med år 2013 och det var fantastiskt roligt och lärorikt). Såg att de också söker föreläsare till den resan nu. Ta chansen och tala om det du brinner för samtidigt som du får nya kontakter! Många av dessa kvinnor arbetar också online och delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter.Genom att gå med i QQ:s grupper på Facebbok kan du sprida dina tjänster och erbjudande till tusentals personer.

Clickbank och Moreniche.com är ett alternativ för dig som du har en digital produkt men behöver hjälp med att sprida den. Här kan man ladda upp sin produkt och få affiliates som redan har stora bloggar eller facebooksidor inom just din genre. Svenska Tourn och Shoutly kan även hjälpa dig på vägen. Via Tourn kan du tjäna pengar genom att blogga om sådant som kanske passar dig inom ett stort urval av produkter och tjänster. Shoutly påminner mycket om Clickbank men ger även inkomstmöjligheter om du vill blogga om någon produkt som ligger nära din inriktning.

Att blanda inkomster från egna produkter/tjänster och blogga eller skriva om andras produkter inom samma genre, kan vara en bra start för att komma igång. Att länka till höger och vänster på din blogg skapar också mer intresse för din hemsida/blogg. I alla fall om du frågar Google. :-)

Berätta gärna hur ni arbetar, om du redan är igång, och länka gärna till era hemsidor eller bloggar i kommentarsfältet nedan!

Glad måndag!

Kramar

Helena

 1. Tack för att ni delar med er av era berättelser och länkar- jätteroligt och inspirerande!
  Kramar och trevlig helg!
  Helena

 2. Tack för alla tips! Jag har haft eget företag inom intuition/ andlig utveckling/coaching i 4 år nu och jobbar nästan helt över nätet. Passar mig jättebra eftersom jag bor i en liten by i södra Frankrike.

  Det finns verkligen oändliga möjligheter att skapa produkter och tjänster. Jag är med i fera stora nätverk med andra entreprenörer och det är verkligen jätteviktigt och bra. Min hemsida finns här: http://www.karinaladet.com

 3. Du bjuder på så mycket matnyttigt- tack för det Helena:-) Jag är en kreativ, konstnärlig kvinna som tycker det finns SÅ. MYCKET roligt att göra:-) Jag skriver, fotar, målar och skapar. Har nu lust att lära mig mer tekniskt med datorn plus att jobba med sociala medier så jag kan nå ut mer, dela med mig mer

  1. åsa s skriver:

   Hejsan! Jag är sjukpensionär ,men har sen ett halvår ett företag. Känns gott att känna att man lite är tillbaka i livet ,steg för steg. Jag är också allkonstnär som Hillivi. Spelar skriver egna tänkvärda visor . tonar o ljudar helande sånger. skriver dikter.Målar intutivt o har en viss medial kanal i det . Våra kungliga barn har mina vykort som brudgåva från mig. haft ca 45 utställningar. men eftersom kroppen inte alltid ork att ha utställningar, så passar det mig att blogga o just nu en facebooksida för företag. ej helt komplett . eftersom teknikens värld tar lite tid att lära in hos mig, men dela o gilla o kommentera har jag lärt mig nu ha ha ja jag bjuder på detta med ett leende.
   Vill kunna få nå ut mer o få igång mer flöde av mitt skapande som blev min medecin o jag har hjälpt många att berätta min resa o alla gåvor jag fick på vägen även att jag miste mkt. Du har hjälpt mig mkt Helena bla med tips om förlag till att göra diktbok o andra länkar o tips .utställningar . o du bara är så fantastisk ängel bara så du vet . Min blogg heter asaskonstomusik.blogspot.se och facebooksidan heter Åsas Konst & Musik.
   Ha en KÄRLEKSFULL DAG ! kram Åsa Svensson Uddevalla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..