Nätbusiness för självhjälpsindustrin. Marknadsföring

Jag vet att ni är en hel del som arbetar eller vill arbeta online. Jag började förverkligandet av min önskan om ett arbete via nätet och drömmen om att få kunna arbeta varifrån jag ville och själv kunna styra över mitt dagliga schema. Alldeles enormt inspirerade blev jag efter att ha läst främst Mark Anastasis bok The Laptop Millionaire. Där fanns så många exempel på massor av olika sätt att försörja sig på sin hobby och hur man gav det fart. Det lät nästan för bra för att vara sant men efter att ha lytt hans råd fick jag rejäl fart.

Antingen man driver en butik på nätet eller vill försörja sig på att ge coachande råd inom sjävhjälpsområden så är frågan alltid: Hur når jag bäst ut till folk? Det finns lika många exempel på vad som fungerar som det finns framgångsrika nätentreprenörer tror jag. Frågan är bara vad just du ska välja för väg? Vad passar dig bäst?

Här kommer mina tips:

När jag ville få fart på PR för både bok och bloggande, använde jag mig av multianvändbara siten Fiverr.com samt den svenska motsvarigheten 50lappen.se Bägge sidor erbjuder hjälp med nästan vad som helst. Missa inte att kika in där och glöm inte att våga tänka nytt och annorlunda.Nätverka och anslut dig gärna till en grupp eller klubb. Jag valde t ex nätverket Qoola Qvinnor och de gav mig väldigt mycket roligt och användbart att ta med mig på min väg framåt. Och gör så än idag. Missa inte deras resa till Kroatien i höst (jag följde med år 2013 och det var fantastiskt roligt och lärorikt). Såg att de också söker föreläsare till den resan nu. Ta chansen och tala om det du brinner för samtidigt som du får nya kontakter! Många av dessa kvinnor arbetar också online och delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter.Genom

att gå med i QQ:s grupper på Facebbok kan du sprida dina tjänster och erbjudande till tusentals personer.

Clickbank och Moreniche.com är ett alternativ för dig som du har en digital produkt men behöver hjälp med att sprida den. Här kan man ladda upp sin produkt och få affiliates som redan har stora bloggar eller facebooksidor inom just din genre. Svenska Tourn och Shoutly kan även hjälpa dig på vägen. Via Tourn kan du tjäna pengar genom att blogga om sådant som kanske passar dig inom ett stort urval av produkter och tjänster. Shoutly påminner mycket om Clickbank men ger även inkomstmöjligheter om du vill blogga om någon produkt som ligger nära din inriktning.

Att blanda inkomster från egna produkter/tjänster och blogga eller skriva om andras produkter inom samma genre, kan vara en bra start för att komma igång. Att länka till höger och vänster på din blogg skapar också mer intresse för din hemsida/blogg. I alla fall om du frågar Google. :-)

Berätta gärna hur ni arbetar, om du redan är igång, och länka gärna till era hemsidor eller bloggar i kommentarsfältet nedan!

Glad måndag!

Kramar

Helena