ANNONS

Isabellas berättelse

/

Jag har tittat i många horoskop de senaste 15 åren. En av de tolkningar jag minns starkast är den som jag gjorde åt Isabella en solig sommar i Spanien för många år sedan.

Isabella, en då 26-åring, från Sverige ställde en kort och mycket rak fråga:

Vad är det som är FEL? Varför tycks jag inte ha något roligt längre? Och varför hittar jag inte någon kärlekspartner?

Jag anade svaret redan innan jag tittat i hennes horoskop. Saturnus. Den bistre läromästaren känd för att hölja livet i en gråskala och dämpa allt glatt. En fantastisk kompanjon om man vill bli mer effektiv, organiserad och få mer ansvar, men inte om man, som Isabella, ville leva loppan och hitta kärleken.

Efter en kort titt i Isabellas horoskop stod det klart att Saturnus passerade genom hennes femte hus, nöjenas hus och kärleksflirtarnas hus. Inte konstigt alls att det kändes tristare än vanligt. Saturnus i det femte huset symboliserar ofta en äldre kärlek eller en yngre med mycket starkt konservativa idéer. Personen ger ett intryck av att vara äldre eller gammalmodig. Spana efter en äldre man, sa jag åt henne. Någon som kan lära dig något, kanske för att han själv arbetar som lärare eller föreläsare eller för att han har levt ett liv rikt på erfarenheter som du är intresserad av.

Saturnus vistelse i det femte huset gör att man är väldigt noga med att den man väljer i kärlek verkligen håller vad han lovar. Endast seriösa kärlekspartners intresserar annars är man hellre ensam. Använd dig av en datingsite eller speed-dating-möten, var mitt andra råd till henne. Man får ju anta att de som går på sådana möten eller lägger upp en nätprofil gör det för att de verkligen önskar sig en kärlek i livet.

Sist, men inte minst, sa jag åt henne att göra något av sin kreativa talang. Hon målade fantastiskt. Med Saturnus i sitt kreativa hus skulle hon kunna få mycket gjort genom att arbeta disciplinerat de kvällar hon var ledig.

Isabella såg inte så mycket gladare ut av mina råd men jag anade i alla fall en lättnad när jag berättade för henne när Saturnus skulle sluta störa hennes femte hus.

Ett halvår senare skrev Isabella ett mail till mig. Hon hade faktiskt följt mitt råd att leta efter kärleken via datingsiter och öppna evenemang för singlar. Ingen där hade dock varit tillträckligt intressant för att det skulle bli någon relation. Hon hade gett upp och istället gett sig sjutton på att avsluta en serie målningar som hon hoppades att ett galleri ville ställa ut. På en rekordartat kort tid hade hon målat och målat och också slutfört en serie som hon kallad ”Kärlek.”

Hon hade ocskå fått napp hos ett galleri som var intresserade av hennes målningar och där fanns en mycket trevlig ung herre som höll upp dörren åt henne, hjälpte henne på med sin kappa och uppträdde som om han var från en annan tid… ”Som min morfar tar hand om min mamma”, skrev hon. De hade redan haft en date och skulle ses igen veckan efter att hon skrev till mig.

Ja, Saturnus, han är en riktig lustigkurre han… När man ger upp öppnar man dörrar. Isabella gav upp och gjorde istället sin Saturnusplikt och det belönade han genom att ge henne kärleken efter väl utfört arbete.

Glad lördag!

Kramar

Helena

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00