ANNONS

Dagsschema och digital hantering

/

Ni är många som tar kontakt med mig via Face Book och det är väldigt roligt. Igår skrev jag om en av era frågor och idag ska jag svara på en annan:

Vad har du för tidsschema för att skriva den nya boken och hur lägger du upp det?

Jag unnar mig vida tidsramar för att få ihop dagarna då jag behöver tid och lugn och ro för att skriva bra. När HarperCollins Nordic och jag bestämde deadline blev det maj/juni. Långsamt gör att manus får mogna och blir hundra gånger bättre.

Mitt dagsschema för att arbeta är ytterst strikt och i stort sett samma dag:

1,5 timme eftermiddag och 1-3 timmar på kvällen. Någon laptopentreprenur skrev att man ”inte ska underskatta arbetstimmarna mellan midnatt och 03” och jag är beredd att hålla med. Då sover huset och man får ro.

Jag försöker att inte arbeta på helgerna men ibland får jag stjäla lite av lördagen för att jämna ut sådant som jag halkat efter med om något möte eller annat tagit tid från veckan. Söndagarna försöker jag dock att verkligen vara nedkopplad. Det är möjligt eftersom jag kan programmera inlägg.

Det är väldigt skönt att ha ett fritt arbete via datorn ifall jag har sovit dåligt eller något annat dyker upp i familjen. Med så vida tidsramar som möjligt och numera en framförhållning på cirka 6-9 månader för kommande projekt så fungerar allt utan stress.

En sak som också bör nämnas är att jag i väldigt liten utsträckning läser Face Book inlägg eller andra sociala medier för nöjes skull. Jag använder huvdusakligen Face Book till jobbet,  jag lägger upp mina länkar till mina blogginlägg (men gratulerar också de som fyller år ) och jag har ALDRIG ljudet på telefonen. Jag är faktiskt väldigt onåbar per telefon. Mail kollar jag 1-2 gånger per dag, morgon och kväll. Känner mig nästan som en raritet i dagens telefonberoende värld. Men jag mår toppen av det här och sparar massor av tid samtidigt.

Tack för frågan och intresset!

Kramar och glad helg till er alla!

Helena

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00