Vårhoroskop 2016- SKYTTEN

Horoskop för mars, april och maj för Skytten

Mars

De största händelserna denna månad är de två förmörkelserna som väntar. De kommer påverka ditt liv genom att kickstarta något nytt och de kommer påverka resten av världen på samma sätt. Den första förmörkelsen är en solförmörkelse och äger rum den 9 mars i Fiskarnas tecken. Detta är Skyttens fjärde hus och innebär att något gällande ditt hem eller din familj kommer ta mycket av din uppmärksamhet. Oväntade, dolda fel i ett hus eller lägenhet kan göra sig tillkänna och behöva tas om hand direkt. Förmörkelsen kan också, alternativt, ha att göra med minnen från din barndom eller långt tillbaka som behöver tas om hand. De känslomässiga rötterna ruckar på sig, kanske man kan säga. Det fjärde huset styr familjerelationer och särskilt relationer med en mamma eller modersfigur. Kanske behöver någon i familjen dig lite extra. Eftersom förmörkelsen även sveper med sig Saturnus, din ekonomiska planet, så finns en ekonomisk underton i det som sker gällande ditt hem och din familj. Viktiga ekonomiska beslut behöver, och kommer att, tas.

Den 23 mars är det dags för nästa förmörkelse, en månförmörkelse. Den inträffar endast när det är fullmåne vilket betyder att det vibrerar en form av transitionskänsla och avslut över det som sker. Förmörkelsen påverkar ditt åttonde hus. Här finns karma, själslig och kroppslig rening samt alla former av ekonomi som du delar med någon annan såsom en partner, en bank, en före detta partner eller ett dödsbo. Det åttonde huset gräver djupt ned i psyket och manar till total pånyttfödelse av det som varit. Kanske måste du se sanningen i vitögat och ta tag i din skuldsituation eller så är det tankar kring liv och död som gör att du vänder dig inåt och kommer till viktiga insikter som får dig att växa som person. Många gånger inser man att livet är kort och man gör gott i att använda varje dag och varje minut till sådant som verkligen känns rätt i hjärtat. Att de nära relationerna är det viktigaste man han och att man inte ska spilla tid på att t ex arbeta och leva på ett sätt som man inte blir lycklig av. Det som sker den 23 mars är slutet på en resa du startade ett halvår tidigare.

En rätt starkt transformativ och händelserik månad, eller hur?

April

Dags att landa i de förändringar du initierade i mars. Det är en utmärkt tid för att ta semester och tillåta dig själv att vila, ägna dig åt sådant som du gör för ditt nöjes skull och njuta av kärleken. Du är extra fertil under månadens första tre veckor. Om du önskar dig en graviditet ska du satsa nu! Om du önskar sälja en kreativ idé såsom en bok, filmidé eller teaterpjäs är det också en guldperiod för att skicka iväg dina förslag till företag i den kreativa branschen. Om det blir aktuellt att skriva papper eller dokument, försök då att göra det innan den 28 april.

Även om din ekonomi fortfarande tuffar på framåt så tycks beslut ta lite längre tid. Anledningen är att din ekonomiska planet, Saturnus, befinner sig i lågenergiläge. Det är därför mycket passande att du istället får extra skjuts av actionplaneten Mars i ditt eget tecken. Det gör dig modigare, mer passionerad och ökat din livslust med 100 %. Omvärlden kommer notera din livsglädje! Njut av livet nu. Sedan Saturnus flyttade in i ditt eget tecken, vid julen 2014, har livet varit ganska allvarligt och inrutat i strikta scheman. Du behöver en andningspaus och lite kul. Markera dagarna den 15 och 16 april som extra flirtiga och skoj. Singlar kan hitta kärleken när de tränar, köper nyttiga drinkar eller på annat sätt tar hand om sin hälsa. På arbetet kan det också finnas någon speciell att flirta med…

Maj

Jupiter, din egen styrare och stjärnhimlens store turgosse, vänder äntligen framåt efter flera månader av retrograd. Den 9 maj smäller det och då ska du se att saker du funderat över sedan i januari, personliga beslut, är redo att ta till nästa nivå. Jupiter befinner sig i ditt hus för långsiktig planering och kommer ge dig ny fart både gällande din karriär men också avseende dina livsmål. Nu når du klarhet och vet i vilken riktning du ska satsa. Det kommer kännas underbart och befriande och du kommer känna dig full av mod och livskraft!

Om du söker ett nytt arbete, ska du skicka ut din CV i början av maj. Goda besked kan komma den 10 eller 11 maj. Nu kan du ha turen att hitta helt rätt. För dig som redan har ett arbete innebär det att du troligen får mer på ditt bord och att det blir många projekt att ta tag i innan sommaren.

Mars befinner sig fortfarande i ditt tecken och du vill ha saker och ting på ditt sätt. Det är bra för dig om resten av världen spelar med men om du möter motstånd kan bråk uppstå. Skytten är känd för att säga mer än de menar och sedan ångra sig. Med Mars i ditt eget tecken blir du extra impulsiv. Pränta in orden ”tänk efter före” som ett litet mantra i huvudet om du vet att du måste ha ett tufft samtal med någon. Du kommer vara tacksam för att du kunde behålla ditt lugn.

Ditt kärleksliv kommer se både klarare och gladare ut efter den 22 maj då Merkurius, din kärleksplanet, piggar på sig efter att ha befunnit sig retrograd sedan den 28 april. Den 22-25 maj kan särskilt goda kärlekshändelser äga rum. Frågor kring kontrakt och avtal blir nu också lättare och jag hoppas att du har haft möjligheten att vänta tills efter den 22 maj om viktiga dokument varit aktuella att skriva under. Om inte, kanske det blir aktuellt att se över det du kom överens om igen. Något kan ha trasslat till sig gällande din önskan om partnerskap i affärer eller kring rent praktiska detaljer som fakta i ett avtal. Gör om och gör rätt, som det heter.

  1. Tack,Härliga Helena! Jag är Skytte med asc i Jungfrun och skulle vilja veta mera om mina planeters betydelse som: Saturnus är Skyttes ekonomiska planet och Solen är Jungfruns spirituella planet…Hur räknar man det? Ha det bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..